CIM Malvasia de Sitges

El museu del celler de l'Hospital de Sitges
Penedès
Experiències

Visita al Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, amb bar de vins i vinyes urbanes, on fer enoturisme al Penedès. El CIM de Sitges és l'espai d'enoturisme del Celler de l'Hospital. El museu es troba dins del complex modernista de l'Hospital de Sitges, dins de l'antic Corral de la Vila. El visitant gaudirà d'una experiència única, trepitjant una vinya urbana en ple cor de Sitges, visitar l'edifici principal de l'Hospital Sant Joan Baptista, o la capella, construïdes a principis del segle XX, i d'especial interès artístic i cutural. El CIM connecta la història de la Malvasia, la varietat de raïm autòctona de Sitges, amb l'actualitat, amb un bar de vins, tastos i activitats d'enoturisme.  

 

 

Experiències

 TAST DE MALVASIES ENVELLIDES AL PORT DE SITGES AMB APERITIU
TAST DE MALVASIES ENVELLIDES AL PORT DE SITGES AMB APERITIU
Tast de vins submergits sota el mar
Durada: 1:30 h.
Preu: 40.00€
Reserva
TAST DE MALVASIA DOLÇA I PASSEIG A LA VINYA URBANA DE SITGES
TAST DE MALVASIA DOLÇA I PASSEIG A LA VINYA URBANA DE SITGES
Visita a la vinya urbana del cor de Sitges
Durada: 1:00 h.
Preu: 12.00€
Reserva

Horaris

Divendres, de 17:00 a 20:00h*.

Dissabtes, de 11:00 a 14:30h.

i de 17.00 a 20:00h.

Diumenges, de 11:00 a 14:30h. 

*De l'1/11 al 31/3 tanca a les 19:00h*.

Com arribar-hi?

Plaça de Joan Duran i Ferret - 08870 Sitges
Google Maps

 

TRANSPORT PÚBLIC

Com fer enoturisme al Penedès en transport públic?

En tren, des de Barcelona, uns 38 minuts.

Estació de Sants - Sitges (Línia R2 Sud de Rodalies Renfe), 32 minuts.

Des de l'Estació de Sitges al CIM, uns 5 minuts a peu.

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, uns 40 minuts.

Des de Vilafranca del Penedès, uns 28 minuts.

Des de Sant Sadurní d'Anoia, uns 30 minuts.

RECOMANAT

Image

VISITA MALVASIA DE SITGES

La Malvasia de Sitges és molt més que un vi dolç, per bé que molta gent la relaciona amb una mistela, o un vi ranci. Tot i que avui en dia se'n segueixen elaborant (i molt bons!) la vinificació de la Malvasia s'estèn a través de vins blancs secs joves, amb criança, o vins escumosos. El Centre d'Interpetació de la Malvasia també depassa la varietat autòctona identitària local i ofereix tastos d'altres malvasies catalanes, o de la resta del món, preservant, homenatjant i difonent aquest patrimoni únic

ENOTURISME A SITGES

La història de la Malvasia de Sitges és de pel·lícula. La relació amb Sitges comença amb la llegenda que un dels soldats de Roger de Flor va portar els primers sarments per mar de la ciutat grega de Monembasia, on va ser ferit en batalla i curat amb "un vi que tenia propietats medicinals i curatives". La Malvasia de Sitges es converteix en una varietat exclusiva i emblemàtica, que es beu en corts i banquets d'arreu d'Europa, i en colònies d'ultramar, com Cuba i Puerto Rico.

Image

VISITA CELLERS MASSÍS DEL GARRAF

Tot i que a l'època daurada de la Malvasia més d'un centenar de cellers de Sitges la produïen, poc a poc aquest raïm va anar caient en la decadència. Conscient d'això el diplomàtic Manuel Llopis i de Casades (1885-1935) va llegar el celler Llopis i els últims ceps de Malvasia plantats en diferents finques rústiques d'Aiguadolç i Miralpeix a l'Hospital de Sant Joan Baptista, qui a través de la seva Fundació va mantenir viu aquest patrimoni únic, i que a dia d'avui segueix elaborant un producte genuí que representa la personalitat històrica de Sitges.  

TAST DE MALVASIES

El Centre d'Interpretació de la Malvasia va obrir les portes el 2019. En aquest temps s'ha convertit en la referència de totes les malvasies que es cultiven a Catalunya (de fet hi ha molt poques finques). El CIM està ubicat all Corral de la Vila, original del segle XVIII, d’ús ramader i d’economia popular, en el qual als anys noranta es va ubicar el Celler de l'Hospital. L'espai conserva part de la història, a través de l'arquitectura i les bótes de vi, i sobretot d'una insòlita vinya urbana. També hi ha un espai museístic, una botiga, i La Malvaseria, el bar de vins del CIM. Tant a dins, com al pati exterior, s'hi fan nombrosos tastos i activitats d'enoturisme.  

Image

CENTRE D'INTERPRETACIÓ DE LA MALVASIA

El Centre d'Interpretació de la Malvasia depèn de la Fundació de l'Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, una institució fundada el 1324. L'Hospital de Sitges té cura de les persones grans i el seu acompanyament actiu en una residència de referència. El complex modernista esdevé un oasi de pau en una ciutat costanera turística i cultural. La Malvasia connecta la història, el patrimoni, l'arquitectura i la mediterreneïtat de Sitges, amb personalitat pròpia, ressucitada de l'oblit, amb activitats premiades i vins singulars.

Penedès

Terra de vins i bressol d'escumosos
Penedès

Tens ganes de fer enoturisme al Penedès? És una zona vinícola, on gaudir dels atractius del turisme. Consulta les recomanacions d'ENOTURISTA per preparar una escapada d'enoturisme al Penedès. Revisa les millors experiències. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, mira els cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals que et recomanem.

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials