Cava Centre

El museu interactiu de Sant Sadurní
Penedès
Experiències

Visita al Cava Centre de Sant Sadurní d’Anoia, espai interactiu dedicat a la divulgació del vi escumós, on fer enoturisme al Penedès. El centre es troba en una antiga destil·leria d'aiguardents del centre del municipi, la Fassina de Can Guineu. És un espai de 1200 metres quadrats, amb dues plantes, on hi ha diferents espais, com l'Oficina de Turisme, una botiga de souvenirs i un pati per a activitats a l'aire lliure. El Cava Centre és el quilòmetre zero de les activitats d'enoturisme de Sant Sadurní.

Experiències

HARMONIA D’APERITIUS GURMET SALUDABLES I CAVES ECOLÒGICS
HARMONIA D’APERITIUS GURMET SALUDABLES I CAVES ECOLÒGICS
Cuina healthy amb aperitius gurmet
Durada: 2:00 h.
Preu: 20.00
Reserva
TAST DE CAVA AMB EXPERIÈNCIA INTERACTIVA A SANT SADURNÍ
TAST DE CAVA AMB EXPERIÈNCIA INTERACTIVA A SANT SADURNÍ
La història interactiva del Cava
Durada: 1:00 h.
Preu: 6.00€
Reserva
GIMCANA INTERACTIVA PER FAMÍLIES SOBRE CAVA A SANT SADURNÍ
GIMCANA INTERACTIVA PER FAMÍLIES SOBRE CAVA A SANT SADURNÍ
La gimcana per la Capital del Cava
Durada: 1:00 h.
Preu: 0.00€
Reserva

Horaris

De dimarts a divendres, de 9.15h a 14.30h

i de 16h a 18h.
Dissabtes, de 10h a 14h i de 16h a 18h.

Diumenges i festius, de 10h a 14h

El Cava Centre disposa d'un panell de consultes digital accessible les 24 hores dia/7 dies de la setmana, on trobar informació turística.

IDIOMES

Català, castellà i anglès.

RESERVA PRÈVIA

Recomanable, però no imprescidible.

Per telèfon al (+34) 93 891 31 88

Per correu a cavacentre@santsadurni.cat

OFICINA DE TURISME

El Cava Centre també és l'Oficina de Turisme de Sant Sadurní d'Anoia. És un lloc ideal per trobar informació turística d'interès, visites a cellers, rutes a peu pel centre urbà, o en bicicleta pels afores de Sant Sadurní, gaudint del paisatge de vinyes tot l'any. També és un espai on s'hi fan nombroses activitats d'enoturisme, depenent del calendari. Són els organitzadors del Cava Tast, entre d'altres.

Com arribar-hi?

Carrer Hospital, 23, La Fassina de Can Guineu - 08770 Sant Sadurní d'Anoia
Google Maps

 

TRANSPORT PÚBLIC

Com fer enoturisme en transport públic al Penedès?

En tren, amb la Línia R4 Rodalies de Renfe 

Des de Barcelona, uns  minuts.

En autobús de la companyia Hillsa.

Des de Barcelona, uns 50 minuts.

En tots dos casos, consulteu horaris (feiners i caps de setmana).

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, uns 45 minuts.

Des de Vilafranca del Penedès, uns 20 minuts.

Des de Sitges, uns 30 minuts.

RECOMANAT

Image

VISITA AL CAVA CENTRE

El Cava Centre és un museu imprescindible del Penedès, on trobareu històries curioses i pràctiques. En un dels panells podreu descobrir quanta pressió hi ha dins d'una ampolla de cava, prement un manòmetre i comparant-la amb la d'una roda de cotxe o bicicleta. Els audiovisuals donen resposta a grans preguntes sobre el cava. Els documentals calidoscòpics de la història del cava són interessants i el moment d'accés a la Festa de la Fil·loxera virtual és emocionant.

ENOTURISME SANT SADURNÍ

Sant Sadurní d'Anoia és un poble ple de possibilitats. El Cava Centre és el lloc ideal per començar, o acabar una visita complementària a d'altres espais d'interès. L'experiència Vinum titillum és fa en menys d'una hora, i s'acaba amb un tast de caves, d'elaboradors de Sant Sadurní, o la comarca. L'espai de la Fassina està perfectament rehabilitat i és bonic per entendre el salt històric del municipi en els darrers dos segles, gràcies a la influència del Cava.

ImageMUSEU DEL CAVA DEL PENEDÈS

L'exposició "Vinum titillum, el vi que fa pessigolles arrenca amb un audiovisual calidoscòpic sobre l'origen dels vins escumosos. Segueix amb una sala amb els enigmes del cava, un espai amb llums, colors, pantalles de gran format. Seguim amb curiositats relacionades amb l'elaboració, com "de què fa olor el cava", on ensumar els aromes. Seguidament entrem en l'espai immersiu més espectacular: la Festa de la Fil·loxera, amb un espectacle pirotècnic audiovisual virtual. Finalment acabem degustant un cava. 

VISITA A LA CAPITAL DEL CAVA

Sant Sadurní d'Anoia és la Capital del cava. És una de les grans ciutats del vi de Catalunya. Amb poc menys de 13.000 habitants, al centre històric hi ha una gran quantitat de caves visitables. Tot comença al Cava Centre, que és a la vegada l'Oficina de Turisme. Presencial o en una pantalla interactiva que està disponible les 24 hores del dia pots planificar la teva visita. Destaca el casc històric, la descoberta d'espais singulars, i les activitats destacades, com el Cava Tast, a principis d'octubre.

Image

TAST DE CAVA ARTESANAL

Sant Sadurní celebra la Festa de la Fil·loxera el primer cap de setmana de setembre. És una festa de llum i foc, amb un insecte que escup foc, i comparses de carrer, que celebren la victòria del coneixement sobre les plagues. És com un esperit de l'11 de setembre: el ressorguiment davant d'una derrota que posa en dubte tot el que som. A banda d'aquesta festa, Sant Sadurní celebra el Cava Tast a l'octubre. El Cava Centre també ofereix visites combinades amb cellers de Sant Sadurní o d'altres espais d'interès.

Penedès

Terra de vins i bressol d'escumosos
Penedès

Tens ganes de fer enoturisme al Penedès? És una zona vinícola, on gaudir dels atractius del turisme. Consulta les recomanacions d'ENOTURISTA per preparar una escapada d'enoturisme al Penedès. Revisa les millors experiències. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, mira els cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals que et recomanem.

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials