Cava Centre

Un museu interactiu del Cava
mapaCOM ARRIBAR
Penedès
Experiències


DESCRIPCIÓ

El Cava Centre és un espai interactiu dedicat al vi escumós, situat a Sant Sadurní d’Anoia, la capital del cava. El centre es troba en una antiga destil·leria d'aiguardents del centre del municipi, la Fassina de Can Guineu. És un espai de 1200 metres quadrats, amb dues plantes, on ara hi ha diferents espais, com l'Oficina de Turisme, una botiga de souvenirs i un pati per a activitats a l'aire lliure. És una visita plena d'experiències, on degustar la història del Cava amb els cinc sentits i participar en jocs audiovisuals didàctics. El Cava Centre té l'exposició "Vinum titullum, el vi que fa pessigolles". Arrenca amb un audiovisual calidoscòpic sobre l'origen dels vins escumosos. Segueix amb una sala amb els enigmes del cava, un espai amb llums, colors, pantalles de gran format, on es dóna respostes a preguntes com "Per què celebrem les victòries esportives amb cava?" o "Per què les ampolles són de 3/4 de litre". Després seguim amb curiositats relacionades amb l'elaboració, com "de què fa olor el cava", on es pot ensumar els aromes.  Seguidament entrem en l'espai immersiu més espectacular: la festa del cava. Envoltats de gegants i cap-grossos vivim en primera persona la Festa de la Fil·loxera, amb un espectacle pirotècnic audiovisual com si estessim a la plaça. Finalment acabem degustant un cava, a l'espai on hi havia hagut l'alambí de la destil·leria, o al pati de l'antiga Fassina, a l'aire lliure. Abans de marxar, podreu comprar un record a la botiga o visitar una exposició temporal a l'espai soterrani del celler
ImageAdreça
Carrer Hospital, 23, La Fassina de Can Guineu
08770 Sant Sadurní d'Anoia
Com arribar


RECOMANAT

El Cava Centre és un dels museus imprescindibles del Penedès, on els amants del vi i del cava trobaran històries curioses sobre una de les begudes més exportades arreu del món des de Sant Sadurní d'Anoia. El Cava Centre ha clavat el 'què' i el 'com', perquè les explicacions són curioses, didàctiques, i pràctiques. En un dels panells podreu descobrir quanta pressió hi ha dins d'una ampolla de cava, prement un manòmetre i comparant-la amb la d'una roda de cotxe o bicicleta. Els audiovisuals donen resposta a grans preguntes sobre el cava, que segurament tothom s'ha fet algun dia. Subratllen l'interès en un vi que lluita per garantir un futur brillant. Els documentals calidoscòpics de la història del cava són d'allò més interessants i el moment d'accés a la Festa de la Fil·loxera virtual és emocionant i posa els pèls de punta. En conjunt s'agraeix que sigui una visita ràpida (es pot fer en menys d'una hora), per anar fent amb o sense guia, que acaba amb un tast de caves, cada mes diferents, d'elaboradors de Sant Sadurní o de la comarca. L'espai de la Fassina està perfectament rehabilitat i és un bonic entendre el salt històric del municipi en els darrers dos segles, gràcies a la influència del Cava.
Image

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Sant Sadurní d'Anoia és la Capital del cava. És una de les grans ciutats del vi de Catalunya. Amb poc menys de 13.000 habitants, al centre històric hi ha una gran quantitat de caves visitables. Tot comença al Cava Centre, que és a la vegada l'Oficina de Turisme. Presencial o en una pantalla interactiva que està disponible les 24 hores del dia pots planificar la teva visita. Destaca el casc històric, la descoberta d'espais singulars, i les activitats destacades, com el Cava Tast, a principis d'octubre. El Cava Centre també ofereix visites combinades amb cellers de  Sant Sadurní o d'altres espais d'interès. Molt a prop de l'antiga Fassina de Can Guineu teniu espais on tastar caves o menjar, amb restaurants per a diferents tipus de públics, i una discreta oferta d'allotjaments.  

Image


Penedès

Terra de vins i bressol d'escumosos
Penedès

El Penedès és la zona de vins més antiga de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme al Penedès, amb grans cellers de vins i caves de renom. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Penedès i la DO Cava.

 

Articles relacionats
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials