Piñol

Pioners en vi ecològic a Batea
Terra Alta
Experiències

Piñol és un celler familiar situat a Batea, el cor de la Terra Alta. Són viticultors i elaboradors de vins de qualitat des de fa quatre generacions. La visita al celler us permetrà conèixer una història lligada a la família i a Batea, un poble amb molt d'encant, que conserva intacte el passat medieval. Celler Piñol té una oferta d'enoturisme molt complerta, perquè també ofereix allotjaments rurals amb quatre comfortables apartaments a tocar del celler, coneguts com a Casa Piñol. Són pioners a fer vins ecològics, provinents de raïms orgànics, amb la mínima intervenció. La majoria de les seves vinyes estan plantades amb varietats tradicional de la Terra Alta: garnatxa blanca, negra (que caracteritzen els vins Avi Arrufí) i morenillo, una varietat que dóna vins d'edicions limitades. Els seus vins representen la importància de la família: Mather Teresina, la matriarca; Avi Arrufí, el patriarca; Portal, dedicat a la Mare de Déu de Batea; Sa Natura, els vins orgànics amb menys intervenció; el Finca Morenillo, que ret homenatge a una varietat recuperada; i Raig de raïm, els vins joves, frescos i expressius que podeu tastar al celler o comprar a la botiga online.
Image

Experiències

VISITA AL CELLER PIÑOL
VISITA AL CELLER PIÑOL
Coneix el celler familiar
Durada: 1:00h.
Preu: 10.00 €
Reserva
VISITA AL CELLER I A LES VINYES
VISITA AL CELLER I A LES VINYES
Passeig per les vinyes orgàniques
Durada: 1:30h.
Preu: 15.00 €
Reserva

Com arribar-hi?

Carrer Algars, 7 - 43786 Batea
Google Maps

RECOMANAT

Piñol és família i és història. Les etiquetes de vins són com un àlbum de fotos: l'Avi Arrufí, Mather Teresina, Josefina Piñol,... En un moment de la visita ens creuem amb l'avi Piñol, passejant amb la matriarca de la família, Josefina Piñol, mentre el director, Juanjo Galcera Piñol, ens mostra el celler. Poques vegades la història d'un lloc es pot contemplar amb carn i emoció. És una família apassionada pel vi des de fa quatre generacions. Primer amb pagesos bregats, com l'avi Arrufí o la Teresina, mare de Josefina Piñol. Després amb bons comerciants, que van anar expandint el nom de Piñol, Batea i la Terra Alta. El paper de Josefina Piñol, dona en un entorn rural i en una època molt diferent a l'actual va ser cabdal per situar el celler en una posició d'influència i prestigi. Una feina que s'ha multiplicat i expandit gràcies a Juanjo Galcera, l'actual director, que viatja arreu del món, exportant vins a més de 20 països, entre ells Estats Units, Japó o Suïssa.     
Image

Terra Alta

Paradís natural amb garnatxa blanca
Terra Alta

La Terra Alta és la zona de vins més al sud de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme a la Terra Alta, amb paisatges rurals i vins singulars. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a la Terra Alta, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Terra Alta.

Vins recomanats del celler Piñol

Vins del celler Piñol

Articles relacionats

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials