Capçanes

Dels millors vins caixer del món
Priorat DO Montsant

Al celler de Capçanes li agrada definir-se com "L' esperit d'un poble". La Cooperativa d'aquest petit municipi del Priorat la van fundar el 1933 famílies del poble. En un primer moment van vendre força vins bons a granel. A partir de 1995 una trobada amb un rabí jueu els va canviar la vida. Van ser el primer celler de tota Espanya a fer un vi caixer i continuen sent un dels pocs que ho fan. De fet elaboren el "Flor de primavera" considerat un dels millors vins caixer del món.


Judith
Judith
La història de perquè fan un vi jueu sempre desperta molt interés entre els visitants. I al Celler l'expliquen amb tot detall: els jueus volien un vi caixer no pasteuritzat elaborat amb el mètode "Lo mevuixal". Veient el negoci, la Cooperativa accepta i això els obliga a reformar i modernitzar les instal·lacions. La història és de pel·lícula, com un "Benvingut Mr. Marshall" i marca un punt i apart. Aquí començen a embotellar vins de qualitat. A les visites, també ensenyen les sales on es fa el vi caixer, tancades amb clau i on només pot accedir el rabí i els seus ajudants.
Image

David
David
A Capçanes es va descobrir un dels conjunts de pintures rupestres més importants de Catalunya i des del celler han decidit apostar-hi. Un dia de cada mes faran una visita combinada: al celler i a un dels punts on hi ha aquestes restes arqueològiques. Una activitat que dura unes tres hores i que reuneix història, paisatge i arqueologia.  
ImageDADES PRÀCTIQUES
La visita al celler sempre s'adapta al visitant: hi ha una modalitat express amb tast de vins, que es pot combinar amb una altra de més llarga, però sempre amb reserva prèvia.  També hi ha altres opcions com visitar les vinyes o fer un tast de vins amb tapes. Obren tots els dies de la setmana, els dies laborales als matins i a les tardes i els caps de setmana i festius només als matins. 
Image

Adreça
C/ Llaberia, 4
43776 Capçanes

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials