Celler
Bodegues Sumarroca
Vins i caves de qualitat al Penedès
Monistrol d'Anoia
Alt Penedès
Penedès
Experiències
DESCRIPCIÓ
Visita al celler Sumarroca, elaboradors de vins i caves ecològics i sostenibles on gaudir d’experiències d’enoturisme al Penedès. Bodegues Sumarroca és un celler familiar de Subirats, entre Sant Sadurní i Gelida. El celler compta amb 406 hectàrees de vinyes pròpies a l'Alt Penedès. El celler ofereix enoturisme, gastronomia i natura a les vinyes de Finca Molí Coloma (Subirats), Heretat Sabartés (Banyeres del Penedès) i Finca Sumarroca (Monistrol d'Anoia), on conèixer la filosofia d'elaborar vins i caves innovadors amb caràcter i equil·libri.
Adreça
Barri El Rebato, Carretera de Sant Sadurní a Gelida, km. 15
08739 Monistrol d'Anoia
08739 Monistrol d'Anoia
RECOMANAT
VISITA SUMARROCA
Un dels grans atractius de visitar Bodegues Sumarroca és el seu equip d'enoturisme, encapçalat per Mercè Sumarroca. És una sommelier empàtica, bona comunicadora, sensible, i de gran adaptabilitat a les necessitats dels visitants. El catàleg d'experiències és molt complert. L'activitat "Vol de rapinyaires a les vinyes i esmorzar de pagès" va guanyar la millor experiència d'enoturisme i medi ambient als Premis Vinari d'Enoturisme 2023 i el premi de Turisme Sostenible i Patrimoni de Turisme de Barcelona al 2022.
ENOTURISME AL PENEDÈS
Les vinyes de Bodegues Sumarroca fan molt més que raïm: són un homenatge a la terra, que es viu en l'enoturisme. Les vinyes i el celler són ecològics certificats pel CCPAE. En els darrers anys han fet un gran esforç per reforçar la sostenibilitat, i entre les banderes de la seva marca hi ha el respecte pel medi ambient, l'esforç per repoblar la fauna i la flora local a les més de 200 hectàrees de boscos, el compromís per la lluita contra el canvi climàtic i les energies d'autoabastiment, la investigació i recerca en varietats adaptades a la sequera, entre d'altres.
TAST DE VINS I CAVES
Aquest compromís es fa notar en les seves experiències, que van més enllà d'elaborar vins i caves cada vegada més fins. El celler ofereix visites d'enoturisme curoses amb l'entorn. De fet, Bodegues Sumarroca es va fundar a principis dels anys 80. El celler i les caves estan situats a la Finca Molí Coloma, un antic molí paperer, situat a la riba del riu Anoia. És un espai preciós, envoltat de vinyes i natura, pròxim a Barcelona, Tarragona i els principals atractius turístics del Penedès.
BODEGUES SUMARROCA
El celler és el somni del seu fundador, Carles Sumarroca Coixet, i el de la seva família, que el 1999 van adquirir la finca més emblemàtica de Sant Sadurní d'Anoia, antigament del Marquès de Monistrol: la Finca Sumarroca. Entre més de 400 hectàrees de vinya en una sola finca hi ha tresors, com l'ermita de la Santa Creu de Creixà. És habitual que el celler ofereixi caminades solidàries, esmorzars a les vinyes, o altres activitats per tenir cura de l'entorn.
FAMÍLIA SUMARROCA
Els orígens de la família se situen a Llimiana, un petit poble del Pallars Jussà. Diverses generacions ja es dedicaven a la viticultura, fins que des de fa més de 30 anys es van traslladar al Penedès. Són viticultors, que controlen tot el procés d'elaboració dels vins. Entre els seus vins i caves hi ha el popular Temps de flors, el vi natural de xarel·lo brisat 2CV Extrem, l' Il·lògic Macabeu, fins a la gamma premium de caves Núria Claverol. A la web tenen l'apartat, Tria el teu vi, que permet escollir amb paràmetres com "sec, afruitat, suau, complex" entre més de 30 opcions.