Celler

Celler Carles Andreu

L' Hotel Trepat
mapaPira
Conca de Barberà DO Conca de BarberàDO Cava
Experiències


DESCRIPCIÓ

Carles Andreu és un dels cellers més reconeguts de la Conca de Barberà. La família està vinculada a la vinya des de fa tres segles, però no és fins el 1991 que Carles Andreu comença a fer caves als baixos de la casa familiar i funda el celler. En aquest temps la seva impremta és enorme, especialment en el treball sobre el trepat, una varietat de raïm autòctona de la zona, que produeix caves rosats sedosos i vins negres excel·lents, amb poc grau i color. El primer elaborador de vins negres de trepat va ser Carles Andreu, el 2005. Avui el trepat és la varietat més característica de la comarca i l'ensenya arreu del món. Tot això ho podreu descobrir en una visita completa, diligent, amb un tast de vins i caves, gratuïta pels clients del celler, que vulguin acostar-se fins a Pira a conèixer com i on s'elaboren els vins i caves del celler. És el veritable Hotel Trepat.
Image

RECOMANAT
El celler es troba en una antic corral rehabilitat a Pira, envoltat de vinyes. El circuït és molt còmode. La visita comença a la vinya, on podreu conèixer la història de la Conca de Barberà i a seva vinculació amb la viticultura, que encara avui en dia té un pes molt important a la comarca. Després passareu per la sala de tines, que està en un edifici annex, travessareu el pati per baixar a la cava, on us parlaran de l'especialitat dels caves de la Conca, molt més frescos que els d'altres zones, perquè maduren més tard pel clima. Finalment fareu el tast, que pot ser a la sala de tastos o en una taula a l'ombra que s'ha adaptat al pati. A la botiga podeu comprar els vins i caves del celler.
Image     
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Una de les coses que més m'agraden de visitar Carles Andreu és la seva visió integradora. Si sentiu les explicacions de Carles o Bernat Andreu entendreu perquè la Conca és una de les comarques amb més personalitat vinícola de Catalunya. Des del comerç de l'aiguardent, que va alimentar el famós Reus-París-Londres, fins a la fil·loxera i la pervivència d'una varietat única, com el trepat. Escoltant les seves paraules entendreu els vins i caves són el reflex d'un gran passat històric, patrimonial, cultural i social. 
Image 
PREGUNTES FREQÜENTS
Durant els mesos que duri la pandèmia, el celler Carles Andreu segueix totes les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat dels treballadors i dels visitants. Abans de programar qualsevol visita, contacteu per telèfon o per correu electrònic. Les visites es fan en grups reduïts i adaptats a cada circumstància i aprofitant al màxim l'aire lliure. Els tastos segueixen les normatives vigents en cada moment. 
Image  

Adreça
C/Sant Sebastià, 19
43423 Pira
Google Maps

Vins de Celler Carles Andreu
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials