Celler Carles Andreu

Un celler de la lliga "bo, bonic i selecte"
Conca de Barberà DO Conca de BarberàDO Cava

És un celler familiar fundat el 1991 que sempre ha tingut les portes ben obertes a l'enoturisme. I quan no estava de moda, també. Ara el celler el colidera la segona generació, en Bernat Andreu, amb el mateix kharma fundacional: raïm de la màxima qualitat amb l'expressió de la Conca, i la possibilitat de rebre visites cada dia de l'any, amb entrada gratuïta i botiga oberta a tothom. Va ser el primer celler en valorar el Trepat, un raïm autòcton i modest, fa temps que viu una segona vida, aquesta molt més glamurosa. Així és com el Trepat i la Conca de Barberà han anat forjant una aliança forta, única i molt interessant de conèixer. Una tasca que ha inspirat altres vinaters, que mimen el trepat com mai i en són ambaixadors. A les instal·lacions de Carles Andreu s’entén que el vi no el fan només les vinyes centenàries, sinó les persones, l’amor i la constància.


Judith
Judith

És un lloc que et roba el cor. Pel tracte, per l'atenció i pels seus productes. El celler és un antic estable i la sala de tines una vella masia rehabilitada. La visita és generosa en temps i en explicacions, que desprenen amor per la Conca.  . Primer ens posen la Conca al món. La comarca va ser una font inesgotable de raïm per fer aiguardent i tenen part de culpa del famós Reus-París-Londres com a via comercial. Després va venir la fil·loxera i després la gana. De tot va quedar una varietat esmunyedissa i singular: el Trepat.  Al pati encara s’hi nota l’arquitectura anterior, ara reconvertit en el veritable Hotel Trepat. Sota de les vinyes, que estan a tocar dels edificis, hi ha un celler soterrani, amb poca llum i molt de cava esperant que dos enormes braços mecànics els remenin amb paciència. És una estampa metafòrica entre l’artesania i la tecnologia, que conviuen en pau i silenci a tres metres sota terra.
Image


David
David

Tastar aquí és una bona experiència. Primer es comença pels dipòsits d'acer inoxidable, on els vins d'estan acabant de fer. Glopets petits, anecdòtics per entendre millor tot el procés. El segon tast (l'oficial) es fa a la sala de tastos. Hi ha algunes antiguitats de museu que inspiraran nous vins de la casa, però sobretot hi ha alegria. Fareu bé d’haver esmorçat fort, perquè la desfilada és digne de Victòria Secret: cinc caves i dos vins: un Brut Nature, un Brut Nature reserva, un impressionant Brut Nature reserva amb pas per barriques i dos caves rosats. Són caves sexys, ben acabats i interessants, elaborats amb Trepat, que emergeix amb tota la força Després tastem un joiós Trepat Novell estil Beajolouis Noveau que ens treu uns quants anys de sobre. 
Image
DADES PRÀCTIQUES
Tenen sempre les portes obertes i fan visites gratuïtes. Tot i axí, sempre és millor avisar, especialment si sou un grup gran. Agraeixen que els clients vagin directament al celler a comprar els seus vins i caves i per això, acostumen a obsequiar-los amb una copa. Són uns enamorats de l'estil dels cellers francesos, que són els principals venedors de les seves ampolles. 
Image

Adreça
C/Sant Sebastià, 19
43423 Pira

Vins de Celler Carles Andreu
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials