Celler

Carles Andreu

Elaborador integral de vins i caves de la Conca
mapaPira
Conca de Barberà Conca de Barberà
Experiències


DESCRIPCIÓ

Visita a Carles Andreu, elaborador integral de caves i vins a Pira, amb visites al celler i experiències d’enoturisme a la Conca de BarberàCarles Andreu és un celler familiar, molt a prop de Montblanc. Són elaboradors de Caves de Guarda Superior i de vins, especialment de varietats arrelades a la comarca, com el Trepat o la Parellada. Els seus productes s'elaboren únicament amb raïm collit a les seves vinyes. Són dels pocs cellers a Catalunya que poden gaudir del segell d'Elaborador Integral de la DO Cava. Les visites amb tast de caves i vins són fantàstiques.

RECOMANAT

Image

VISITA CARLES ANDREU

Carles Andreu és un dels cellers de referència de la Conca de Barberà. La família Andreu fa més de tres segles que està vinculada al cultiu de les vinyes. El 1991 Carles Andreu funda el celler i comença a fer caves als baixos de la casa familiar. En aquest temps la seva impremta és enorme, especialment en els Caves de Guarda Superior i el Trepat, una varietat de raïm autòctona de la zona, que produeix caves rosats frescos i vins negres excel·lents, amb poc grau i color.

CELLER DE CAVES I VINS

L'experiència de visitar Carles Andreu i tastar els seus caves i vins és panoràmica per entendre la Conca de Barberà. És una de les comarques amb més personalitat vinícola de Catalunya: des del comerç de l'aiguardent, que va alimentar el famós Reus-París-Londres, fins a la fil·loxera i la pervivència d'una varietat única, com el trepat. Escoltant les paraules entendreu que els vins i caves són el reflex d'un gran passat històric, patrimonial, cultural i social. 

Image

ELABORADORS INTEGRALS

Els vins i caves del celler Carles Andreu s'elaboren només amb el raïm que cullen a les seves pròpies vinyes, dels voltants de Pira. Són dels pocs cellers de la DO Cava amb el segell d'Elaborador Integral. El cultiu del raïm és 100% ecològic certificat pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària). A més, tots els seus caves són de Guarda Superior, és a dir que tenen un mínim de 18 mesos de criança. Són el reflex del paisatge de la Serra de Prades, la subzona d'elaboració de vins escumosos avalada per a la DO Cava. 

PIONERS A FER TREPAT NEGRE 

El primer elaborador de vins negres de trepat va ser Carles Andreu, el 2005. Avui el trepat és la varietat més característica de la comarca i l'ensenya arreu del món. Tot això ho podreu descobrir en una visita completa, diligent, amb un tast de vins i caves. La visita és gratuïta pels clients, així que podeu invertir tot el que vulgueu a la botiga, on gaudir dels seus caves i vins de qualitat. Gaudiu d'un tomb per la història, de productes artesanals i ecològics, i d'un tast amb degustació espectacular. 

ImageENOTURISME A LA CONCA

Les experiències de visita a Carles Andreu són molt recomanables. En una hora visiteu les vinyes, davant del celler, on descobriureu la personalitat de les varietats arrelades a la Conca. Després accediu al celller, on us parlaran de la història familiar i l'elaboració de vins i caves. A les caves d'envelliment, situades a sota de les vinyes, veureu com és la feina artesanal d'elaborar vins escumosos. Culminareu la visita anb un tast de caves i vins al corral, típic de l'arquitectura rural del s.XVIII.

INFORMACIÓ PRÀCTICA


 


Adreça
C/Sant Sebastià, 19
43423 Pira
Google Maps

EXPERIÈNCIES
Visita al Celler Carles Andreu
Visita al Celler Carles Andreu
Vinyes, tomb per les caves i tast
Les visites al Celler Carles Andreu es fan tots els dies de la setmana, a les 10:45 i a les 12:00. És imprescindible fer reserva prèvia. Els idiomes són català i castellà i sota petició es poden organitzar grups en anglès, francès o alemany. La visita comença a la vinya, a l'entrada del celler, on coneixereu les varietats tradicionals de la Conca de Barberà, com el raïm Trepat en negre o el Macabeu en blanc. Després feu un tomb pel celler d'elaboració, on us explicaran com treballen el raïm per elaborar vins i caves. Abans hauran fet un repàs a la història local i familiar. Tot seguit visitareu la cava d'envelliment, situada sota de les vinyes. Al final sortireu a un pati original del s.XVIII, on podreu gaudir d'un tast a l'aire lliure. La visita és gratuïta pels clients i es fan tots els dies de la setmana a les 10:45h i a les 12:00h, excepte els dies 1 i 6 de gener, 25 i 26 de desembre, el primer cap de setmana d'agost i el dilluns següent per festa local. Al final de la visita podeu passar per la botiga.
1:00h. aproximadament
0 € per persona
Reserva ARA
Altres vins del celler Carles Andreu
També et pot interessar
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials