Celler
Carles Andreu
Elaborador integral de vins i caves de la Conca
Pira
Conca de Barberà
Conca de Barberà
Experiències
DESCRIPCIÓ
Visita a Carles Andreu, elaborador integral de caves i vins a Pira, amb visites al celler i experiències d’enoturisme a la Conca de Barberà. Carles Andreu és un celler familiar, molt a prop de Montblanc. Són elaboradors de Caves de Guarda Superior i de vins, especialment de varietats arrelades a la comarca, com el Trepat o la Parellada. Els seus productes s'elaboren únicament amb raïm collit a les seves vinyes. Són dels pocs cellers a Catalunya que poden gaudir del segell d'Elaborador Integral de la DO Cava. Les visites amb tast de caves i vins són fantàstiques.
INFORMACIÓ PRÀCTICA
RECOMANAT
VISITA CARLES ANDREU
Carles Andreu és un dels cellers de referència de la Conca de Barberà. La família Andreu fa més de tres segles que està vinculada al cultiu de les vinyes. El 1991 Carles Andreu funda el celler i comença a fer caves als baixos de la casa familiar. En aquest temps la seva impremta és enorme, especialment en els Caves de Guarda Superior i el Trepat, una varietat de raïm autòctona de la zona, que produeix caves rosats frescos i vins negres excel·lents, amb poc grau i color.
CELLER DE CAVES I VINS
L'experiència de visitar Carles Andreu i tastar els seus caves i vins és panoràmica per entendre la Conca de Barberà. És una de les comarques amb més personalitat vinícola de Catalunya: des del comerç de l'aiguardent, que va alimentar el famós Reus-París-Londres, fins a la fil·loxera i la pervivència d'una varietat única, com el trepat. Escoltant les paraules entendreu que els vins i caves són el reflex d'un gran passat històric, patrimonial, cultural i social.
ELABORADORS INTEGRALS
Els vins i caves del celler Carles Andreu s'elaboren només amb el raïm que cullen a les seves pròpies vinyes, dels voltants de Pira. Són dels pocs cellers de la DO Cava amb el segell d'Elaborador Integral. El cultiu del raïm és 100% ecològic certificat pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària). A més, tots els seus caves són de Guarda Superior, és a dir que tenen un mínim de 18 mesos de criança. Són el reflex del paisatge de la Serra de Prades, la subzona d'elaboració de vins escumosos avalada per a la DO Cava.
PIONERS A FER TREPAT NEGRE
El primer elaborador de vins negres de trepat va ser Carles Andreu, el 2005. Avui el trepat és la varietat més característica de la comarca i l'ensenya arreu del món. Tot això ho podreu descobrir en una visita completa, diligent, amb un tast de vins i caves. La visita és gratuïta pels clients, així que podeu invertir tot el que vulgueu a la botiga, on gaudir dels seus caves i vins de qualitat. Gaudiu d'un tomb per la història, de productes artesanals i ecològics, i d'un tast amb degustació espectacular.
ENOTURISME A LA CONCA
Les experiències de visita a Carles Andreu són molt recomanables. En una hora visiteu les vinyes, davant del celler, on descobriureu la personalitat de les varietats arrelades a la Conca. Després accediu al celller, on us parlaran de la història familiar i l'elaboració de vins i caves. A les caves d'envelliment, situades a sota de les vinyes, veureu com és la feina artesanal d'elaborar vins escumosos. Culminareu la visita anb un tast de caves i vins al corral, típic de l'arquitectura rural del s.XVIII.