Solà Clàssic

Una experiència real a un celler
Priorat DOQ Priorat

Solà Clàssic és un petit celler familiar, orgullós de controlar tot el procés d'elaboració d'una ampolla de vi, desde la vinya fins a la distribució.
El celler està al mas familiar, conegut com a Mas Hereu. És un dels més grans de la comarca i està datat del 1777, que és un símbol distintiu de les ampolles que fa aquest celler, entre les que destaca el "Solà Clàssic". També són històriques les seves vinyes, que tenen més de 70 anys.
Hi ha 3 tipus de visita. La bàsica és quedar-se al celler i tastar 3 vins amb un preu de 8€. La segona modalitat afegeix un passeig per les vinyes i tastar un vi allà. S'acaben tastant 4 vins del celler i el preu són 13€. I la darrera opció és un esmorçar a la vinya, que els que l'organitzen asseguren que "fa de dinar". Serveixen plats a la brasa com 'llangonissa' i patates al caliu i ho acompanyen de 5 vins. S'acaba amb la visita al celler i el preu és de 23€.
 
Judith
Judith
Diuen amb orgull que el seu vi és ecològic. Cuiden la terra, l'estimen. I es nota en els esdeveniments que organitzen: dos cops a l'any fan una festa de la verema. Un dia està pensat per a les famílies i un altre dia és un 'festival més canalla'.
El pla és collir raïm de la vinya, xafar-lo i fer un bon esmorçar.
Image

David
David
És un projecte molt personal i la traducció en les visites és que acaben sent molt personalitzades. No hi ha un protocol marcat. Poden dedicar més estona al passeig entre vinyes o al tast, en funció dels interessos de qui els visita. Prometen que allà veuràs qué és realment el dia a dia d'un celler petit del Priorat. Fins i tot, et conviden a que els ajudis en les feines del celler i pots acabar podant o etiquetant una estona. 
ImageDADES PRÀCTIQUES
Per anar a les vinyes, agafareu cotxes perquè estan a 2 km del celler. És recomanable portar calçat còmode per visitar les vinyes.
Quan la visita la fa un grup de famílies, hi ha l'opció de contractar monitors pels nens.
Al seu web encara no promocionen les visites. El millor és escriure directament un correu al Toni per fer la reserva.
Image

Adreça
Carrer Nou, 15
43738 Bellmunt del Priorat

Vins de Solà Clàssic
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials