Tarroné

Una novel·la gràfica dedicada a la dona
Terra Alta DO Terra Alta

El celler Tarroné és de novel·la des que es va fundar, el 1942. Tastar els seus vins és conversar amb la història de les vinyes antigues de Batea, a la Terra Alta. És un relat de tres generacions, molt marcat per dones valentes. La darrera ha donat un tomb definitiu al celler, que s'ha renovat completament per dins i per fora. Els murals del celler, il·lustrats per la muralista rural Lily Street Art, dignifiquen el paisatge i donen valor a la feina femenina, que han tingut un paper cabdal a la història i que sovint les ha esborrat. L'actual direcció, amb Imma Solé al capdavant, ha escrit la història del celler a través d'un homenatge als seus avantpassats, tancant el cercle entre el passat (Merian), el present (Punt... i A part) i el futur (... Seguit). Tastar els seus vins es recòrrer l'avinguda agredolça de la dona tres voltes rebel.
Image


Judith
Judith
Els vins del celler tenen un llarg recorregut. Cadascún té una història bonica. La gamma dels Merian (blanc i negre) són un homenatge a la generació anterior: Mercè i Antonio. A l'etiqueta hi diu: "Per beure com qui llegeix una novel·la". Són uns mestres vinficant la garnatxa blanca, la varietat més apreciada a la Terra Alta, que sóna vins frescos, afruïtats i autèntics. En el cas de l'A part, garnatxa blanca criat quatre mesos en bótes d'acacia podreu tastar un vi reflexiu i deliciós. La gamma d'homenatge del celler és el Torremadrina, de garnatxa negra, syrah i ull de llebre amb un envelliment en bótes de roure, que representa el tall més clàssic del celler. 
Image    

David
David
Les vinyes de Tarroné estan situades als afores de Batea, la capital vinícola de la Terra Alta, una zona on es concentra la majoria de cellers i elaboradors. A la comarca hi ha el 33% de tota la garnatxa blanca del món. Batea és el seu bressol. Les vinyes velles de garnatxa blanca de Tarroné són un tresor. Un record de la constància dels avis i dels pares per seguir veremant malgrat totes les dificultats. És un testimoni silenciós del pas del temps a la Terra Alta, una comarca al sud del sud, molt marcada per la cruesa de la guerra, que va seguir fent vins. D'un temps cap aquí s'ha tornat a situar al mapa, gràcies a la bona feina d'elaboradors com Tarroné.
Image



DADES PRÀCTIQUES
Durant l'estat d'alarma el celler ha ajornat temporalment les visites, que es tornaran a rependre en una situació de major normalitat. Els responsables han preferit ajornar l'enoturisme abans de posar en risc la salut dels visitants i dels treballadors. És un celler familiar, petit i noble, que ha prioritzat el dia a dia al celler. Quan tornin a fer visites us recomanem que feu una reserva prèvia. Podreu veure el meravellós mural de Lily Street Art, que homenatja Batea, la feina de la família, el paper de les dones i la tradició, des de 1942. El celler s'ha renovat per dins, amb una diàfana sala de tastos on podreu degustar els seus vins, i una botiga que serveix perquè us proveïeu d'ampolles a bon preu.
Image

Adreça
Carrer Calvari, 22
43786 Batea

Vins de Tarroné
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials