Tarroné

Un homenatge a la família i a la terra
Terra Alta DO Terra Alta

El celler és sobretot un projecte de família i de respecte pel territori. Va ser fundat el 1942 i ja van tres generacions que posen l'ànima en aquests vins i d'un temps ençà també en l'enoturisme. Precisament estan fent obres al celler i a la primavera esperen tenir-ho tot llest per rebre visitants. Una part important de la visita és per explicar qui són a través dels seus vins, volen que la gent marxi sabent que el seu conegut "Merian" és un homenatge a l'Antonio i la Mercè, que l'emblemàtic "Torremadrina" és un tribut a la història familiar i que el "Punt i...", el "Seguit" i l' "Apart" van ser els vins de l'arribada de la nova fornada, que aposta per fer vins ecològics. Somien, i també ho expliquen, que algun dia els que ara juguen al pati, agafin el relleu i es posi a cuidar la vinya. Quin gust veure que evoluciona un negoci gestionat per mosqueters, perquè van 'tots a la una'.

Image
 


Judith
Judith
Les visites les fa la Imma Solé i el primer que fa és donar un vi de benvinguda. Quina gran idea! Durant unes dues hores, ensenya el celler i us dona a tastar els vins amb un petit aperitiu. El paquet bàsic són 9€ per persona i puja a 12€ si es volen tastar quatre vins. Qui vol veure la vinya (i de veritat que ho recomanem) acaba amb la panxa contenta. Aquesta visita inclou un passeig ràpid pel celler, un aperitiu generós a peu de vinyes (pa amb tomàquet, embotits, formatges, oli de Batea...)  i tastar cinc vins (el de benvinguda i quatre més durant el picnic). El preu és de 18€ i es fa per grups d'almenys vuit persones.  Alerta, que si sou un grup de 10 persones tindreu un 10% en qualsevol de les visites i si sou 15 persones, el descompte és del 15%. 

Image

David
David
Mentre estigueu a la vinya, en una zona que és reserva de la Biosfera, us assegurem que el paisatge us tindrà meravellats. Un horitzó infinit on tot és natura i on es respira calma. Us porten a una finca de Garnatxa, la varietat estrella de la Terra Alta i on han demostrat que excel·leixen. I aquí veureu i xafareu el Panal: un tipus de sòl en el que la garnatxa és feliç. És arenós i les arrels poden baixar ben avall fins a trobar calç. D'aquí surt la famosa acidesa dels seus vins. Són una família enamorada de la seva terra i la cuiden. Els seus vins són ecològics i també tenen el distintitu "Vins Ebre Biosfera", per la ubicació de les vinyes i també pel seu compromís de protegir el paisatge. En aquest escenari, us voleu resistir a una copa de garnatxa?

ImageDADES PRÀCTIQUES
Demanen que es reservin les visites per telèfon. Estan ubicats al centre de Batea, un dels pobles de Catalunya amb més cellers per quilòmetre quadrat. Les obres del celler l'han deixat immaculat i és una de les visites més boniques del poble.

Image 

 

Adreça
Carrer Calvari, 22
43786 Batea

Vins de Tarroné
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials