Celler

Lafou

Una preciosa casa senyorial a Batea
mapaBatea
Terra Alta Terra Alta
Experiències


DESCRIPCIÓ

Al cor de Batea, el celler s'allotja en una antiga casa senyorial perfectament restaurada. És un resort de cinc estrelles per uns vins de prestigi i que són homenatges a la garnatxa, blanca i negra. A Lafou tot és elegància i amor pel territori. La primera prova és la història de 'com comença tot'. Ramon Roqueta, fill de la nissaga Roqueta del Pla de Bages (Abadal), es va enamorar de la garnatxa i va trobar que la Terra Alta era el millor lloc per aquesta varietat. Instal·la el celler a la l'antiga casa del metge, la 'Casa Figueras' un palauet rural del segle XVIII que ara és un plaer pels sentits i l'epicentre de les visites. Van descobrir que a la casa s'hi feia vi i oli en el passat, i s'han conservat molins i antics dipòsits de fermentació.
Image

RECOMANAT
Tenen diferents modalitats de visita però la més màgica és la que anomenen 'experiència entre vinyes' (15€ per persona) per contemplar els ceps en un paisatge típicament terraltí amb valls, barrancs, desnivells i terrasses. D'aquesta orografia surt el nom del celler perquè una fou és un barranc creuat per una riera. El que veureu és una majestuosa escala de vinyes. I excepte els mesos més durs de l'hivern, allà mateix es fa un tast. És el millor escenari per entendre els vins d'aquest celler: que la garnatxa blanca d''Els Amelers' creix envoltada per aquests arbres i que el morenillo viu enmig d'una zona boscosa a la part més estreta del barranc i per això aporta uns aromes mentolats al vi. La visita acaba a la 'Casa Figueras'.
Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Són uns vins que enamoren i que conjugen a la perfecció la garnatxa i la Terra Alta. Un dels tres que elaboren, 'Els Amelers', la prestigiosa revista 'Decanter' l'ha considerat com un dels 20 millors de tot el món per menys de 20 dólars. S'assaboreixen al final de la visita, durant la qual es van augmentant les expectatives perquè tot transmet passió i dedicació. Es veu el vi reposar en estances senyorials, en dos grans espais: l’habitació presidencial de les tines i l’excelsior de les botes de fusta i els ous de ciment. Aquest tast també és el final de la visita 'empremta del passat' (15€) que inclou un passeig per Batea. El poble és un enclavament medieval tant ben conservat que mereix un tomb, i millor si algú us va explicant la seva història, sempre lligada al vi i a la pagesia. Els seus carrers acullen 15 cellers, una xifra de récord per una vil·la tan petita.
Image
PREGUNTES FREQÜENTS
És imprescindible que reserveu abans la visita a través del seu web. Habitualment es fan a les 11h entre dimarts i dissabte i els preus oscil·len entre els 10 i els 15€ per persona. Estan especialitzats en atendre públic amb alguns coneixements sobre el vi però adapten les seves explicacions al nivell de qui els visita.   
Image

Adreça
Pl. Catalunya, 34
43786 Batea
Google Maps

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials