Herència Altés

Un celler que estima el territori
Terra Alta DO Terra Alta

Herència Altés té una de les ubicacions més envejables de la comarca. Té vistes als ports de Tortosa Beseit, Pàndols i Cavalls. Un entorn privilegiat que des del celler cuiden. Tenen projectes per protegir la flora i la fauna autòctones. És un cellers més grans de la Terra Alta i un dels que més faciltats posa a l'enoturisme. La seva força és encomiable: el 2010 es va fer realitat gràcies al somni de Núria Altés, nascuda a Batea i amb família de viticultors, i Rafael de Haan, nascut a Anglaterra i també experimentat en l'exportació de vins. Poc a poc han anat teixint una empresa que distribueix vins, ajuda als petits viticultors i exporta arreu del món. A més, amb la construcció d'un celler nou de trinca han acabat de posar les arrels a la Terra Alta, en una de les finques més emblemàtiques de la zona de Gandesa, "Lo Grau de l'Inquisidor", al costat del Coll del Moro.
Image


Judith
Judith
La ubicació és inmillorable perquè l'han escollit ells. Tot i ser de Batea, Núria Altès va veure tants avantatges al lloc que va decidir aixecar el celler a Gandesa. Les vistes són el plat principal. Però hi ha molts altres factors de pes: a la finca hi ha vinyes de garnatxa centenària i està molt a prop del poblat ibèric del "Coll del Moro", on es va descobrir el trull més antic de Catalunya, del segle III a.C. Així que a la Terra Alta es pot fer turisme històric, de qui busca història antiga i també recent, per tot el que va passar a la zona durant la Guerra Civil.

Image

David
David
No es limiten a fer agricultura ecològica sinó que estimen el territori. Han decidit cuidar de forma molt activa la flora i la fauna de la zona. Per exemple, tenen un projecte de reintroducció d'òlives. I estan construint un jardí botànic amb 40.000 plantes autòctones, que esperen que sigui un punt de visites d'escoles.  Amb gent que estima tant la terra la visita ha de començar sempre per l'entorn, després les vinyes i s'acaba tastant 4 vins del celler. El preu són 15€ per persona i la durada unes 2 hores.

ImageDADES PRÀCTIQUES
L'oferta enoturística abasta tot l'any. Hi ha un bar de vins i una botiga amb preus interessants, que no precisa de reserva prèvia. Per les visites, que es poden fer tots els dies de la setmana, sí que demanen que els aviseu. Es poden fer en horari d'oficina i en dos torns de matins els caps de setmana. Poden fer-les en català, castelà i anglès. És un celler molt fàcil de trobar, just al costat de la N-II al costat de Gandesa. Ofereixen la possibilitat de que els nens tinguin cangurs mentre es fa la visita

Image

Adreça
Finca “El Grau de l’Inquisidor” Crta. N-420 Km. 798
437860 Gandesa

Vins de Herència Altés
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials