Cooperativa de Gandesa

La Catedral del poble
Terra Alta DO Terra Alta

Els gandesans en diuen "La Coope". El Celler Cooperatiu és un símbol del poble i de la comarca. La visita és fascinant: de fora observareu una de les catedrals del vi construïda per l'arquitecte César Martinell més ben conservades i boniques. I per dins, entre les costelles modernistes i els cups de pedra centenaris, viureu una història de novel·la. La Mancomunitat, la Guerra Civil,el pes de les dones en la construcció d'un edifici tan espectacular. I sobretot, la vigència història d'on era la Terra Alta fa un segle i on vol anar. La visita té un alt contingut històric que aconsegueixen explicar com si fos un entretingut conte.

Image


Judith
Judith
A Gandesa l'arquitectura rural sobresurt de la religiosa. Per això del campanar en diuen esglèsia i de l'altra, catedral. La Cooperativa és una de les 40 Catedrals del Vi que hi ha  a Catalunya, i des del 2007 està considerada una de les set meravelles del país, escollida per votació popular.  Si per fora l'edifici ja impressiona, per dins encara impressiona més. El sostre s'eleva per damunt de grans tines amb columnes d'arbre i voltes vegetals. Un bonic bosc de totxana, ceràmica i guix.

Image

David
David
El 2019 la Cooperativa va fer 100 anys. I la seva història ens va quedar tatuada: van ser les prop de 150 famílies del poble les que van arreplegar 200.000 pessetes i van encarregar el projecte a Cèsar Martinell. En la construcció, tots s'hi van arremangar: dona, home o canalla que pesés més de 50 quilos podia agafar una pala. Van ser les dones les que van construir algunes de les columnes més fotografiades del celler, amb l'orgull de saber-se pageses, dones i fora de la vida pública. Tres voltes rebel.
Image
 DADES PRÀCTIQUES
La visita es fa dins de la Catedral. Dura aproximadament uns 90 minuts i cal fer reserva prèvia. Obren tots els dies de la setmana. La visita bàsica són 8€ per persona i inclou el tast de 3 vins. Si voleu tastar la gamma dels 'Puresa', que són els vins més premium, amb xocolata, el preu són 20€ per persona,

Image

Adreça
Av. Catalunya, 28
43780 Gandesa

Vins de Cooperativa de Gandesa
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials