Altavins Viticultors

Visites que canvien segons el moment de l'any
Terra Alta DO Terra Alta

El celler Altavins és un exemple de tenacitat, empenta i futur. Fundat el 2001 es pot considerar que és un dels projectes més joves de la zona, especialment a Batea, on hi ha una llarga tradició de cellers. En canvi, en menys de 20 anys ha deixat una empremta visible. Vins especials, elaborats majoritàriament amb Garnatxa; respecte per a la història i el paisatge, amb un discurs que posa en valor Batea, poble de frontera, amb passat àrab i llarguíssima història d'elaboració de vins. 

Image


Judith
Judith
Estimen molt, molt i molt el territori. Estan orgullosos de ser "terraltins" i ho trasmeten en tot moment. Durant les visites, aquesta terra tan maltractada per la història i les institucions però tan rica en peculiaritats, té un paper molt protagonista. És aquest terroir el "culpable" dels vins que elaboren. Confesso que els que he tastat (i han estat uns quants) m'han fet venir por quan he vist que s'acabaven. 

Image

David
David
El projecte el dirigeix l'incansable Joan Arrufí, president de la D.O Terra Alta i un dels grans impulsors de la celebració del concurs Grenaches du Monde a la comarca el 2018. Ell i el seu equip aconsegueixen que cada visita sigui especial segons l'època de l'any. Qui marca la pauta és la feina que es faci al celler en aquell moment. Ara, en verema i amb el raïm fermentant, els visitants tasten directament de les tines. És un celler que no vol tenir secrets. El que sí vol és donar a conèixer perquè el vi els apassiona. Oficialment a la visita se'n tasten 3, però sovint n'apareix algun altre a escena.

ImageDADES PRÀCTIQUES
El pack enoturístic és complert i assequible, amb varietat de visites ben adaptades i la possibilitat de quedar-vos a dinar en un restaurant amb vins del celler. També us ofereixen un tour per Batea, un preciós poble medieval que amaga moltes històries. El ventall de preus va des dels 6€ fins als 35€ per persona, si s'escull el paquet amb dinar. 

Adreça
Carretera a Vilalba, s/n
43786 Batea

Vins de Altavins Viticultors
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials