Ronadelles

La casa dels vins Cap de Ruc
Priorat DO Montsant

El vi Cap de ruc és una icona. Les visites que organitza el celler que l'elabora, Ronadelles, tampoc són fàcils d'oblidar. Com tot el que fan, la seva proposta és atrevida i incorformista, divertida, singular i inoblidable. Durant dues hores visitem el celler, tastem alguns dels seus vins (en fan més de 30!) i passegem per Cornudella de Montsant. I ho fem amb diferents personatges que ens van explicant una història teatralitzada. És sorprenent per adults i nens. Els personatges ens situen sobre la història del celler, del poble i del Priorat, mentre ens van explicant, de manera fàcil i entenedora per què Ronadelles fan aquests vins tan especials.
Image   
Judith
Judith
La visita és una bogeria controlada, com ells, en Jaume Giral (el propietari) i l'Eva Prim, l'enòloga. El celler està situat a l'entrada de Cornudella, en una antic asserrador que ara han reconvertit en restaurant. Ens reben amb un aperitiu de cirera. A la primera vinya se'ns van apareixent personatges que van explicant la història. No de memòria o amb un guió, sinó anant interpel·lant amb els visitants. Són àgils, de llengua afilada i amb dosis d'humor negre que fan parar boig el nostre guia, l'Albert. En un passeig d'hora i mitja apte per tothom veiem la catedral del vi de la Cooperativa, coneixem un alcalde noucentista, tombem per unes quantes cases antigues on reposen els vins amb bótes de fusta (com s'ha fet tota la vida al poble) i acabem observant Siurana de lluny, abans de fer un tast generós i deliciós dels vins del celler.
Image  

David
David
Ronadelles no és el celler més bonic del món, ni falta que fa. Les coses autèntiques s'han de gaudir tal com són. Gaudiu d'una proposta deshinibida, atrevida i amb un bonic fonament històric, territorial i humà. Els vins de la gamma Cap de ruc han aconseguit en pocs anys fer-se molt populars. Menció a part per l'enòloga, Eva Prim, que els elabora amb coratge i creativitat, treballant com una apassionada. El 2017 la van reconèixer com a millor dona enòloga del món pels premis Sakura Awards del Japó. ImageDADES PRÀCTIQUES
Ronadelles ofereix una experiència total. Podeu tastar vins, conèixer la història i gaudir d'un dinar o un sopar en un poble bonic i tranquil del Priorat. Al celler es poden comprar vins amb ofertes irresistibles. Nosaltres hem fet una visita teatralitzada combinada amb un menú al prestigiós Quatre Molins, un espai enogastronòmic dirigit pel xef de la mel, Rafel Múrria, reconegut per la Guia Michelin. És una visita apte per a totes les edats, que gaudiran especialment els més menuts de la casa, perquè els personatges s'adapten a cada grup de persones, sempre de manera segura.
Image  

Adreça
Finca La Plana, s/n
43360 Cornudella de Montsant

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials