Celler

Piñol

Pioners en vi ecològic a Batea
mapa Batea
Terra Alta Terra Alta
Experiències


DESCRIPCIÓ

Piñol és un celler familiar situat a Batea, el cor de la Terra Alta. Són viticultors i elaboradors de vins de qualitat des de fa quatre generacions. La visita al celler us permetrà conèixer una història lligada a la família i a Batea, un poble amb molt d'encant, que conserva intacte el passat medieval. Celler Piñol té una oferta d'enoturisme molt complerta, perquè també ofereix allotjaments rurals amb quatre comfortables apartaments a tocar del celler, coneguts com a Casa Piñol. Són pioners a fer vins ecològics, provinents de raïms orgànics, amb la mínima intervenció. La majoria de les seves vinyes estan plantades amb varietats tradicional de la Terra Alta: garnatxa blanca, negra (que caracteritzen els vins Avi Arrufí) i morenillo, una varietat que dóna vins d'edicions limitades. Els seus vins representen la importància de la família: Mather Teresina, la matriarca; Avi Arrufí, el patriarca; Portal, dedicat a la Mare de Déu de Batea; Sa Natura, els vins orgànics amb menys intervenció; el Finca Morenillo, que ret homenatge a una varietat recuperada; i Raig de raïm, els vins joves, frescos i expressius que podeu tastar al celler o comprar a la botiga online.
Image

RECOMANAT

Piñol és família i és història. Les etiquetes de vins són com un àlbum de fotos: l'Avi Arrufí, Mather Teresina, Josefina Piñol,... En un moment de la visita ens creuem amb l'avi Piñol, passejant amb la matriarca de la família, Josefina Piñol, mentre el director, Juanjo Galcera Piñol, ens mostra el celler. Poques vegades la història d'un lloc es pot contemplar amb carn i emoció. És una família apassionada pel vi des de fa quatre generacions. Primer amb pagesos bregats, com l'avi Arrufí o la Teresina, mare de Josefina Piñol. Després amb bons comerciants, que van anar expandint el nom de Piñol, Batea i la Terra Alta. El paper de Josefina Piñol, dona en un entorn rural i en una època molt diferent a l'actual va ser cabdal per situar el celler en una posició d'influència i prestigi. Una feina que s'ha multiplicat i expandit gràcies a Juanjo Galcera, l'actual director, que viatja arreu del món, exportant vins a més de 20 països, entre ells Estats Units, Japó o Suïssa.     
Image

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Durant la visita tastem vins dels dipòsits d'acer inoxidable i de les bótes de roure amb diferents torrats. Tastem diverses varietats, com la garnatxa blanca, negra o el morenillo, autòctones i molt arrelades a la Terra Alta. Hi ha vins secs i dolços. "De l'ampolla no tastarem res, perquè això ja ho podreu fer a la casa rural o a casa vostra", ens explica Juanjo Galcera. És una visita on l'enoturista  sent que li obren les portes de bat a bat. Si us quedeu a dormir a la casa rural trobareu una ampolla de vi i dues copes per seguir gaudint dels encants de la Terra Alta, en uns apartaments que s'han netejat amb una màquina d'ozó i amb totes les mesures de seguretat per fer les visites. És una experiència 360, perquè haureu passejat per les vinyes, tastat els vins i somiat en uns apartaments restaurats. Al voltant de Batea i a la Terra Alta hi ha una bona oferta gastronòmica, però sinó també podeu cuinar als apartaments amb totes les comoditats.  
Image


Adreça
Carrer Algars, 7
43786 Batea
Google Maps

EXPERIÈNCIES
VISITA AL CELLER PIÑOL
VISITA AL CELLER PIÑOL
Coneix el celler familiar
Descobreix la història de quatre generacions dedicades al vi a Batea, el cor de la Terra Alta. Una visita per tastar quatre vins, directament dels dipòsits o de les botes. Original i diferent.
1:00h.
10€
RESERVA
VISITA AL CELLER I A LES VINYES
VISITA AL CELLER I A LES VINYES
Passeig per les vinyes orgàniques
Gaudeix d'una visita completa. Descobreix les vinyes ecològiques de Batea i després endinsa't al celler familiar. Tastaràs quatre vins orgànics dels dipòsits o les bótes. Exterior i pedagògica.
1:30h.
15€
MÉS INFORMACIÓ
Vins recomanats del celler Piñol
Altres vins del celler Piñol
Articles relacionats
També et pot interessar
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials