Piñol

Pioners en ecologia i enoturisme a la Terra Alta
mapa Batea
Terra Alta DO Terra Alta
Experiències


DESCRIPCIÓ
El celler Piñol té una de les ofertes d'enoturisme més complerta de la Terra Alta. A banda de passejar entre les vinyes, visitar el celler, tastar vins dels dipòsits i les bótes que hi ha a les sales d'envelliment acompanyats per l'enòleg i elaborador dels vins, també podeu fer nit al costat del celler, en una casa rural que disposa de quatre apartaments independents, alguns d'ells amb jacuzzi. El celler Piñol està a Batea, el municipi on hi ha més cellers de la Terra Alta, amb un casc antic amb patrimoni medieval i un fabulós paisatges de vinyes i vi. Batea també és terra de frontera, molt pròxim al Baix Aragó. Per qui vulgui gaudir dels encants de la zona és un magnífic punt de partida o un port base on passar uns dies de tranquil·litat i desconnexió en un entorn natural privilegiat
Image  
RECOMANAT

Piñol és família i és història. Les etiquetes de vins són com un àlbum de fotos: l'Avi Arrufí, Mather Teresina, Josefina Piñol,... En un moment de la visita ens creuem amb l'avi Piñol, que té 103 anys, passejant amb la matriarca de la família, Josefina Piñol, mentre el director, Juanjo Galcera Piñol, ens mostra el celler. Poques vegades la història d'un lloc es pot contemplar amb carn i emoció. És una família apassionada pel vi des de fa quatre generacions. Primer amb pagesos bregats, com l'avi Arrufí o la Teresina, mare de Josefina Piñol. Després amb bons comerciants, que van anar expandint el nom de Piñol, Batea i la Terra Alta. El paper de Josefina Piñol, dona en un entorn rural i en una època molt diferent a l'actual va ser cabdal per situar el celler en una posició d'influència i prestigi. Una feina que s'ha multiplicat i expandit gràcies a Juanjo Galcera, l'actual director, que viatja arreu del món, exportant vins a més de 20 països, entre ells Estats Units, Japó o Suïssa.     
Image

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Durant la visita tastem vins dels dipòsits d'acer inoxidable i de les bótes de roure amb diferents torrats. Tastem diverses varietats, com la garnatxa blanca, negra o el morenillo, autòctones i molt arrelades a la Terra Alta. Hi ha vins secs i dolços. "De l'ampolla no tastarem res, perquè això ja ho podreu fer a la casa rural o a casa vostra", ens explica Juanjo Galcera. És una visita on l'enoturista  sent que li obren les portes de bat a bat. Si us quedeu a dormir a la casa rural trobareu una ampolla de vi i dues copes per seguir gaudint dels encants de la Terra Alta, en uns apartaments que s'han netejat amb una màquina d'ozó i amb totes les mesures de seguretat per fer les visites. És una experiència 360, perquè haureu passejat per les vinyes, tastat els vins i somiat en uns apartaments restaurats. Al voltant de Batea i a la Terra Alta hi ha una bona oferta gastronòmica, però sinó també podeu cuinar als apartaments amb totes les comoditats.  
Image
PREGUNTES FREQÜENTS
Durant els mesos que duri la pandèmia, Celler Piñol segueix totes les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat dels treballadors i dels visitants. Abans de programar qualsevol visita, contacteu per telèfon o per correu electrònic. Les visites es fan en grups reduïts i adaptats a cada circumstància, aprofitant al màxim l'aire lliure. Els tastos segueixen les normatives vigents en cada moment. El més recomanable per visitar la Terra Alta és quedar-vos a dormir. El paisatge, la cultura del vi, el patrimoni i la seva gent s'han de conèixer sense pressa. A Piñol podeu escollir entre quatre apartaments diferents, amb capacitat per entre 3 i 4 persones, amb cuina, menjador, sala amb televisió, calefacció, aire condicionat, bany amb dutxa (o jacuzzi) i WIFI gratuït. Amb la reserva a l'apartament teniu una visita comentada al celler, on podeu comprar vins per desgustar a casa vostra. La oferta es completa amb una sala de reunions per entre 8 i 10 persones en cas que vulgueu fer una escapada de feina. Des de Batea podeu descobrir els paisatges naturals de la Terra Alta. 
Image

Adreça
Carrer Algars, 7
43786 Batea
Google Maps

Vins de Piñol
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials