Mas Igneus

El celler de l'ermita de la Consolació
mapaGratallops
Priorat DOQ Priorat

DESCRIPCIÓ
Mas Igneus és el celler pioner en agricultura ecològica al Priorat. El projecte ha renascut a principis del 2020, després que l'hagi adquirit una nova propietària, Ornella Stochi. L'objectiu és seguir fent vins d'alta qualitat als terrers del Priorat, mostrant el potencial de la zona, marcant diferències amb vins blancs i buscant encara una volta més als negres. Els nous propietaris han adquirit vinyes velles de carinyena centenària, que se sumen a les que ja tenien a Escaladei i Poboleda. El celler està situat a Gratallops, just a sota de l'ermita de la Consolació, un dels llocs més emblemàtics per a la gent del Priorat. El nou equip està format per l'enòleg Daniel Cuesta, el responsable de vinya Cesc Oliva i l'Ariadna Muns en comunicació. Mas Igneus dóna valor al nom dels seus vins joves: la gamma Renèixer. El nou projecte és un punt i seguit, marcat per l'ambició i la passió.
Image    
PREGUNTES FREQÜENTS
Mas Igneus és un celler perfectament integrat al paisatge. Si l'observes des de la carretera de Falset a La Vilella Baixa sembla un immens coster de ferro i vidre, ascendent com la fondalada on està ajagut. A mesura que t'acostes i el fites de prop, recorda una ampolla estirada en rima. I si el mires des de l'ermita (perquè es fa mirar) s'ha convertit en un gat de metall, enroscat entre els revolts del camí. Sigui com sigui és d'una bellesa insòlita que no us sabria descriure. Per dins és una nau industrial, plena de petits dipòsits on vinificar a poc a poc cada vinya, cada expressió. A la part de dalt hi ha una sala de tastos que bascula entre el cel i la terra, entre l'ermita i Gratallops. Costa marxar.
Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Arribem a Mas Igneus just després de la pluja. La terra està humida i les vinyes molles. L'equip del celler ha parat una taula a la terrassa, coberta amb unes lones grosses, com veles de vaixell. Abans de dir-nos qui són ens deixen tastar els seus vins, dos blancs en una terra de negres. Bevem el 'Renèixer' , un blanc de noirs de Merlot exquisit i sorprenent. I després entrem en un altre nivell amb 'La Capelleta', un vi blanc potent i elèctric. Les vistes imanten i de seguida marxem a fer un passeig per la vinya, que està preciosa després de les últimes pluges. Les vistes des de baix són espectaculars: Gratallops és un poble de postal. Un cop de tornada al celler pugem escales amunt a la sala de tastos interior. És un espai per visitar tot l'any, faci fred o calor. Tastem el Fa 206, un negre de Garnatxa i Carinyena, reposat i reflexiu, com un mapamundi de Mas Igneus: Poboleda-Gratallops i Scala Dei.
Image

  
DADES PRÀCTIQUES
Durant els mesos que duri la pandèmia, el celler Mas Igneus segueix totes les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat dels treballadors i dels visitants. Abans de programar qualsevol visita, contacteu per telèfon o per correu electrònic. En cas que es pugui, les visites es fan en grups reduïts i adaptats a cada circumstància. Les visites es fan aprofitant al màxim l'aire lliure. Els tastos segueixen les normatives vigents en cada moment. Mentre duri la pandèmia, també podeu comprar els vins de Mas Igneus a la seva pàgina web i us els porten a casa còmodament en pocs dies. En termes generals, les visites les solen fer l'enòleg o el cap de vinya. Són molt didactics. Demanen un mínim de quatre persones. Hi ha tres tipus de visites: la somereta, el fardatxo i el xoriguer, que podeu consultar aquí. Els preus van dels 15 als 60 euros i en tots els casos hi ha un passeig per a la vinya i un tast dels seus vins. També els podeu comprar al celler, que té edicions limitades i vins exclusius, molt més fàcils de comprar un cop sigueu a Gratallops, com 'El coster de l'Ermita', un monovarietal de carinyena. Les visites han d'evolucionar en els pròxims mesos i s'aniran adaptant a la manera de ser dels nous propietaris, amb un enoturisme petit i selecte. 
Image

Adreça
Ctra T-710 km 11.1
43737 Gratallops
Google Maps

Vins de Mas Igneus
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials