Mas Blanch i Jové

Esmorzar de pagès a "La Vinya dels Artistes"
mapaLa Pobla de Cérvoles
Les Garrigues DO Costers del Segre
Experiències


DESCRIPCIÓ
La vida a pagès es fa art a Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles (DO Costers del Segre). 'La vinya dels artistes' resumeix la dignitat de treballar la terra: paisatge, ecologisme i família. Tres idees que mereixen estar en un museu. Però només ho estan al seu, que és una vinya: tan senzill i a l'hora tan profund. La família Jové-Balasch, d'Agramunt, va comprar un pany de terra amb vistes a La Pobla de Cérvoles i va construir-hi un celler amb ferro, pedra i carícies. Les amistats van ajudar a esculpir el celler, com una argamassa insòlita. Així, una gran relació amb l'artista Josep Guinovart els va donar la idea de transformar el paisatge en un museu a l'aire lliure, amb una quinzena d'obres d'art que es fonen amb el paisatge, com un cep o una olivera.
Image
RECOMANAT
Les Garrigues és una comarca indòmita, salvatge i autèntica. Mas Blanch i Jové és una magnífica excusa per descobrir els vins de muntanya i la viticultura ecològica. El celler està al mig de la natura. S'alimenta amb 110 plaques solars i 48 bateries. Són coherents amb la seva idea d'honrar la vida dels padrins, amb la reconstrucció de parets de pedra seca, restauració de camins i viticultura sense químics. La gamma dels seus vins Saó resumeixen molt bé aquesta paraula oblidada: la força de la terra, l'empenta, el desig de germinar. Des de fa uns anys han elaborat una nova gamma de vins: els Troballa, monovarietals de Garnatxa. El blanc és jove i està criat en ous de ciment, i el negre combina un terç de repòs en àmfores, inoxidable i bótes de roure.

Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
La visita a Mas Blanch i Jové es pot fer de manera independent, sense cap grup. Tenen una aplicació de mòbil que us podeu descarregar al celler (wi-fi) o a casa vostra, que us va guiant per 'La vinya dels artistes'. Això us permet fer la visita al vostre aire, sense presses i combinar-ho amb l'oferta enoturística del celler, que és excel·lent en relació qualitat-preu. És un passeig deliciós, perlat d'obres d'artistes com Josep Guinovart ('L'Orgue de Camp i Porta al camp), Cap de bou de Joan Brossa, la Donga d'Evru, La finestra de Papillon de Gregorio Iglesias o la Sarganeta de Carles Santos, una barca situada sobre una olivera. N'hi ha moltes més. Al final del passeig hi ha una àrea infantil i un celler ple d'obres d'art, entre les que incloem les ampolles de vi, oli i les menges que les acompanyen, amb un menjador ampli i una cuina ben equipada per acollir esdeveniments per un centenar de persones.
Image
PREGUNTES FREQÜENTS
Durant els mesos que duri la pandèmia, Mas Blanch i Jové segueix totes les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat dels treballadors i dels visitants. Abans de programar qualsevol visita, contacteu per telèfon o per correu electrònic. En cas que es pugui, les visites es fan en grups reduïts i adaptats a cada circumstància. Les visites es fan aprofitant al màxim l'aire lliure. Els tastos segueixen les normatives vigents en cada moment. El celler obre dissabtes i diumenges, de 10:00 a 14:00. En tot cas, sempre s'ha de fer una reserva prèvia, excepte si només voleu visitar 'La vinya dels artistes'.

Hi han dues opcions molt aconsellables: tast de tres vins enmig de la natura (10€) i esmorzar de pagès sota unes boniques ombres (25€), acompanyats de productes de proximitat, vins i olis verge extra 'Molí del Set' del celler. També hi ha zones de jocs infantils. A banda del passeig, les propostes també inclouen una visita guiada pel celler, on es podran veure escultures suspeses amb dances de llums i ombres, on us faran cinc cèntims de com s'elabora el vi perquè el tasteu després davant del mural “In Vino Veritas” de Guinovart. Els preus de les visites van des dels 5€ per tastar dos vins fins als 20€ per tastar-los tots (molt recomanable). La visita és gratuïta pels nens, excepte esmorzars o pícnic, que tenen un preu rebaixat. 
Image

Adreça
Polígon 9, Parcel·la 129, Paratge Llinar
25471 La Pobla de Cérvoles
Google Maps

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials