





Celler
Torelló Viticultors
Grans escumosos amb 'La Barbequíu"
Experiències
DESCRIPCIÓ
La finca de Can Martí (Gelida) és un paradís natural. Els Torelló hi viuen des de 1395. Abans hi havia guineus, perdius, falcons, conills, abelles, papallones... que avui segueixen campant per les 135 hectàrees de la finca, a redòs de vinyes, oliveres i boscos. Torelló elabora vins i escumosos Corpinnnat al Penedès. A partir d'ara podeu tastar en un nou espai gastronòmic: La Barbequiú. És molt recomanable passar un dia coneixent el secret de la família: amor a la terra i paciència, molta paciència: més de 600 anys.
RECOMANAT
La Barbequiú és el salt de Torelló a un enoturisme de qualitat i amb espai gastronòmic propi. Els dos germans, Paco i Toni de la Rosa Torelló, al capdavant del celler, han ideat un espai bucòlic, entre vinyes, on assaborir els seus vins i escumosos Corpinnat amb un àpat de luxe. L'oferta contempla visitar el celler, gaudir d'un tast de vins i quedar-vos a fer un menú degustació a La Barbequíu, on els vins i escumosos estan exposats en una preciosa moto-bar vintage: Piaggio Ape del 1964. En un còrner els Torelló hi han posat una taula de so que completa amb música l'experiència sensorial.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Els vins i escumosos de Torelló surten d'una mateixa unitat territorial. A Torelló la natura no es maquilla, ni s’empolaina, ni fa veure que és especial. Ho és. I punt. La masia principal de Can Martí de Baix, on hi ha el celler i les caves és un cortijo a la catalana, amb pati porxat, claustre i piscina. A l'edifici hi viu part de la família. Perquè Torelló és família. La cava havia estat unes antigues cotxeres per carruatges que hi feien parada i fonda. Ara hi ha ampolles, algunes, mínim dos anys; altres, més de deu. A Torelló és dels pocs cellers del país elaboren els seus vins amb llevats naturals i autòctons. És una gran experiència degustar tot aquest resultat en unes taules envoltades de vinyes i d'història.

PREGUNTES FREQÜENTS
'La Barbequiú' de Torelló arrencarà el mes de juny amb quatre dinars: els dissabtes 5, 12, 19 i 26 del mateix mes. Al juliol, participa en el festival Corpinnat Gastronòmic, on organitza 9 sopars de diferents restaurants de les quatre demarcacions catalanes. Xefs de coneguts restaurants com El Passadís d'en Pep, el bar Pinotxo de La Boqueria, el Sheyton by David Molina de Lleida, La Sidreria La Muralla de Cambrils o el Syrah de Girona es traslladaran a la masia familiar amb menús maridats amb els vins i escumosos de Torelló i la música d’un DJ en directe. Amb aquestes iniciatives Torelló vol ajudar a reactivar el sector i aportar el seu granet de sorra, donant suport a l’hostaleria amb una oferta oberta a la nova realitat, per donar resposta a les peticions d’un públic que demana més activitats a l’aire lliure. Descobreix aquí totes les opcions d'enoturisme per fer reserva prèvia.


-
- Desenvolupen un pla de prevenció contra el Covid-19.
- Mantenen distància social als espais comuns i les àrees amb seients.
- Treballen amb grups reduïts. Limiten les visites a la legislació vigent, prioritzant unitats familiars i evitant en la mesura del possible mesclar grups diferents.
- Prioritzen les activitats a l’aire lliure. En les visites interiors, estableixen itineraris segurs diferenciats d’entrada i sortida, amb espais de ventilació.
- Desinfecten les taules i les cadires després de cada consum. Les copes i els plats estan higienitzats per a cada visitant.
- El personal que atén els visitants fa servir mascaretes i guants. Les àrees de treball de la visita estan separades per evitar contacte amb el personal no-turístic.
- Dispensen gel hidroalcohòlic en diferents espais de la visita. Amplien la neteja en els espais de la visita. Els lavabos estan desinfectats amb constància i disposen d’aigua i sabó.
- Posen a disposició dels visitants els pagaments automatitzats, sense intercanvi d’efectiu.
- Els proveïdors apliquen les mesures sanitàries en la manipulació i preparació dels aliments i serveis que us puguin oferir.
- Els empleats es prenen la temperatura abans de cada jornada laboral i segueixen un codi de bones pràctiques per facilitar-vos la visita.