Celler

Cava Bertha

Elegant terrassa entre vinyes
mapaSubirats
Alt Penedès Penedès
Experiències


DESCRIPCIÓ
Cava Bertha és un celler elaborador de caves i vins situat a Subirats, a l'Alt Penedès, a cinc minuts en cotxe de Sant Sadurní d'Anoia, la capital del cava, i a 15 minuts de Vilafranca, la capital de vi. El celler està envoltat de vinyes, amb vistes a la muntanya de Montserrat. Té una terrassa amb wine bar, que obre els dissabtes i diumenges, de les 11:00 a les 15:00h. Cava Bertha també ofereix una visita gratuïta, dissabtes i diumenges a les 11:00h, que dura una hora. Tot i que no és imprescindible, es recomana fer reserva prèvia (vegeu els detalls a ENOTURISME). A la visita, descobriràs els secrets de l'elaboració del cava, el procés de transformar raïm en vi, en un passeig que va des del celler a les caves soterrànies, on els seus caves multipremiats reposen fent la segona fermentació. Al final, si us ve de gust, podeu tastar els seus caves i vins, a copes o ampolles al seu espai gastronòmic. La carta de caves i vins us permetran tastar tots els productes de Bertha, com els coloristes caves de guarda Lounge, l'imprescindible Ivette, el versàtil Cava de Guarda Superior Brut Nature Reserva, o l'icònic Bertha Cardús (que porta el cognom de la mare de Josep Torres Sibill, no ho confongueu amb el whisky!), guanyador dos anys seguits del Millor Escumós Gran Reserva (2020 i 2021) pels Premis Vinari. El celler també disposa d'una gamma de caves Gran Reserva, com el S.XXI (en versió clàssica i rosé) o el Bertha Max. Així com també de dos vins blancs, Umami i Mountain, que neixen de les 2,5 hectàrees de vinya que envolten el celler, de sóls d'argila i calç, amb més de 65 anys d'antiguitat. Els caves i vins del celler els podeu gaudir en un espai gastronòmic molt elegant, en un comfortable espai interior, o en uns preciosos jardins exteriors, amb vistes a les vinyes i a Montserrat. Bertha té una extensa carta per acompanyar els seus vins i caves, amb aperitius com patates, olives, escopinyes, musclos, pop, seitons, anxoves, pa de vidre amb una espectacular fusta de formatges, botifarra blanca, llonganissa, bull de foie al cava o un increïble pernil Joselito.
Image
RECOMANAT
Cava Bertha és un projecte personal de Josep Torres Sibill, viticultor i enòleg, que ha implicat a la seva dona, Gemma Flaqué, i que té com a protagonistes a les seves filles Bertha i Ivette. En Pep va començar a elaborar caves el 1989 a la casa familiar de Sant Sadurní d'Anoia, a l'escalf del seus pares. Una de les curiositats és que l'icònic cep de metall que hi ha a l'etiqueta del Bertha Cardús és un dibuix pintat originalment per la seva mare, que es pot veure en un quadre baixant les escales de les caves. El 2014 es traslladen al nou celler, als afores de Sant Sadurní, on han trobat més espai i un entorn privilegiat. Gemma Flaqué s'encarrega de l'enoturisme i la comunicació i és una magnífica amfitriona dels caves i vins familiars (a qui li encanten les xarxes socials!). Els caves de Bertha expressen la mediterraneïtat de la zona del Penedès, amb l'ús de varietats ancestrals com el Xarel·lo, el Macabeu i la Parellada, i també Garnatxa, Muscat, Chardonnay o Pinot Noir. Bertha transmet aquesta sensació de família a la visita d'enoturisme. A l'espai gastronòmic us faran sentir com a casa, sovint hi ha algunes de les seves filles a la botiga, i en Pep i la Gemma acompanyen les visites, els serveixen les ampolles i mimen el detallisme dels plats i aperitius. Durant la visita també descobrireu algunes de les curiositats de Cava Bertha, la seva filosofia de respecte al medi ambient i a l'entor natural, i la seva aposta per les llargues criances, que els han portat a exportar els seus vins arreu del món, acompanyats pel boca-orella, amb una relació qualitat-preu magnífica.
Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
La visita a Cava Bertha és una experiència d'enoturisme molt complerta. La carta d'aperitius us permet quedar bé, sense necessitat d'haver de buscar alternatives. Però si sou dels que no perdoneu un dinar, us recomanem que completeu la visita buscant taula als nombrosos restaurants que hi ha a Sant Sadurní d'Anoia, o a Vilafranca. Les dues ciutats són destinacions turístiques de primer nivell. A Sant Sadurní, podeu començar el dia fent una visita al Cava Centre, i després anar a Cava Bertha. Si sou amants de les passejades, al voltant de Subirats hi ha rutes a peu o en bicicleta, envoltats de vinyes, que us permetran trobar una desconnexió natural. Cava Bertha també ofereix experiències úniques en diferents moments de l'any, com ioga entre vinyes o concerts amb DJs o grups musicals en directe per veure la posta de sol.
Image
PREGUNTES FREQÜENTS
Tot el que has de saber abans de visitar Cava Bertha ho trobaràs aquí. L'horari d'obertura és dissabtes i diumenges, de 12:00 a 15:00. Recomanen fer reserva prèvia. Pots fer-ho a través de WhatsApp, on t'atendrà la propietària, Gemma Flaqué, o bé a través del correu hola@cavabertha.com. Deixa un nom, el nombre de persones, i la data. Les reserves s'atenen de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00h (durant els caps de setmana, no!). Al celler hi ha un espai on també pots comprar els seus vins i caves. Si vols, també pots formar part del Club Bertha. Les principals avantatges són descomptes exclusius, avançament de les experiències actives, notícies rellevants, i promocions de marca. De tant en tant t'envien una newsletter, amb un codi de descompte per la seva botiga online. Podràs comprar tots els seus caves i vins (alguns només online) amb còmodes packs de sis ampolles, que t'envien a casa.
Image

Adreça
Carretera de Sant Sadurní a Vilafranca Km. 2.4, Camí de la salada, Can Batista
08739 Subirats
Google Maps

Vins recomanats del celler Cava Bertha
També et pot interessar
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials