Jean Leon

Un celler de pel·lícula amb quatre "Vins de Finca"
Alt Penedès DO Penedès

Jean Leon és un celler de pel·lícula. Des de l'entrada observareu les formes ondulades de l'edifici, esponjat entre les vinyes i el cel. Les vistes són impressionants, tant des de la terrassa oberta a l'aire lliure, com en els finestrals de l'interior de l'edifici, on es poden fer tastos còmodes i de manera segura. A l'interior hi ha el museu de Jean Leon, un home que té una història de novel·la, propietari d'un restaurant a Los Angeles, amic personal de James Dean o Marylin Monroe. La visita també és una clucada d'ull al Hollywood daurat. Jean Leon va ser pioner a plantar varietats franceses a Catalunya que donessin grans vins. Quatre dels vins del celler són considerats "Vins de finca", la màxima distinció pública d'un vi a Catalunya.
Image

 
Judith
Judith
M'encanta la classe i l'old style que transmet el celler Jean Leon. És un celler sofisticat i instagràmic. M'he fet una foto amb Marylin Monroe, Paul Newman i Frank Sinatra, escoltant històries de pel·lícula de Ceferino Carrión, el nom real de Jean Leon. La seva història la podeu recuperar en objectes que s'han conservat en un museu amè, que conté rareses com el seu Mercedes amb matrícula americana. És entretingut tastar els vins que ell va deixar com a testament, al costat d'alguns dels seus objectes més preuats. Una visita de cine.
Image

David
David
El paisatge des del celler és millor que un blockbuster. Assegut a la terrassa, tastant algunes de les varietats experimentals i efímeres, se us passen les hores observant el Penedès. Les postes de sol són de llegenda, com els seus vins. Marideu com es fa fosc amb vins emblemàtics com el Vinya Gigi, Vinya La Scala, el Vinya Palau o el Vinya Le Havre. Tots els vins són ecològics i de finca. Hi ha una superfície de 150 hectàrees per sentir-vos lliures. L'equip és jove i atent, sempre pensant en noves idees. Tastos, maridatges, experiències. Tenen a favor del territori, el Penedès més autèntic, intacte, tal com el va deixar Jean Leon.
ImageDADES PRÀCTIQUES
????El celler està obert tots els dies de la setmana. Per visitar el centre de visites i la botiga cal reserva prèvia. Els horaris són de dilluns a divendres de 10:00 a 18:00 hores i dissabtes i diumenges de 10:00 a 15:00 hores. Per al wine bar no cal reservar amb antel·lació. Està obert de dilluns a dijous, de 12:00 a 18:00 hores; divendres de 12:00 a 21:00 hores; dissabtes de 12:00 a 14:30 hores i de 18:30 hores a 21:30 hores i els diumenges de 12:00 hores a 14:30 hores. Les visites tenen totes les garanties de seguretat. Les visites al celler es combinen amb packs de pel·lícula perquè tasteu diferents vins. La nostra opció és que tasteu els "Vins de Finca", tot i que hi ha altres ofertes més complertes. Podeu comprar vins al celler. També és una bona idea acostar-vos-hi fent esport, pedalant amb una bicicleta i fer una parada per agafar forces.
Image

Adreça
Château Leon, s/n,
08775 Torrelavit

Vins de Jean Leon
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials