Jean Leon

Una moderna terrassa a un celler de pel·lícula
Alt Penedès DO Penedès

Jean Leon (o Ceferino Carrión) va nèixer a Santander, va viure la infància a Barcelona i de seguida que va poder va emigrar fugint del règim franquista. Després d'una vida de pel·lícula, va arribar als Estats Units, on va arribar a obrir un dels restaurants més famosos de Los Angeles, La Scala, on hi va fer amistat amb personatges com James Dean, Marylin Monroe o Ronald Reagan. El 1963 va obrir el celler de Torrelavit i va ser pioner a plantar varietats franceses a Catalunya. Al celler encara hi ha exposats molts dels objectes de la seva vida.

Image

El Mercedes que Jean Leon tenia als Estats Units, exposat l'exterior del celler


Judith
Judith
A banda de tenir una història llegendària, els vins de Jean Leon tenen un gran reconeixement. Quatre dels seus vins són "Vi de Finca", la màxima distinció d'un vi a Catalunya. Són el "Vinya Gigi", "Vinya Palau", "Vinya Le Havre" i "Vinya La Scala", de ceps que Jean Leon va plantar durant els anys 60 a Torrelavit.
Image

David
David
Una de les coses que més sorprèn de la visita a Jean Leon és la immensitat de les finques, però com de petites són les vinyes. Tot el celler està envoltat de boscos i pels camins es nota l'encant de la natura. Són petites finques ecològiques rodejades de natura.

Image
DADES PRÀCTIQUES
El seu wine bar és una gran i moderna terrassa que obre tots els dies i sense reserva prèvia. Es fan un munt d'activitats a l'aire lliure com passejar en bicicleta, segway o fent nòrdic walking i que acaben amb els seus vins.

Image
 


Adreça
Château Leon, s/n,
08775 Torrelavit

Vins de Jean Leon
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials