Jean Leon

Un celler de pel·lícula
Alt Penedès DO Penedès

Jean Leon (o Ceferino Carrión) va nèixer a Santander, va viure la infància a Barcelona i de seguida que va poder va emigrar fugint del règim franquista. Després d'una vida de pel·lícula, va arribar als Estats Units, on va arribar a obrir un dels restaurants més famosos de Los Angeles, La Scala, on hi va fer amistat amb personatges com James Dean, Marylin Monroe o Ronald Reagan. El 1963 va obrir el celler de Torrelavit i va ser pioner a plantar varietats franceses a Catalunya. Al celler encara hi ha exposats molts dels objectes de la seva vida.

Image

El Mercedes que Jean Leon tenia als Estats Units, exposat l'exterior del celler


Judith
Judith
A banda de tenir una història llegendària, els vins de Jean Leon tenen un gran reconeixement. Quatre dels seus vins són "Vi de Finca", la màxima distinció d'un vi a Catalunya. Són el "Vinya Gigi", "Vinya Palau", "Vinya Le Havre" i "Vinya La Scala", de ceps que Jean Leon va plantar durant els anys 60 a Torrelavit.
Image

David
David
Una de les coses que més sorprèn de la visita a Jean Leon és la immensitat de les finques, però com de petites són les vinyes. Tot el celler està envoltat de boscos i pels camins es nota l'encant de la natura. Són petites finques ecològiques rodejades de natura.

Image
DADES PRÀCTIQUES
El celler està obert tots els dies de l'any i ofereix visites amb reserva prèvia. Des de fa uns mesos han obert un encantador wine bar on es poden tastar tots els seus vins, sense previ avís. D'entre totes les modalitats de visita n'hi ha algunes que inclouen tastos especials dels seus vins.

Image
 


Adreça
Château Leon, s/n,
08775 Torrelavit

Vins de Jean Leon
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials