Caves Artium

Els templers del picapoll
mapaArtés
Bages DO Pla de BagesDO Cava

DESCRIPCIÓ
Caves Artium és el celler cooperatiu d’Artés i és història viva del Bages. Val molt la pena anar-hi i escoltar com repassen els 110 anys de trajectòria. És un celler autèntic, sense luxes on mostren orgullosos que són pagesos. La visita és fa dins del celler, on passejareu per damunt d’un centenar de tines de ciment, part del seu patrimoni. Són els ‘templers del picapoll’: van evitar que desaparegués aquesta varietat, que avui dia és la principal aposta de la DO Pla de Bages. També van ser la primera cooperativa d’Espanya que va el·laborar cava, a finals dels any 40. Sempre han apostat per la innovació i una bona mostra és l’Espai Artium, un ‘wine bar’ decorat amb solera i molt ‘vintage’. En aquest establiment acaben totes les visites, amb un tast dels seus vins i caves.
Image
PREGUNTES FREQÜENTS
L’Espai Artium és una gran carta de presentació d’aquesta cooperativa centenària. És un bar de vins autèntic que transpira història. Fins i tot han fet els lavabos dins de les antigues tines. És perfecte per tastar els seus vins i caves, però també els seus vermuts especials:  de picapoll o de cabernet.   
Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Basen la seva oferta en dos tipus de visites. La “bàsica” on es descobreix el celler i es tasten dos dels seus vins fent un aperitiu. Dura una hora aproximadament i costa 9€ per persona. La segona opció és la de “Cinc vins amb  història”. El recorregut pel celler és més llarg i el tast és més complet i comentat per un sommelier: cinc referències amb formatges i embotits de proximitat. Són dues hores i 20€ per persona.
Image
DADES PRÀCTIQUES
Demanen que es faci reserva prèvia, per correu electrònic o per telèfon. Obren tots els dies de la semana, tant el celler com també l’Espai Artium. Aquí trobareu productes de qualitat a preus molt ajustats. I sempre hi ha disponibles taules d’embotits artesanals.   
Image

Adreça
Carrer Rocafort, 44
08271 Artés
Google Maps

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials