Castell del Remei

Centenars d'anys d'història de Lleida
Noguera DO Costers del Segre

Castell del Remei és el celler més antic de Catalunya en l'elaboració i etiquetatge de vins amb criança. La finca és un enclavament històric de l'època de l'Alt Imperi romà, on va ser una hisenda de la que hi ha indicis d'elaboració de vi. Posteriorment fou una almúnia àrab, i al llarg dels segles propietat del Comtat d'Urgell i del Bisbat de Solsona. Al s.XIX esdevé una modèlica colònia agrícola. La finca és un lloc clau per entendre la història moderna de Lleida. Durant molts anys va pertànyer a la família Girona, promotora del Canal d'Urgell. Conserva aquest aire burgués, amb un castell fabulós, el santuari de la Verge del Remei i un celler enorme. La història ha deixat estances plenes de pàtina, que us faran sentir testimonis de la història que contenen.

Image
Judith
Judith
Els amants de les fotos us heu d'aturar a la Sala Gran de Botes. Al sostre hi ha una mostra impressionant de volta catalana. Una senyorial arquitectura que avui és la més gran que es conserva al país, de 13 metres d'amplada. Els vins es poden degustar en una part del celler que també conserva elements de la història, com la maquinària per on entrava el raïm al celler.

Image

David
David
Un lloc ideal per anar-hi en família. Els grans gaudiran d'un pessic d'història. I els més petits se sentiran ben acollits amb fitxes de vinya per pintar-hi raïm. Té un entorn de gespa, amb un llac i paratges a l'ombra, fabulosos per allargar la visita. 

ImageDADES PRÀCTIQUES
Cal fer reserva prèvia, tot i que gairebé sempre està obert. Els horaris són de dilluns a dissabte, matí i tarda. Els diumenges, només fins al migdia. Els preus són des de 4 € la visita sense degustació, fins als 10 € amb tres copes de vi. La visita dura una hora i quart, aproximadament. Es poden fer en català, castellà i anglès. En el mateix recinte hi ha un restaurant de cuina catalana on els menús són una molt bona opció.
Image

Adreça
Finca Castell del Remei
25333 Penelles

Vins de Castell del Remei
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials