Allotjament

Cal Tomàs

Una casa rural deliciosa a Bot
mapaBot
Terra Alta Terra Alta
Experiències


DESCRIPCIÓ

Visita a Cal Tomàs de Bot, una casa rural rehabilitada amb capacitat per a 10 persones, còmoda i amb encant, on fer enoturisme a la Terra Alta. L'alllotjament té capacitat per a 10 a 13 persones, i es pot llogar sencera, o per habitacions. La proposta és gaudir d'un turisme conscient, que fomenta els valors del territori, com sostenibilitat, natura, i calma. La casa està rehabilitada exquisitament, amb mobles d'època i detalls encisadors. L'estada és comfortable: amb cuina equipada, pati interior, menjador espaiós i habitacions amb encant. Ideal per escapades amb amics, o parellaCal Tomàs està a prop de la Via Verda, del Parc Natural d'Els Ports i de Gandesa.
 

RECOMANAT

Image

VISITA CAL TOMÀS DE BOT

Cal Tomàs és una casa rural de turisme conscient, una manera d'aproximar-se al territori on es dóna valor a les característiques d'un petit poble rural de la Terra Alta, i els voltants. La casa rural converteix la visita en una experiència enriquidora i transformadora per al visitant, on es gaudexi de l'autenticitat, la pau, i la natura, en col·laboració amb altres serveis i productes de la zona. La casa sencera té 330 metres quadrats, 5 habitacions (3 llits dobles, 4 llits individuals, i 3 sofàs llit) que en tota permeten allotjar entre 10 i 13 persones.

ENOTURISME TERRA ALTA

Cal Tomàs és una casa de poble construïda el 1853, segons l'inscripció de la portada. El 2004 va acabar la rehabilitació, que manté l'autenticitat de l'arquitectura original: parets de pedra, maó massís, bigues de fusta, i els mobles antics d'una casa de poble. A la planta baixa hi ha la sala, la cuina, el rebedor i el pati, que eren l'antiga entrada i el corral (costen d'imaginar ara!). Al primer pis hi ha tres habitacions, i una petita terrassa. A segona planta hi ha dues habitacions, que ocupen les antiges golfes ('esgorfa' en terraltí).  

Image

CASA D'ECOTURISME

L'esperit de la Terra Alta, autèntic i hospitalari es personifica en la Mercè Todó Alcocer, l'amfitriona de Cal Tomàs, i el seu marit Cayetano, el jardiner i treballador incansable. La parella també lloguen Ca La Leonor, i Lo Refugi de Federico Estrella. Ells marquen diferències, perquè la casa es converteixi en llar. Per exemple, a nosaltres ens van deixar un plat de casquetes fetes a casa, un dolç típic de la zona, a la cuina. Cal Tomàs és un bon punt de destí des d'on planificar una visita a les petjades de la Guerra Civil a la Terra Alta, tastar vins autèntics de cellers petits, o fer una excursió a peu o en bicicleta fins a la Fontcalda, un paradís natural. A la casa us podran recomanar l'opció que millor se us adapti. 

BIGUES AMB HISTÒRIA

La casa de Cal Tomàs té moltes històries. Una de les més curiosa està escrita en un mecanoscrit penjat en un quadre, i parla de l'origen de les bigues de fusta de la casa. Sense desvelar res, us direm que tenen el seu orígen en els boscos d'Els Ports, d'Horta de Sant Joan, i que van servir per embigar l'església arxipestral de l'Assumpció de Gandesa el s.XII. Tenen prop de 1.000 anys d'històries, des de reis fins a càtars, des de templers fins a metralladores de la Guerra Civil. Les fustes van ser adquirides per Tomàs Todó Alcocer, propietari (que dóna nom a la casa), amb el permís del rector de Gandesa, mossèn Jordi Centelles, amb una documentació histìrica recollida per l'historiador local Anton Monner.  

Image

LLOGUER I RESERVES

Com a norma general, Cal Tomàs es lloga per un mínim de dues nits, i una nit sota petició. Els preus varien en funció de les persones i les habitacions. Totes les tarifes són "a partir de..."

El lloguer de la casa sencera 330€ per a dues nits. 

Habitació Aucalans: 1 llit doble + 1 sofà llit, 75€/dia

Habitació Serrafites: 1 llit doble, 70€/dia

Habitació Vilassos: 2 llits individuals, 65€/dia

Habitació Molandins: 2 llits individuals, 65€/dia

Habitació Mudefes: 1 llit doble + 2 sofà llit, 86€/dia

Consulteu l'ocupació recomanada per a cada estança. A la web podreu contractar un llit extra per 15€/nit a les habitacions amb sofà llit.

INFORMACIÓ PRÀCTICA 


Adreça
Caseres, 13
43785 Bot
Google Maps

Articles relacionats
També et pot interessar
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials