Visendra

Enoturisme al costat de Santes Creus
Alt Camp DO Catalunya

El celler Visendra és un somni fet realitat a terminis. La família Sendra ha cultivat les terres que envolten el monestir de Santes Creus, a la zona d'Aiguamúrcia, al terme municipal de Les Pobles. Després de molts anys de treballar la terra, finalment cap al 1984 compren les terres als comtes de Mora i Aragó, en un pas intrèpid i decisiu dels antics parcers. El projecte de fer un celler propi i començar a vinificar comença l'any 1999, amb la compra d'un antic celler, tancat des dels anys 70. L'any 2010 van començar les obres de restauració que han deixat un celler restaurat, on cada metre s'aprofita. D'un cop d'ull veureu la botiga, amb una sala polivalent. A la part de baix una zona per envellir el vi i al pis de dalt una terrassa amb vistes a les vinyes, els boscos, Santes Creus i el paisatge de l'Alt Camp: una autèntica descoberta.

Image
Judith
Judith
Un dels grans atractius de Visendra és la vinya. Des del cotxe del seu propietari, David Sendra, apamareu el territori mil·lenari des d'on els monjos de Santes Creus elaboraven vins. És una zona poc coneguda, caracteritzada per vinyes d'alçada: a més de 400 metres sobre el nivell del mar, que permet cultivar el raïm amb una maduració lenta. La proximitat del mar, 40 quilòmetres el línia recta, dóna als vins una frescor alta. Són vinyes envoltades de boscos, assentades en sóls més o menys pobres, on s'hi adapten bé varietats autòctones com el Xarel·lo, el Macabeu o la Parellada, amb d'altres com el Merlot Pinot-noir o Chardonnay, que donen cupatges diferents a cada vi del celler.

Image

David
David
Visendra és un bon lloc de peregrinatge si teniu pensada una visita a Santes Creus. L'atractiu del monestir porta cada any milers de persones a conèixer la zona, dins de les rutes del Cister, juntament amb Poblet i Vallbona de les Monges. Com a complement de territori, paisatge, història i cultura a Visendra us donaran un tast de com són els vins del territori. Podeu fer una visita al celler amb tast de vins, que acompanyen amb un aperitiu amb torrades, formatge i fuet. La contemplació de les vistes en una terrassa acondicionada per fer tastos a l'aire lliure tot l'any és un gran colofó abans d'anar a dinar per la zona.
ImageDADES PRÀCTIQUES
Si teniu ganes de visitar el celler, el més recomanable és que feu una reserva prèvia al telèfon o el correu d'aquest article. Són pagesos, elaboradors i estaran encantats d'obrir-vos les portes, combinant-ho amb la feina al camp i al celler. Visendra té disponibilitat per a fer visites tota la setmana. Els dissabtes i diumenges, de 10:00 a 15:00. La visita dura entre 45 minuts i una hora, però és veritat que els grups solen trobar-s'hi molt a gust i que sol allargar-se. Si teniu previst quedar-vos a dinar per la zona, contacteu amb el celler perquè tenen packs d'enoturisme que us facilitaran l'experiència. És una visita divertida, sense complicacions, que està pensada per a tota la família.
Image

Adreça
Colón, 22
43415 Les Pobles

Vins de Visendra
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials