Celler

Ànima d'Alella

El celler dels tastos autèntics pels bojos del vi
mapaAlella
Maresme DO Alella
Experiències


DESCRIPCIÓ
Actualment "Ànima d'Alella" és una vinya i moltíssima passió pel vi i per Alella. La història és engrescadora i un exemple d'emprenedoria: tres companys que feien els estudis de vitivinicultura a l'Institut d'Alella amb Oriol Artigas es van unir perquè volien fer vi. Són una empresària del sector turístic (Claudia Acevedo) una emprenedora i sommelier (Mercè Vizern) i un expert en disseny i comunicació que aprèn a fer de viticultor (Emi Gómez). Al 2017, van trobar una vinya abandonada i emboscada a Alella mateix, a la finca de Can Bernades. Des de llavors estan invertint totes les hores possibles en recuperar aquests ceps, que tenen més de 40 anys i que són de pansa blanca, la varietat bandera dels vins de la DO Alella. Mentre treballen per aconseguir el·laborar el seu propi vi algun dia, organitzen tastos de vins de la DO Alella a la seva parcel·la. Són uns enamorats del territori, els encanta donar-lo a conèixer i sumar admiradors del seu paisatge i de l'ànima d'Alella. I estan fent crèixer aquest grup perque les vistes són irresistibles i la història, també.

Image
RECOMANAT
Molts senyals delataven que treure vi d'allà d'aquells ceps abandonats enmig del bosc del Parc Natural de la Serralada de Marina seria una feina titànica però no es van fer enrere. Van esbrinar que la vinya feia 12 anys que no es treballava i que molts ceps havien mort. També van descobrir que d'aquesta parcel·la ja se'n treia raïm i vi al segle XVI. Desde mitjans del 2017 estan treballant per donar una nova vida a aquests ceps i confien en que la propera verema els pugui donar el seu primer vi. 

Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Sorprèn que organitzin visites sense tenir celler i ni tan sols vi. I això desperta l'interès. És fàcil intuir que són uns bojos del vi, dels paisatges d'Alella, de la seva història..Periòdicament organitzen tastos de vins a la seva vinya estimada i tallers. Per exemple, de poda, que acaben amb una calçotada (febrer del 2019) i una verema. Són experiències molt autèntiques organitzades i conduïdes per uns apassionats de la vinya i del vi en un entorn idíl·lic. Hi ha alguna manera millor de conèixer l'ànima d'Alella?

Image
PREGUNTES FREQÜENTS
Organitzen activitats a la seva vinya amb certa regularitat. Són tastos de vins (amb vins de pansa blanca de la DO Alella que siguin representantius) i també activitats com un taller de poda o la verema. Però no trobareu horaris ni un llista de propostes enoturístiques. Cal enviar un mail i preguntar calendari i disponibilitat.

 

Adreça
Carrer del Greny, 5
08328 Alella
Google Maps

També et pot interessar
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials