Celler

Les Vinyes del Convent

El celler del Parc Natural d'Els Ports
mapaHorta de Sant Joan (Tarragona)
Terra Alta Terra Alta
Experiències


DESCRIPCIÓ
Les Vinyes del Convent és un dels cellers més espectaculars de la Terra Alta. Està situat a Horta de Sant Joan, al sud de la comarca, on els ceps creixen en un clima diferent i especial. Són terres molt àrides i agrests, envoltades del Parc Natural d'Els Ports i clivellada pel riu Canaletes i bressolada pel vent de Garbí que ve de mar cap a terra. Aquests tres elements marquen la seva personalitat: frescos i musculats. La resta el fan la cura del viticultor i la tecnologia punta que ha portat el celler a rebre nombrosos reconeixements, locals i forans, des que es va inaugurar el juny de 2017. Tot i ser un dels cellers més joves de la DO, té una història profunda, que el seu propietari, Elías Gil, explica amb devoció. Té una rèplica increïble del convent de Sant Salvador (l'últim monument templer europeu, que dóna nom al celler). Descobrireu l'emprempta de Pablo Picasso, un enamorat del poble i de la seva llum, que ara banya els ceps, que maduren el raïm que dóna vins únics i singulars.
Image
RECOMANAT
Les vistes des de Les Vinyes del Convent són difícils d'oblidar. El celler està ajagut entre vinyes, a mig camí entre Horta i el fantàstic monument natural de Les Roques de Benet. Està integrat al massís dels Ports, un espai històric i salvatge. Des del celler estant, a la part de dalt observareu la sortida o la posta de sol, reflectida en centenars de flascons liles i damajoanes on hi reposen a sol i serena vins per envellir. Tot en el celler és instagràmic. A dins, passejareu per grans sales de festes, menjadors per acollir banquets, cuines per alimentar un regiment... Baixareu a la sala de bótes, amb enormes foudres on envelleix el vi, descobrireu els seus escumosos i quedareu rendits a la garnatxa, la varietat estrella. I abans del tast, podreu visitar un museu senzillament únic: per la qualitat de les seves peces, tot eines del vi, i per la facilitat d'entendre per què servien. I vét aquí el gran secret de Les Vinyes del Convent: fer una carta d'amor a Horta i a la Terra Alta tendra i dolça. Els vins de Les Vinyes del Convent han rebut premis importants, dins i fora del país. 
Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Les Vinyes del Convent és el celler més destacat d'Horta de Sant Joan, una de les grans ciutats del vi de la Terra Alta, juntament amb Gandesa, la capital de la comarca i Batea, una de les ciutats amb més cellers i vinyes. Precisament la personalitat d'Horta de Sant Joan, més al sud, la podreu notar en els seus vins, o amb una visita al celler. Horta és un enclavament molt turístic de la Terra Alta, amb una bona quantitat de restaurants que fan cuina tradicional de la zona, allotjaments on passar la nit. Us recomanem aprofitar la casa rural del Mas de Sotorres, gestionat per Les Vinyes del Convent. Els dos habitatges per al Mas de Sotorres són La Masoveria gran i la Pallissa petita, on ben aviat es podrà gaudir de piscina, rodejats de vinya i amb hort ecològic. Una escapada en ple Parc Natural d'Els Ports, d'on surt un dels seus vins més emblemàtics de Garnatxa Blanca, el vi Mas de Sotorres. La Terra Alta és un paradís rural, on gaudir de vins de Garnatxa Blanca i descobrir els cellers més interessants que us recomanem perquè hi hem estat.
Image
PREGUNTES FREQÜENTS
Tot el que has de saber abans de visitar el celler Les Vinyes del Convent ho trobaràs aquí. El celler recomana fer reserva prèvia abans de la visita. Ho podeu fer per correu electrònic a enoturisme@lesvinyesdelconvent.com o per telèfon al 699 80 56 53Les Vinyes del Convent obre tots els dies de la setmana. Els dies laborables les visites solen ser a les 11:00 i els caps de setmana, a les 10:00 i a les 12:00. Hi ha visites a la tarda, excepte diumenge, si les reserveu amb temps. El celler té unes àmplies instal·lacions per celebrar esdeveniments, amb una cuina per grans celebracions, amb pati exterior amb carpa amb unes vistes impressionants a les Roques de Benet i el Parc Natural d'Els Ports. A la botiga del celler podeu comprar tots els vins, que us serveixen freds. Si durant la visita voleu tastar l'escumós de la Terra Alta, Diferents, heu de pagar el preu que costa l'ampolla. Si no us l'acabeu us la podeu endur. Tots els vins del celler es poden adquirir a la botiga. Si els voleu comprar online, podeu fer una comanda de vins directament a a seva web i us el porten a casa en packs diferents. Si vols completar l'experiència d'immersió a la Terra Alta, el celler Les Vinyes del Convent disposa d'una casa rural, amb dos habitatges independents en ple Parc Natural d'Els Ports: el Mas de Sotorres, on podeu fer estada. 
Image
 

Adreça
Carretera T-334 km. 0'5
43596 Horta de Sant Joan (Tarragona)
Google Maps

EXPERIÈNCIES
VISITA I TAST DE DOS VINS
VISITA I TAST DE DOS VINS
Descobreix Les Vinyes del Convent
Visita i tast dels vins de garnatxa d'Horta de Sant Joan, Els Costums blanc i Els Costums negre. Podràs veure el fabulós claustre, gaudir d'una visita comentada a l’exterior i a l'interior de les instal·lacions del celler, amb passeig pel Museu, i acabar amb un tast de vins amb vistes al Parc Natural d'Els Ports.
1:30h
10 €
MÉS INFORMACIÓ
VISITA I TAST DE TRES VINS
VISITA I TAST DE TRES VINS
Endinsa't en un claustre dels templers
Visita i tast dels vins de garnatxa d'Horta de Sant Joan, Lola Bel (rosat), Mas de Sotorres (blanc) i Mon Pare (negre criança). Visita el claustre, fes una visita comentada a l’exterior i a l'interior de les instal·lacions, volta pel Museu, i tasta els vins.
1:30h.
13 €
MÉS INFORMACIÓ
VISITA I TAST DE CINC VINS
VISITA I TAST DE CINC VINS
Gaudeix al màxim d'Horta
Visita i tasta els principals vins de Les Vinyes del Convent, un projecte ric i divers: Els Costums blanc i Els Costums negre, el Mas de Sotorres (blanc), el Lola Bel (rosat) i el Mon Pare (negre criança). Visita el claustre, fes una visita comentada a l’exterior i a l'interior de les instal·lacions, volta pel Museu, i tasta els vins.
1:30h.
16 €
MÉS INFORMACIÓ
Vins recomanats del celler Les Vinyes del Convent
Altres vins del celler Les Vinyes del Convent
Articles relacionats
També et pot interessar
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials