Abadal

Experiències entre vinyes al Bages
Bages DO Pla de Bages

És una magnífica finca de boscos i vinyes on la desconnexió del món està assegurada. Ja s'intueix de camí, perquè la carretera que porta a Abadal és un túnel del temps. Deixes de veure fàbriques i carreteres i et trobes envoltat d'un paisatge màgic, amb vinyes amb cartells que expliquen quina varietat es cultiva. I aquest paisatge és on ara concentren les activitats pels enoturistes, que es poden fer 'al teu aire'. Hi ha la casa pairal, la Masia Roqueta, que amb nous segles d'història, es manté en un estat de conservació fabulós. Hi ha un celler soterrani que aconsegueix que us trasl·ladeu 200 anys enrere. Ho trobareu tot en estat original, com les fustes on es trepitjava el raïm. I d'aquest museu del vi es pasa a un del transport. Camions, carruatges, etiquetes històriques... que són història de la família i de la comarca.
Image


Judith
Judith
Crida l'atenció l'activitat anomenada Silenci entre vinyes, que és un passeig per la finca amb un esmorzar tradicional amb vins del celler. Us donen un cistell de pagès i vosaltres escolliu el millor lloc per seure i gaudir. Les explicacions les donen amb uns vídeos que es poden descarregar amb un codi QR. Una segona opció és el 'Brunch entre vinyes', envoltats de natura. I la seva icònica ruta de les barraques de vinya (20€ per adults i gratuït pels nens), un recorregut a peu per descobrir el territori i també la història de la comarca, tant vinculada al vi. Són aproximadament 90 minuts en els que es caminen 2'5 quilòmetres i veureu algunes de les barraques que es conserven a la finca. Totes tenen el nom del pagès que cuidava aquella parcel·la i eren els refugis que ells mateixos es construien. I durant una estona, et poses a la seva pell perquè es 'treballa' a la vinya: podar a l'hivern i veremar a l'estiu. El premi, al final. Un esmorzar de pagès amb vi al porxo del celler.

Image

David
David
A Abadal, mireu on mireu, tot són detalls i racons amb caliu, meravellosament decorats que mereixen un especial d'una revista d'interiorisme. Les visites (que han estat premiades per la seva qualitat) acaben amb el tast dels seus vins. Fan meravelles amb les varietats autòctones com el picapoll. Un d'aquests racons és el Wine Bar, una terrassa envoltada de natura, obert tots els dies de la setmana al mateix celler. Tots els vins del celler es poden beure a copes, amb algun aperitiu i amb assessorament o explicacions si les voleu.  També ofereixen diferents paquets degustació. Van des dels 12€ per tastar dos vins experimentals a 20€ per fer la cata dels quatre premium.
ImageDADES PRÀCTIQUES
Cal reservar amb antel·lació per totes les activitats enoturístiques i pel Wine Bar. Així garanteixen la seguretat. Tot es fa en petits grups i la majoria de les activitats es poden fer de forma individual.
Image

Adreça
Sta. Maria d'Horta d'Avinyó
08279 Santa Maria d'Horta d'Avinyó

Vins de Abadal
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials