Abadal

La memòria vinícola del Bages
Bages DO Pla de Bages

És una magnífica finca de boscos i vinyes on la desconnexió del món està assegurada. Ja s'intueix de camí, perquè la carretera que porta a Abadal és un túnel del temps. Deixes de veure fàbriques i carreteres i et trobes envoltat d'un paisatge màgic, amb vinyes amb cartells que expliquen quina varietat es cultiva. I arribes davant d'una casa pairal, la Masia Roqueta, que amb nous segles d'història, es manté en un estat de conservació fabulós. Hi ha un celler soterrani que aconsegueix que us trasl·ladeu 200 anys enrere. Ho trobareu tot en estat original, com les fustes on es trepitjava el raïm. I d'aquest museu del vi es pasa a un del transport. Camions, carruatges, etiquetes històriques... que són història de la família i de la comarca. 


Judith
Judith
Crida l'atenció la ruta de les barraques de vinya (18€ per adults i gratuït pels nens), un recorregut a peu per descobrir el territori i també la història de la comarca, tant vinculada al vi. Són aproximadament 90 minuts en els que es caminen 2'5 quilòmetres i veureu algunes de les barraques que es conserven a la finca. Totes tenen el nom del pagès que cuidava aquella parcel·la i eren els refugis que ells mateixos es construien. I durant una estona, et poses a la seva pell perquè es 'treballa' a la vinya: podar a l'hivern i veremar a l'estiu. El premi, al final. Un esmorzar de pagès amb vi al porxo del celler. Una altre bona opció és una visita gourmet (30€ per persona) que implica fer el recorregut normal i acabar amb un tast de 'joies'. Ho son els vins que s'escullen i els productes amb els quals s'acompanyen com un bon foie, o pernil o bombons artesanals.  
Image

David
David
A Abadal, mireu on mireu, tot són detalls i racons amb caliu, meravellosament decorats que mereixen un especial d'una revista d'interiorisme. Les visites (que han estat premiades per la seva qualitat) acaben amb el tast dels seus vins. Fan meravelles amb les varietats autòctones com el picapoll. Un d'aquests racons és el Wine Bar, que està obert tots els dies de la setmana al mateix celler. Per qui no vol fer la visita o qui vol seguir després de fer-la. Tots els vins del celler es poden beure a copes, amb algun aperitiu i amb assessorament o explicacions si les voleu.  També ofereixen diferents paquets degustació. Van des dels 12€ per tastar dos vins experimentals a 20€ per fer la cata dels quatre premium.
ImageImageDADES PRÀCTIQUES
Aconsellen reservar amb antel·lació la visita a través de la web, però no és imprescindible. Així que és dels pocs cellers que permeten improvisar. Se'n fan dilluns i divendres a les 11h. I dissabtes i diumenges a les 10 i a les 12h. I si us presenteu, i no hi ha places lliures, hi ha l'opció de quedar-se al wine bar, que obre de dilluns a divenrdes de 9h a 17h i els caps de setmana de 10 a 14h. El primer i el tercer dissabte de cada mes fan la visita gourmet.
Image

Adreça
Sta. Maria d'Horta d'Avinyó
08279 Santa Maria d'Horta d'Avinyó

Vins de Abadal
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials