





Abadal
DESCRIPCIÓ
Abadal és un dels cellers amb més història de la DO Pla de Bages. És propietat de la família Roqueta, una llarga generació dedicada al vi i al cultiu de les vinyes. El celler es troba a Santa Maria d'Horta d'Avinyó, a la històrica Masia Roqueta, construïda al S.XII, que es conserva en un magnífic estat. La visita és molt complerta. El celler Abadal us ofereix experiències úniques, envoltats de bosc i vinya, on gaudir dels seus vins elegants amb diferents propostes gastronòmiques. Des d'un modern bar de vins on tastar les referències del celler fins a una visita a la masia, on fer un viatge al passat vinícola de la comarca del Bages, recuperant tradicions, o fent un tomb per les vinyes més velles, on s'hi conserven barraques de pedra seca. L'oferta és complementa amb estades per empreses o pícnics a la vinya per fer sense guia, gaudint del paisatge. Mireu on mireu, tot són detalls i racons amb caliu, meravellosament decorats que mereixen un especial d'una revista d'interiorisme. Les visites (que han estat premiades per la seva qualitat) acaben amb el tast dels seus vins. Fan meravelles amb les varietats autòctones com el picapoll. Un d'aquests racons és el Wine Bar, una terrassa envoltada de natura, obert al mateix horari del celler. Tots els vins del celler es poden beure a copes, amb algun aperitiu i amb assessorament o explicacions si les voleu. Consulteu el detall a EXPERIÈNCIES.
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Abadal és un dels cellers importants de la Ruta del Vi del Bages, i un dels membres destacats de la DO Pla de Bages. La comarca del Bages té diferents atractius turístics. La capital, Manresa, té la impressionant Basílica de Santa Maria, coneguda popularment com La Seu. A més, també disposa de La Cova de Sant Ignasi (que el 2022 celebra els 500 anys de la presència d'Ignasi de Loiola a Manresa). El Centre d'Intepretació del carrer del Balç, un viatge a l'edat Mitjana. Als afores de la capital podeu visitar l'anella verda, amb el Parc de la Sèquia, un canal hidràulic que es pot recòrrer a peu des del Parc de l'Agulla. Sens dubte un dels grans atractius turístics és la Basílica de Montserrat i el Parc Natural que l'envolta, que es pot observar des de gairebé tots els racons de la comarca. A Sant Fruitós de Bages podreu descobrir Món Sant Benet, un projecte cultural, turístic i de lleure que va reconvertir l'antic monestir, bressol de les varietats de raïm ancestrals del Bages, com la Picapoll. La comarca està integrada dins del Geoparc Mundial de la Catalunya central, amb atractius naturals com el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. A Cardona podeu visitar un impressionant Castell de Cardona i fer una visita a l'interior de la muntanya de sal, una mina d'una al valor històric i paisatgístic. Les joies a peu de vinya del Bages són les construccions de pedra seca, declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Actualment hi ha més de 6.500 construccions catalogades, entre barraques de pedra seca i tines de pedra, testimonis de quan el Bages va ser el lloc de Catalunya on hi va haver més vinya plantada. Actualment una de les grans visites és la zona de la Vall del Flaquer, on es conserven algunes tines de pedra seca, tal com les van construir fa prop de 300 anys, amb la intenció de poder fermentar-hi directament el raïm, perquè el celler quedava massa allunyat de les vinyes.
Tot el que vols saber abans de visitar el celler Abadal ho trobaràs aquí. Consulta els horaris, que van canviant en funció dels dies de la setmana i l'època de l'any. Recomanem que totes les visites es facin amb reserva prèvia, que podeu fer online a través dels enllaços a les EXPERIÈNCIES o per telèfon al 666 732 969. Abadal disposa d'un calendari d'enoturisme que es va adaptant a l'època de l'any: consulta'l per experiències temporals. Si estàs interessat a fer un regal, la majoria de les experiències d'Abadal es poden comprar a través de xecs regal, que es poden comprar còmodament online, regalar a qui vulguis, amb un calendari obert. Les visites que requereixen un mínim de quatre persones s'ajornen en cas de faltar gent. El celler avisa els visitants i els proposa una data alternativa. Les visites al celler Abadal són segures, adaptades en cada moment a les normatives vigents, amb protocols adaptats a la seguretat dels visitants i dels treballadors, en espais tancats o a l'aire lliure. La majoria de les visites es fan en grups petits, de forma individualitzada i el màxim possible a l'aire lliure. En funció dels grups, les visites es poden fer en català, castellà o anglès. També de manera bilingüe si cal adaptar-se al grup. A totes les visites a l'aire lliure es recomana portar calçat còmode i durant els mesos d'estiu, portar crema solar.
RECOMANAT
Les experiències del celler Abadal són segures, adaptades a la normativa, amb grups reduïts, possibilitat de contractar experiències privades i la majoria amb possibilitat de fer-se a l'aire lliure. Consulta el detall a l'apartat EXPERIÈNCIES, on pots fer una reserva prèvia o comprar un xec regal. Un dels grans atractius de la visita és la Masia Roqueta, originària del s.XII, que conserva alguns dels elements de la història del vi a Catalunya i del Bages en particular, d'una manera increïblement ben conservada. La visita és un viatge en el temps, on podreu badar en sales de bótes soterrànies, envoltats dels aromes dels vins dolços i rancis, entenent el pas del temps. Abadal és un celler gran, però conserva els encants dels cellers de la comarca, vinyes envoltades de bosc, amb vins que fan olor de paisatge (herbes del camí, sotabosc i balsàmics). A la visita podreu saber les curiositats del cicle de la vinya i aprendre de les varietats locals, que basculen entre les tradicionals (Picapoll, Sumoll, Mandó) o les foranes, molt ben adaptades a l'entorn (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc o Sauvignon blanc), que donen vins de Finca Qualificada, com el prestigiós Abadal 3.9, que podeu consultar amb una fitxa d'ENOTURISTA, com la resta de vins del celler Abadal.
