








Celler
Mas Doix
L'expressió dels vins de Poboleda
Experiències
DESCRIPCIÓ
Mas Doix és un dels cellers més reconeguts del Priorat. Situat a Poboleda, el projecte busca "retornar al poble l'expressió dels vins de qualitat", en paraules d'un dels copropietaris, Valentí Llagostera. Tot i que el celler es va fundar el 1998, algunes de les seves vinyes són de les més velles del Priorat. La vinya del Tossal d'en Bou, un impressionant amfiteatre de llicorella, té plantats els ceps de carinyena que donen nom a un dels vins més icònics del celler, el “1902 Tossal d’en Bou”, un monovarietal de Carinyena, un dels tres vins reconeguts amb la màxima distinció d'Els Noms de la Terra per a la DOQ Priorat: vi de Gran Vinya Classificada. Els vins de Mas Doix han refermat el caràcter i la personalitat del Priorat arreu del món, gràcies a una viticultura orgànica certificada; a l'ús de varietats autòctones, com la Garnatxa i la Carinyena; i a l'acurada feina de vinificació. Són els aspectes que gaudireu quan visiteu el celler: un edifici envoltat de costers de pissarra, amb unes vistes impressionants a la Serralada del Montsant, per una banda, i a Poboleda per un altre, en un bonic equilibri entre les persones i la natura.
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Poboleda és un dels pobles més tranquils del Priorat. Disposa d'una bona oferta de restauració i allotjaments i queda a prop d'alguns dels espais d'interès més importants de la comarca del Priorat, com la Cartoixa d'Escaladei, els municipis de Gratallops i Porrera, la capital de la comarca, Falset, el Parc Natural de la Serralada del Montsant (un lloc ideal pels amants de la natura, el senderisme o l'escalada), i Siurana, un poblet preciós amb un enclavament privilegiat, carregat d'història. Tots aquests llocs queden a prop del celler Mas Doix, on un podran recomanar les millors opcions on menjar, i on dormir a la comarca.

PREGUNTES FREQÜENTS
Tot el què has de saber del celler Mas Doix abans de visitar-lo ho trobaràs aquí. Les visites a Mas Doix s'han de fer amb reserva prèvia. Pots fer-ho al nostre apartat EXPERIÈNCIES, o directament a través de la seva web. Hi ha 3 opcions de visita física, que es pot fer des de les 9:30h. fins a les 18:30h. La gran diferència són els vins que tastes. A totes les opcions d'enoturisme visites les vinyes pròximes al celler, descobreixes com treballen la terra, accedeixes al celler per saber com s'elaboren els vins, i acabes tastant-los amb un especialista. Recomanem fer la visita amb tast de set vins per poder gaudir de joies vinícoles, com ara vins de vinyes centenàries de carinyena i garnatxa. Si vols saber més consulta l'apartat de VINS de Mas Doix. Si vols, també pots contractar un suplement de visita amb tast musical (12€ més per persona). O bé demanar fer un tast d'anyades antigues, que s'ha de demanar amb antel·lació quan reservis la visita, perquè puguin oferir-te preus i disponibilitat. Els vins de Mas Doix es poden adquirir a la seva botiga online, amb anyades antigues i packs exclusius, que us envien a casa còmodament. Durant els mesos que duri la pandèmia, Mas Doix segueix totes les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat dels treballadors i dels visitants. Les visites es fan en grups reduïts, aprofitant al màxim l'aire lliure. Els tastos segueixen les normatives vigents en cada moment.


-
- Desenvolupen un pla de prevenció contra el Covid-19.
- Mantenen distància social als espais comuns i les àrees amb seients.
- Treballen amb grups reduïts. Limiten les visites a la legislació vigent, prioritzant unitats familiars i evitant en la mesura del possible mesclar grups diferents.
- Prioritzen les activitats a l’aire lliure. En les visites interiors, estableixen itineraris segurs diferenciats d’entrada i sortida, amb espais de ventilació.
- Desinfecten les taules i les cadires després de cada consum. Les copes i els plats estan higienitzats per a cada visitant.
- El personal que atén els visitants fa servir mascaretes i guants. Les àrees de treball de la visita estan separades per evitar contacte amb el personal no-turístic.
- Dispensen gel hidroalcohòlic en diferents espais de la visita. Amplien la neteja en els espais de la visita. Els lavabos estan desinfectats amb constància i disposen d’aigua i sabó.
- Posen a disposició dels visitants els pagaments automatitzats, sense intercanvi d’efectiu.
- Els proveïdors apliquen les mesures sanitàries en la manipulació i preparació dels aliments i serveis que us puguin oferir.
- Els empleats es prenen la temperatura abans de cada jornada laboral i segueixen un codi de bones pràctiques per facilitar-vos la visita.
Per això se la coneix com "la frescal" del Priorat. Això també ho notareu quan tasteu els vins de Mas Doix: un extra de frescor, dins del caràcter i la personalitat dels vins del Priorat, en un dels pocs cellers on podreu tastar vins blancs i negres de la DOQ Priorat. El secret dels seus vins us l'explicaran en una visita que també es fa a les sales de criança i de bótes.