Mas Doix

Una visita a vinyes centenàries
Priorat DOQ Priorat

Mas Doix és un petit celler familiar. La història comença amb els besavis dels actuals propietaris, que fan vins desde 1850. Quan molta gent va marxar del Priorat per culpa de la fil·loxera, aquesta família va seguir al peu del canó. Al 1902, van replantar els ceps de carinyena i garnatxa, que actualment segueixen donant fruits. I és d'aquestes carinyenes centenàries, d'on surten 3 barriques de vi, que en fan el preuat "1902". Un dels vins més buscats de la DOQ Priorat a tot el món perquè només se' n fan 850 ampolles. Amb el raïm que donen la resta d'aquestes vinyes velles, en fan el "Doix", que sí es pot tastar durant la visita. La proposta sempre és començar veient aquests ceps centenaris, i trepitjant els costers i la llicorella. És llavors quan millor es poden entendre els seus vins i notar la capacitat que tenen de fer-te sentir bé. 
 
Judith
Judith
"Visitar el Priorat és com fer un viatge al passat". M'ho explica en Valentí Llagostera, l'amo del celler. En aquests pobles, sembla que el temps s'hagi aturat fa un centenar d'anys: no s'han fet cases ni s'hi han posat semàfors. Això equival a tranquilitat, pauenergia positiva. De fet, el Valentí està convençut que no és casualitat que els monjos cartoixans escollissin el Priorat per plantar vinya a l'Edat Mitjana.
Image


 

David
David
Al Valentí li agrada córrer i per aquesta passió va decidir crear, fa anys, l' Entre Vinyes Mas Doix. Un recorregut que es pot fer corrent o caminant i que s'ha convertit en un esdeveniment familiar de primer ordre. Actualment aplega unes 300 persones que comparteixen les ganes de fer esport i la passió pels paisatges tardorencs del Priorat i la passió, és clar, pel vi. La cursa, que té un recorregut llarg de 13 km i un de curt de 9 km, es pot acabar amb una visita al celler, un tast i un àpat. L' única condició es inscriure's abans a http://run.entrevinyesmasdoix.com/. Sempre es fa en temmps de verema, a la tardor.
ImageDADES PRÀCTIQUES
Es pot visitar només el celler, a Poboleda, i tastar els vins. Aquesta és l'opció bàsica que costa 20€ i que inclou tastar 3 vins. Però la part més bonica és passejar entre les vinyes, veure els ceps en costers i trepitjar el sòl de llicorella. La visita 'top' que inclou el passeig, la visita al celler i tastar 5 vins són 65€. Les visites quasi sempre les fa el propietari, en Valentí, que demana que l'avisin per correu amb almenys 72 hores d'antel·lació
Image

Adreça
c/Carme, 115
43376 Poboleda

Vins de Mas Doix
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials