Clos Figueras

Una llegenda on menjar, beure i somiar
Priorat DOQ Priorat

Clos Figueras està construït a la mesura humana. El celler fa 100 passes. Amb aquest radi podreu descobrir el celler, baixar a l'encantadora sala de bótes, fer un menú maridat al restaurant "La Figuera" i asseure-us a la fresca d'un jardí regalat. El celler és dels més llegendaris del Priorat. Els propietaris, Charlotte i Christopher Cannan van donar a tastar la primera ampolla de Clos Mogador, el vi més emblemàtic de René Barbier, al prestigiós crític Robert Parker el 1990. El Priorat mai més tornaria a ser el mateix. Avui, la seva filla, Anne-Josephine surfeja entre la llegenda i un futur prometedor. Clos Figueras és un dels cellers més valorats per la crítica internacional i des de fa uns anys ofereixen una aposta turística integral. 

Image
Judith
Judith

Clos Figueras és un campió dels detalls. El dia que hi anem hi ha roses grogues al jardí que fan olor de casa de l’àvia. Hi ha la gespa verda tallada just perquè els nens hi caiguin de genolls i tornin a perseguir papallones. Hi ha un plec d’idees perquè visitis coses al Priorat a la taula parada del menjador. Hi ha un hort que esclata amb pebrots verds, tomaqueres, carbassons. Hi ha un “I Love Priorat” a les samarretes dels cambrers. I penses que és una comarca que cal estimar, perquè a Clos Figueras pots allargar el romanç tot el cap de setmana. No és només el puja-baixa clàssic dels que viuen a Tarragona o a Barcelona.   
Image


David
David
La proposta de Clos Figueras és total. Perquè entén que l’enoturista, a més de visitar cellers i beure vins, vol menjar, vol descansar, vol fer una migdiada, vol badar en un jardí, que els menuts corrin sense trencar-se ni trencar res, anar al lavabo, connectar-se al wi-fi, prendre’s un cafè. El menú “Clos Figueras” (27,5€) inclou uns entrants de quilòmetre zero, embotits de la Vilella Baixa i torrades de pa i tomàquet dels que suquen de veritat. Menció a banda pels patés i foies. Després podreu escollir entre xai, llonganissa o bacallà amb verdures de l’hort. Senzill i deliciós. Inclou dues copes de vi i cafè. Per una diferència moooolt raonable podeu optar pel menú maridat (36,3€). A cada etapa us regalen un vi: Font de la Figuera blanc, Serras del Priorat negre, Font de la Figuera negre i Clos Figueras. De postres, coca de xocolata i de crema de la Serra d'Almos.
ImageDADES PRÀCTIQUES
Obren de dilluns a diumenge. Fan dinars que podeu complementar amb la visita al celler abans o després. I que podeu ampliar amb una copa al jardí. L'oferta és variada. Fan concerts a la fresca, exposicions d'artistes locals i tallers de cuina. 
Image

Adreça
Carrer de la Font, 38,
43737 Gratallops

Vins de Clos Figueras
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials