Clos Figueras
DESCRIPCIÓ
Visita a Clos Figueras, celler de Christopher Cannan a Gratallops, visita amb tast de vins, restaurant i bed & breakfast, on fer enoturisme al Priorat.
VISITA CLOS FIGUERAS
Clos Figueras és un pòquer imbatible d'enoturisme amb el celler, el restaurant Les Figueres, el Bed & Breakfast de Clos Figueras, i el bar de vins Slate Wine Bar. La família Cannan van ser dels primers a situar els vins del Priorat al mapa internacional, després de l'arribada de René Barbier, Álvaro Palacios a la comarca, gràcies a les vinyes conservades pels viticultors i viticultores. Descobreix la història en una visita amb tast de vins al celler.
INFORMACIÓ PRÀCTICA
RECOMANAT
VISITA CLOS FIGUERAS PRIORAT
Christopher Cannan va presentar els vins del Priorat al crític nord-americà Robert Parker, fundador de The wine advocate al 1983, a Nova York. Cannan, propietari de l'exportadora Europvin de Bordeus va rebre una ampolla de vi negre del celler Scala Dei de 1974, de la mà del llavors propietari Manuel Peyra del Priorat. En els anys posteriors va conèixer Álvaro Palacios i René Barbier. La resta ja és història perquè des d'aquell moment els vins de la DOQ Priorat es van revaloritzar molt.
ENOTURISME AL PRIORAT
El celler disposa de sis vins. El Clos Figueres, el vi amb més nom del celler, és un dels més admirats de la comarca. El segueixen la gamma de Font de la Figuera blanc i Font de la Figuera negre, vins de guarda molt interessants per maridar amb els plats del restaurant Les Figueres. Els vins joves són el Serras del Priorat blanc i Serras del Priorat negre, que gaudeixen d'una bona reputació. Els amants del vins dolços gaudireu amb el Sweet, una garnatxa negra molt agradable.
TURISME A GRATALLOPS
Amb 100 passes pots fer-ho tot: una visita al celler, baixar per una escala de cargol a la sala de bótes, on els vins fan la criança. Tastar-los als espais de la terrassa, el jardí o el restaurant. Al costat del celler hi ha un hort que proveeix el restaurant de verdures i hortalisses, i un corral amb gallines que ponen ous "quan volen" segons el celler. La cuina del restaurant és ecològica i de proximitat. Les roses fresques del jardí al lavabo són un detall.
CHRISTOPHER CANNAN I FAMÍLIA
Clos Figueras es va fundar el 1997, quan la família Cannan compra una finca al Priorat, assessorats per René Barbier. Clos Figueras és la història d'aquest somni. A la visita al celler, descobriràs la història de la comarca, des dels vins dels romans, fins a la desamortització de la Cartoixa d'Escaladei, la fil·loxera i la gran depressió econòmica que la va convertir en la comarca més pobre de Catalunya a finals dels anys 70. La filla de Charlotte i Christopher Cannan, Anne Joséphine, és qui ara dirigeix el celler.
OFERTA D'ENOTURISME IMBATIBLE
El celler Clos Figueras ofereix visites amb tast de vins, amb experiències de maridatge al restaurant Les Figueres, amb degustació de tots els vins del celler, i la possibilitat de quedar-se a dormir. L'ambient és molt bo, i sempre que hi hem anat la terrassa i el menjador estan plens de gent. Podeu obsequiar algú amb la targeta regal d'experiències, que es lliura amb una ampolla de vidre amb un missatge personalitzat. El celler també fa enoturisme MICE, reunions de treball, o esdeveniments privats.