Josep Foraster

Bons vins i una història de pel·lícula
Conca de Barberà DO Conca de Barberà

Els Foraster són una família de viticultors amb una història de pel·lícula. Després de molts anys venen el seu raïm, al 1998 es van decidir a embotellar els seus vins i a vendre’ls arreu. Però els va sorpendre la tragèdia: Josep Foraster va morir de càncer abans de veure i beure la seva primera ampolla de vi. De vegades, en els pitjors moments és on surten els valents. Visitar Mas Foraster és descobrir una història de coratge. Avui en dia fan uns dels vins més ben considerats de la Conca de Barberà. Mas Foraster, envoltat de vinyes, té un terreny cisellat per les restes de rius, rieres i barrancs sedimentats per la Serra de Prades. S’anomena al·luvió. És una terra pobre, difícil de cultivar, on el Trepat i altres varietats de raïm produeixen vins extraordinaris i únics.
 
 


Judith
Judith

En Ricard Sebastià va començar estudiant dret i ara fa alguns dels millors vins de la Conca, que han aconseguit reconeixement mundial. Fa uns anys, el prestigiós "The New York Times" va posar el seu Josep Foraster Trepat 2010 com un dels 20 millors vins del món per menys de 20€. Però arribar fins aquí no ha estat fàcil. Arran de la mort del seu tiet, la seva mare i actual copropietària, Julieta Foraster, una de les grans dones del vi del país, va agafar les regnes del negoci: va col·locar les ampolles de vi entre amics, coneguts i restauradors, que li van reconèixer la feina ben feta. D'això ja fa uns anys. Avui el timó el porta en Ricard i la sort és que les visites les acostuma a fer ell. És un plaer poder escoltar en primera persona aquesta història de superació i coratge, amb una copa de bon trepat a la mà i amb bones vistes.     
Image


David
David

El celler està a les afores de Montblanc, una de les ciutats més boniques del país. I el paquet "visita a Mas Foraster + passeig per Montblanc" és altament recomanable. En Ricard Foraster us pot explicar molta de la història de la ciutat, mentre us explica com fa el vi. Ho fa mentre camineu entre les vinyes, que són al costat del celler. I també mentre admireu el seu petit i valuós museu d'estris per a la vinya, la prova de que la família porta 150 anys treballant la terra i la vinya. I segueix mentre feu el tast dels seus vins en una petita i acollidora sala. 
Image
DADES PRÀCTIQUES
Fan visites tots els dies de la setmana. Els caps de setmana només al matí i els dies laborables, als matins i a les tardes. Demanen que s'avisi amb antel·lació per telèfon o per correu. El preu són 5€ per persona. Ofereixen la possibilitat de fer cates o tastar més o vins, o inclús de veremar. 
Image

Adreça
Camí de l´Ermita de Sant Josep, s/n
43400 Montblanc

Vins de Josep Foraster
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials