Avgvstvs Fòrum

Un bonic celler pels amants del vi i la gastronomia
Baix Penedès DO Penedès

El celler està ubicat en una finca bellíssima, amb vistes al Mediterrani, un mar que queda a només 3 quilòmetres Per aquí passava la Via Augusta i d'aquí surt el nom del celler. Desde l'entrada, us acompanya una menorquina paret de pedra seca, salpebrada d’oliveres, pins, vinyes i unes fantàstiques barraques de pedra, que tenen una funció molt important. Perquè Avgvstvs Fòrum és famós pels seus vins i pels seus vinagres, alguns dels quals es serveixen als restaurats més estrellats de Catalunya. Tot va començar per casualitat, quan van descobrir que el vi bo que es feia malbé, podia esdevenir un sensacional vinagre. Compte, són vinagres que estan en botes de fusta durant gairebé 30 anys, que es deixen envellir a les barraques de pedra que envolten la finca, i el gust és una gran sorpresa. Paraula. 
Image
 


Judith
Judith
Hi ha dues visites estrella. La primera és l' 'Avgvstvs' (12 €) on es tasten 3 vins en un magnífic cub de vidre envoltat de vinyes, i abans es tasten 4 vinagres d'una manera molt original. Si us plau, atreviu-vos perquè val molt la pena. La segona és la 'Gourmet Fòrum' (17€) on a les delícies anteriors, afegeixen 3 tapes gastronòmiques molt elaborades i on el vinagre té un paper protagonista. A tots els visitants se'ls obsequia amb un bombó de vinagre del mestre xocolater Enric Rovira, que havia conquistat a Ferran Adrià. I els caps de setmana ofereixen una activitat en família, pensada pels petits. Sota petició prèvia i en grups de cinc persones com a mínim, es juga a trobar un tresor dins de la finca. Al final hi ha cata de vins pels grans i de most pels petits

Image

David
David
Fa un temps que han decidit fer visites més especials, posar-li més històries de "Nissaga de Poder" que en diem nosaltres. Així el recorregut, que passa per les vinyes, les sales de tines i les barraques de pedra seca, està molt salpebrat amb fragments de la història dels fundadors (que va haver de marxar a Xile buscant un futur deixant tres fills aquí) o anècdotes de l'equip directiu. Volen que el visitant d'endugui un trosset d'aquest celler a casa. I aconsegueixen que no oblideu, per exemple, la història d'unes botes de fusta pintades per un artista japonés que es enamorar del celler i que ha deixat la seva curiosa petjada.  

Image

 DADES PRÀCTIQUES
El celler està molt ben indicat, i això s'agraeix. De dimecres a diumenge fan la visita 'Avgvstvs' a les 10h. A les 12h i a les 16h fan la 'visita Gourmet Fòrum'. Demanen que es faci reserva prèvia de la visita a travès del seu web, on hi ha un calendari. Els dissabtes i diumenges a les 10h se'ls pot visitar, i maridar cuatre vins amb cuatre formatges artesanals.  

Image

Adreça
Carretera Sant Vicenç, s/n
43700 El Vendrell

Vins de Avgvstvs Fòrum
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials