Eudald Massana Noya

Nou generacions cultivant al Penedès
Alt Penedès DO PenedèsDO Cava

Avui en dia tothom busca llocs autèntics. El celler Eudald Massana Noya ho és, i molt. La seva història es remunta al s. XVIII. Des de llavors treballen la terra i avui dia, és la novena generació la que fa camí amb unes arrels molt profundes que sempre s’expliquen a les visites, igual que moltes anècdotes de la família. Són uns apassionats del Penedès. La millor prova del seu amor pel territori és que van ser dels primers a posar en pràctica una agricultura ecològica i biodinámica. Van decidir cuidar les seves 30 hectàrees de vinya com ho feien els avantpassats, tot i que al principi van trobar molt escepticisme.  Totes aquestes vinyes són les vistes que teniu mentre es fan els tastos i al fons, el tranquil poble de Sant Pau d’Ordal.
Judith
Judith

Tenen diferents tipus de visites. Si no heu visitat gaires cellers, la nostra recomanació és que opteu per ‘L’essència vitivinícola’ (14€ per persona). Un passeig per la vinya, pel celler i un tast de tres dels seus vins i caves, que están entre els més reputats del Penedès. Si sou més curiosos, podeu fer la visita ‘Tots els colors del vi’ (20€ per persona). És una classe d’agricultura ecològica i biodinàmica enmig de la vinya, i penseu que és una manera de treballar molt interessant i desconeguda. En temps de verema, l’opció estrella és el ‘Tast de raïm a les vinyes’ (25€ per persona). És un gust descobrir les varietats de raïm directament dels ceps al costat del propietari, fer un esmorzar a la masia centenària amb vi i cava, i tastar el most quan encara està fermentant.

Image

Imatge de Rosa Maria Farré


David
David
Ens agrada molt l’opció  que donen d’improvisar un ‘break’. Sempre tenen obert el seu ‘meet & taste’, una espècie de bar de vins on poder fer una copa de vi o cava amb un aperitiu ecològic o fer un maridatge de formatges de la botiga especialitzada Xerigots, sinònim de garantia. Sempre que el temps acompanya, hi ha taules al jardí amb vistes a les vinyes. S’adapten a tot tipus de client, des del que es mou interessat per la cultura del vi i de la vinya fins el que busca escoltar anècdotes de la família. Entre moltes altres, expliquen que la bassa que es feia servir per acumular aigua de pluja per regar, va fer la funció de ‘piscina municipal’ del poble durant molts estius dels anys 60. 
   
ImageDADES PRÀCTIQUES
Sempre demanen que es faci reserva prèvia. Fan visites tots els dies de la setmana pel matí i també les tardes dels dies laborables. Prioritzen donar una atenció personalitzada i que els grups no siguin gaire grans, de 25 persones com a màxim. Entre les seves vinyes hi ha un aparcament per autocaravanes. Demanen que se’ls avisi amb antel·lació i a canvi, es pot aparcar durant vàries nits de forma gratuïta. I així descobrir la màgia de despertar-se entre vinyes.

Image

Adreça
Finca el Maset s/n
08739 Sant Pau d’Ordal (Subirats)

Vins de Eudald Massana Noya
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials