Sant Josep Vins

El celler de l'eterna joventut
Terra Alta DO Terra AltaDO Catalunya

L’Agrícola Sant Josep és una cooperativa dinàmica, moderna i qualificada. Avui en dia hi ha uns 300 associats que conreen la vinya, l’olivera i l’ametller. Són guardians del paisatge de la Terra Alta i magnífics ambaixadors de la riquesa de la comarca al món. Tenen molts productes, però alguns dels seus vins són rics i especials amb molt èmfasi en la Garnatxa Blanca i Negra. Són més fàcils de trobar que la majoria i també de reconèixer: la imatgeria és atrevida i encisadora i se saben vendre bé. Si teniu la sort de visitar Bot, contrasta l’antiguitat i solemnitat del poble amb el resultat novíssim i espectacular de la cooperativa. Tenen un wine bar amb servei de tastos a preus molt assequibles i una botiga fantàstica.

Image


Judith
Judith
A Bot hi ha censats 615 habitants, la meitat que fa 50 anys. Cal tenir en compte que a Sant Josep són prop de 300 associats, alguns de fora del municipi. Estem, per tant, davant d’una de les institucions més importants del poble i de la comarca. Quan acabes la visita, et pots sentir enganyat perquè els seus membres es presenten com a pagesos de 50, 60 o 70 anys i el que transmeten és un esperit adolescent que vol menjar-se el món. En les visites, això es tradueix en fer tots els esforços que calguin: si ha plogut molt i les vinyes estan impracticables, us buscaran una vinya on el cotxe no quedi enganxat per ensenyar-vos d'on surten els seus vins. Us ho dic per experiència pròpia.

Image

David
David
Durant la visita ens mostrem encuriosits per l'organització. Com s’ho fan per posar d’acord 300 pagesos, alguns de més de quatre generacions, que tenen vinyes de tota mena, de varietats diverses i de qualitats diferents per aconseguir una simfonia com la de Sant Josep? Hi ha vins d’envàs, d’ampolla, de pocs euros, de molts premis, de la D.O. Terra Alta, de la D.O Catalunya. El cervell que coneix l’algoritme mereix un premi. Funcionen amb la màgia d’un rusc i elaboren productes d’una altíssima qualitat.

Image
 DADES PRÀCTIQUES
La visita bàsica, que inclou un passeig per les vinyes (si el clima ho permet) i un tast de tres vins costa 8€. La segona opció és tastar 5 vins i pagar 15€. En els dos casos, et donen xecs regal de 5 i 10 € per gastar a la seva botiga. Així que la visita acaba costant menys de la meitat. És una modalitat que ens encanta i que és poc habitual entre els cellers.

Image

Adreça
C/ de l’Estació 2
43785 Bot

Vins de Sant Josep Vins
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials