Empordàlia

Fusió entre territori i producte
Alt Empordà DO Empordà

Un dels cellers que millor sap explotar l’empordanisme, com a cultura, és Empordàlia, a Vilajuïga. El centre de recepció de visitants és l'antic edifici de la Cooperativa. Emblema de la seva història. A tocar del celler hi ha una vinya preciosa perquè descobriu les varietats autòctones de l'Empordà, notar la tramuntana i el sol a la cara, sense agafar cotxe. A dins, us acabareu de fusionar amb el territori, tastant el producte. Hi ha un bar de vins on fer esmorzars de forquilla, una magnífica agrobotiga i una terrassa per fer tastos.


Image
Judith
Judith
Una de les millors excuses per descobrir el rerapaís de l'Empordà és visitar Empordàlia. Els fans de la costa trobareu una alternativa autèntica, saborosa i bona. L'agrobotiga és un mercat on trobar els vins (i caves) de gran qualitat i bon preu, olis de varietats empordaneses i una llarga llista de productes artesans, com mel, formatges o foies. Els podeu comprar. O asseure-us a al wine bar Empordàtaula i gaudir-los amb una copa o una ampolla. Els esmorzars de forquilla són llegendaris.

Image

David
David
Un dels punts forts d'Empordàlia és la feina en equip, com a Cooperativa. Visitant-los sabreu la història valenta dels viticultors empordanesos i descobrireu com han passat de vendre vins a doll a elaborar productes autòctons i elegants. Comprar productes és contribuir a què les vinyes centenàries tinguin un guardià que les cuidi i les cultivi. Tot això es pot conèixer en una agradable visita, centrada en el producte (oli i vi), entretinguda pels nens i amb accès per persones amb mobilitat reduïda.

ImageDADES PRÀCTIQUES
Es fan visites els dissabtes al matí i a la tarda ( a les 11h i a les 16h) i diumenges al matí ( a les 12h). Costen 10€ per adult (els menors de 16 anys no paguen) i inclouen tast de vins de la DO Empordà i Oli de Pau. Són grups de 10 persones, com a molt. Aquesta visita es pot complementar amb una ruta en bicicleta. 

Image

Adreça
Ctra. de Roses, s/n
17494 Pau

Vins de Empordàlia
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials