Celler Pascona

Un walking tour per les vinyes
Priorat DO Montsant

La història de Pascona podria haver sigut ‘Falcon Crest’ o ‘Nissaga de poder’. Una família amb ADN de vi i moltes històries. El celler viu una segona vida des que l’hereu, Toni Ripoll, la va convertir en una autèntica start-up. Ell havia començat estudiant Electricitat però va acabar sentint el pol positiu de l’amor a la vinya i va tornar al negoci que el seu pare havia deixat. El celler és una carta d’amor a la tradició. I la visita és un vassallatge a la terra. Durant una hora i mitja tastareu tots els vins de la propietat al peu de la vinya on neixen.


Judith
Judith
Cadscun dels seus vins són un obsequi per cada parent (‘Lo pare’, ‘La mare’, ‘Lo petitó’, ‘La germana’,…) També per una història local, la de la 'Maria Ganxa'. Una dona del sac de Falset amb que les àvies amenaçaven els nets de trobar-la si s’abocaven als pous, o als pallers, allà on hi havia perill. Ara és una bruixa que fa topless amb dos pits empitonats en una etiqueta de vi negre
Una de les frases del Toni Ripoll que fa més fortuna és que ells elaboren el vi “a partir del Google Earth”. Perquè van dividir la finca a vista d’ocell (o satèl·lit) en tres grans espais en funció del terra: argila, granit i llicorella.
Image

David
David
Ells han batejat la seva proposta com un “Walking tour”. També podríem dir que és un "vinya-crucis". La idea ens fascina. Es tasta un vi a peu de cada vinya on es produeix mirant el paisatge. Una dada important: als cinc minuts d'haver començat a caminar, ja baixa el primer glop de vi per la gola. És un passeig d'entre 1'5h i 2 hores on s'acostumen a tastar sis vins del celler. Si això no és un morreig amb llengua a l’ofici de vinater que vingui la Maria Ganxa i se m’emporti.
ImageDADES PRÀCTIQUES
La visita costa 15€ per persona i es tasten sis vins. Sempre les fa en Toni Ripoll, que us pots explicar en primera persona la història de la família i del celler. Cal reservar per mail amb dos dies d'antel·lació. Es poden fer visites tots els dies de la setmana però els millors dies són de divendres a dilluns.  
Image

Adreça
Fontanals, s/n
43730 Falset

Vins de Celler Pascona
Comparteix aquest celler a les teves xarxes socials