Marco Abella
La Nova Ruta de la Seda
Priorat Priorat

Marco Abella sona italià. Podria ser un dissenyador milanès. Recorda un navegant de Gènova. Però el nom és del Priorat. Ramón Marco Abella va néixer a Porrera el 1898. 100 anys després, el seu net i la seva dona van decidir recuperar les vinyes dels avis. David Marco i Olivia Bayés eren, respectivament, enginyer de ‘telecos’ i advocada. La viticultura va ser una sortida per prendre el timó de les seves vides amb total llibertat. Avui, el nom de Marco Abella triomfa a l’Orient Llunyà. El Clos Abella 2009, elaborat íntegrament a Porrera, està considerat “El millor vi del món 2014” per la revista Wine in China Magazine. El vi del Priorat ha donat la volta al món. Marco Abella ha obert una nova Ruta de la Seda.Visitar el celler és descobrir un Priorat nou, diferent, sedós.
 
Judith
Judith
La seva història és de novel·la: al 1988, la redescoberta del Priorat els agafa estudiant i 10 anys després, treballant per grans empreses, fora del vi. En David en té 33, l’Olivia 29. El pagès que cuidava la vinya dels avis plega. Hauran de vendre el raïm. Fan números, però no els quadren. La raó de vegades no casa amb la bogeria. A la feina els pagaven bé, però semblava que mai podrien decidir què fer, que sempre dependrien d’altres. La terra era seva. La inconsciència, també. Voldria haver vist la cara dels pares quan els van dir “....farem vi!”.
 

David
David
Els vins són història i territori. Visitar Marco Abella és aprendre l’idioma dels costers, els boscos i les cingleres: la llengua antiga que xiula el vent. Porrera és un dels pobles més alts del Priorat. En altres punts, les vinyes queden enclotades per una olla muntanyosa formada pel Montsant, Prades i Llaberia. Però a Porrera la brisa marina refresca els ceps.DADES PRÀCTIQUES
Cal reservar la visita amb antel·lació, per telèfon o correu electrònic.
Us recomanem que porteu calçat còmode. Els necessitareu per xafar els costers del Priorat.
Aquí entenen les necessitats de l'enoturista i us ajudaran a buscar restaurant i/o allotjament. 

Adreça
Carretera de Porrera a Cornudella de Montsant, Km 0.7
43739 Porrera

Comparteix aquest celler a les teves xarxes socials