Castell del Remei

Centenars d'anys d'història de Lleida
Noguera DO Costers del Segre

Castell del Remei és el celler més antic de Catalunya en l'elaboració i etiquetatge de vins amb criança. De fet, els primers indicis d'activitats a la zona ja daten dels romans. Després hi ha restes dels àrabs. I finalment, al s.XIX pren la forma actual: una modèlica colònia agrícola. La finca és un lloc clau per entendre la història moderna de Lleida. Durant molts anys va pertànyer a la família Girona, promotora del Canal d'Urgell, la carretera o la línia de tren. Conserva aquest aire aristocràtic, amb un castell fabulós, el santuari de la Verge del Remei i un celler enorme. La història ha deixat estances plenes de pàtina, amb teranyines i verdet, amb entrades per a carruatges, que us faran sentir testimonis de la història que contenen. També hi ha un restaurant que conserva bé el pas del temps, amb menús de tota la vida i vins del celler a preus molt dignes.

Image
Judith
Judith
Els amants de les fotos us heu d'aturar al celler de botes. Al sostre hi ha una mostra impressionant de volta catalana. Una senyorial arquitectura que avui és la més gran que es conserva al país, de 13 metres d'amplada. Els vins es poden degustar en una part del celler que també conserva elements de la història, com una premsa de raïm.   

Image

David
David
Un lloc ideal per anar-hi en família. Els grans gaudiran d'un pessic d'història. I els més petits se sentiran ben acollits amb fitxes de vinya per pintar-hi raïm. Té un entorn de gespa, amb un llac i paratges a l'ombra, fabulosos per allargar la visita. 

ImageDADES PRÀCTIQUES
En general prefereixen que es faci una reserva prèvia, tot i que gairebé sempre està obert. Els horaris són de dilluns a dissabte, matí i tarda. Els diumenges, només fins al migdia. Els preus són des de 4 € la visita sense degustació, fins als 10 € amb tres copes de vi. La visita dura una hora i quart, aproximadament. Es poden fer en català, castellà i anglès. 
Image

Adreça
Finca Castell del Remei
25333 Castell del Remei

Vins de Castell del Remei
Comparteix aquest celler a les teves xarxes socials