Celler La Botera

Esmorçars de clotxa entre vinyes
Terra Alta DO Terra Alta

La Botera és una aliança de pagesos de Batea. També es pot definir com un celler familiar especial: són sis famílies funcionant com una de sola. El superglue és l'amor per la terra i pel raïm que en surt. Aquesta història d'amor en forma de celler la van començar fa 30 anys els pares dels actuals propietaris. Tres dècades defensant a capa i espasa la Terra Alta, molt abans de que aquesta destinació es posés de moda. I tota aquesta passió es la que volen transmetre durant les visites, que habitualment fa un dels nou socis propietaris, en Francis, fill d'aquells pagesos revolucionaris. Recentment han estrenat un celler modern i colorista, amb una interessant botiga de vins. Mostren aquest celler, la vinya i tambe el nucli antic de Batea, poble medieval i un dels punts neuràlgics de la Terra Alta, amb molta concentració de cellers i elaboradors. Però La Botera s'ha caracteritzat en els darrers anys per fer vins de molta qualitat, com el Vila Closa 2016 blanc, distinguit amb el premi a la millor Garnatxa blanca de la Terra Alta, als premis de la 30ena Festa del Vi de Gandesa.
Judith
Judith
Els esmorzars que fan a la vinya són una de les seves especialitats( a partir de 9'5€ per persona). L'oferta és passar el matí al camp i a cada moment de l'any veure les feines que es fan al 'tros', que és com els terraltins li diuen al camp. El millor és que podeu escollir entre esmorzar de brasa (amb xoriço o llonganisa per exemple) o quedar-vos amb el més típic: menjar clotxa. Aquest era antigament el menú dels pagesos en època de verema. Havien de dinar al camp i es preparaven aquesta bomba de calories: pa de pagès, sardina, alls i tomàquets escalivats i un bon raig d'oli d'oliva. El seu gust us sorprendrà. A cada moment de l'any es poden veure i entendre les feines que es fan al camp mentre es passeja entre vinyes, envoltades per boscos. Una vista màgica de la Terra Alta. Una segona opció que molta gent escull és visitar el celler. Són uns 90 minuts, i com a mínim es tasten dos vins (6€ per persona). Si voleu tastar més ampolles o el seu tradicional vermut, amb 30 anys de tradició, es pot fer. S'adapten al que vulgueu.
Image

David
David
A les visites els expliquen la història de les sis famílies, que està totalment connectada a la història dels vins i que us asseguro que enganxa com una bona pel·lícula. Els 30 anys de vida del celler han estat sobretot de lluita. L'argument comença amb uns pagesos portant el raïm a la cooperativa del poble, on es feia vi a dojo o es venia a d'altres zones. El següent capitol és la valentia d'aquestes famílies per rebel·lar-se i decidir que volien fer ampolles de vi de qualitat amb el seu raim. El procés va ser llarg i dur, però ara els fills d'aquella generació ja porten anys recollint-ne els fruits. Tot això s'explica envoltats d'un territori verge que és un luxe, per la vista i per l'ànima. És un paisatge que relaxa.
Image



DADES PRÀCTIQUES
Fan visites tots els dies de la setmana, però quan més gent atenen són els dissabtes (matí i tarda) i diumenges (només matí). Només tanquen els dies senyaladíssims com Nadal, Any Nou o Reis. Demanen que els truqueu o els escriviu un correu per reservar.  Tenen una agrobotiga on comprar els seus productes.
Image

Adreça
Crta. Maella , s/n
43786 Batea

Comparteix aquest celler a les teves xarxes socials