Can Calopa de Dalt

L'única vinya de Barcelona
Barcelonès Barcelona

N'hi ha prou amb un cop de cotxe, des de qualsevol punt de la ciutat de Barcelona, per plantar-se a Can Calopa de Dalt. Un celler singular en la seva espècie perquè són les úniques vinyes en territori barceloní, concretament dins del Parc Natural de Collserola.  Des de fa uns anys, la Cooperativa l'Olivera, que també té celler a Costers del Segre, se'n fa càrrec. En ambdós cellers fan una obra social. A Can Calopa, viuen i treballen 15 persones amb discapacitat. Per anar-hi, cal fer una reserva prèvia per correu electrònic. Les visites són uns 90 minuts que es destinen a passejar entre vinyes, veure la masia restaurada del segle XVI i tastar vins i olis "made in Collserola". Tot això amb bones vistes: Montserrat, la Mola i en dies clars, el Montseny són punts que va inclosos en el 'landscape' que es veu desde Can Can Calopa. Fa temps que estan canviant les vinyes: arrenquen les varietats que es van plantar inicialment, més pròpies d'altres països,  i aposten per les locals. A dia d'avui, tots els seus vins els fan amb Garnatxa i Syrah.
Image
Judith
Judith
Com a enoturistes sovint busquem un pla per a tota la família i per vàries hores. No n'hi ha prou amb una visita curta si hem fet el trajecte fins a Can Calopa. Allà hi ha la possibilitat de fer un esmorzar complet al matí o si és al migdia, un aperitiu generós. Us asseguren que sortireu amb la panxa satisfeta. Entre alguns platillos, serveixen tres vins i un escumós elaborats a les vinyes de Collserola. I embadalits amb el paisatge, s'haurà fet mitja tarda. És una manera d'accedir a un espai amb història en petit comité i on prioritzen oferir un tracte acollidor a l'enoturista.

Image

David
David
Molta gent visita Can Calopa atreta pel projecte social. Actualment hi ha 15 persones que viuen i treballen a la finca. Són persones amb discapacitats que participen en tot el que fa el celler. En funció de les seves possibilitats, treballen a la vinya o en l'elaboració del vi o atenen els visitants. I això és un valor afegit. A Can Calopa vinifiquen 15.000 ampolles cada any, que actualment es poden comprar en botigues especialitzades i en algun supermercat. Els coneixereu per una gran lletra 'B' a l'etiqueta.

ImageDADES PRÀCTIQUES
A Can Calopa també hi ha una vinoteca, oberta de dilluns a diumenge, de les deu del matí a les cinc de la tarda. És un espai obert al públic per poder tastar els vins de L’Olivera en un entorn privilegiat: al peu de les vinyes i del celler d’on surt l’únic vi que es fa a Barcelona. Aquí s'hi poden tastar els vins que elaborem a la masia Can Calopa i també els blancs, negres, dolços i escumosos que elaborem al celler de Vallbona de les Monges (Lleida), dins la denominació d’Origen Costers del Segre. Dos cellers, un mateix projecte, que a banda de treballar la vinya i fer vi, fan una aposta per l’agricultura social, una aposta d’inclusió social que posa en valor el territori i les persones. 

Si us ve de gust fer una visita més llarga, us recomanem escriure a visitescalcalopa@olivera.org. La visita bàsica (vinyes, masia, dos vins i dos olis) costa 12€ per persona. Si opteu per esmorzar allà, el preu és de 18€ i si escolliu fer un aperitiu complet al migdia, són 30€ cadascú. Totes aquestes tarifes es rebaixen entre 3 i 5€ per persona si aneu un grup de més de 10 persones.

Image

Adreça
Masia Can Calopa de Dalt, Carretera BV-1468 4,8km
08017 Barcelona

Comparteix aquest celler a les teves xarxes socials