Vinyes dels Aspres

El paisatge vinícola dels peus de l'Albera
Empordà
Experiències

Visita a Vinyes dels Aspres, celler familiar de Cantallops, on fer tast de vins i olis, passeig per les vinyes, i activitats d’enoturisme a l’Empordà

VISITA A VINYES DELS ASPRES

Vinyes dels Aspres és a Cantallops, el poble d'interior de l'Alt Empordà més al nord de Catalunya, als peus de la serralada de l'Albera. Les vinyes creixen en terrenys pedregosos, en finques delimitades per parets de pedra seca, envoltades d'alzines sureres on extreuen els seus Taps de Finca. Vinyes dels Aspres està a la masia de Can Batlle, on s'hi feien vins des de fa segles. Per dins, enamora la part antiga i sorprèn la part nova.

Experiències

TAST DE 7 VINS AMB EMBOTITS I FORMATGES I VISITA AL CELLER
TAST DE 7 VINS AMB EMBOTITS I FORMATGES I VISITA AL CELLER
Vins, formatges i embotits de Cantallops
Durada: 2:00 h.
Preu: 35.00€
Reserva
TAST DE 7 VINS AMB PASSEIG PER LES VINYES I EL CELLER
TAST DE 7 VINS AMB PASSEIG PER LES VINYES I EL CELLER
Degusta vins i olis de Cantallops
Durada: 1:30 h.
Preu: 20.00€
Reserva
TAST DE VINS CULTURAL RERE LES PASSES D'EDUARD TOLDRÀ
TAST DE VINS CULTURAL RERE LES PASSES D'EDUARD TOLDRÀ
El llegat del genial músic i compositor
Durada: 1:30
Preu: 20.00€
Reserva

Horaris

De dilluns a divendres, de 9:00 a 18:00h.

Dissabtes i diumenges, de 10:00 a 14:00h.

RESERVA PRÈVIA

Imprescindible

  • Telèfon: 619 741 442
  • Correu: dmolas@vinyesdelsaspres.cat

Com arribar-hi?

Carrer Requesens, 7 - 17708 Cantallops
Google Maps

 

TRANSPORT PÚBLIC

Com fer enoturisme en transport públic a l'Empordà?

En tren d'Alta Velocitat, uns 55 minuts.

Des de Figueres-Vilafant, amb taxi a Cantallops, 30 minuts.

A PEU O EN BICICLETA 

Consulteu els senders i itineraris de la zona.

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, 1:50 minuts.

Des de Girona, uns 60 minuts.

Des de Figueres, uns 25 minuts.

 

RECOMANAT

Image

VISITA VINYES DELS ASPRES

Els Aspres és una unitat geogràfica i de paisatge de l'Alt Empordà que engloba Cantallops, Capmany, Sant Climent Sescebes i Espolla. Les vinyes es troben als peus de l'Albera. Els terrers són de granit i llicorella. La tramuntana bufa sense pietat, a voltes arrencant els brots verds. En aquesta zona hi ha una afectació important dels senglars. Els vins de Vinyes dels Aspres són gustosos, de sóls pobres, de producció baixa, marcats pel clima empordanès.

ENOTURISME A L'EMPORDÀ

Vinyes dels Aspres bascula entre el llegat ancestral de la masia Can Batlle de Cantallops, amb estances de criança de vins, dipòsits intactes on es trepitjava el raïm, habitacions amb piques de pedra on es conservava l'oli (amb pany i forellat!), amb una part del celler moderna. Aquesta ala està feta de formigó i acer inoxidable, que han templat artistes i escultors, amb jocs de llums i claraboïes singulars. És un gaudi asseure's a la cuina menjador amb vistes a Cantallops.

ImageVINS DE LA DO EMPORDÀ

El celler Vinyes dels Aspres es va obrir a finals del anys 90, després d'anys de conservar les vinyes, però sense elaborar vi. Les famílies hereves de la masia i les vinyes l'han aixecat amb molt d'esforç, conservant la tradició i invertint en modernitat. Avui s'elaboren 14 vins, entre blancs, negres, rosats i dolços. Hi ha vins joves, de criança, salvatges i envellits a sol i serena. És l'essència de la vinya empordanesa dels pobles del sud, on hi ha bona part de la producció de la DO Empordà.  

TURISME A CANTALLOPS

A Vinyes dels Aspres han fet un esforç per reconstruir els murs de pedra seca que envolten les finques. És un paisatge de gran bellesa, on el pagès aprofita els còdols dels camins per construir feixes. Els voltants del celler són un jardí preciós, amb taules per asseure-us a la fresca, olivars antics, ametllers florits i vinyes de varietats autòctones o recuperades, com el lledoner (o garnatxa), la carinyena o el picapoll, juntament amb d'altres d'internacionals.

Image

EL CELLER D'EDUARD TOLDRÀ

El genial músic i compositor passava els estius a Can Batlle, la masia familiar on va nèixer la seva dona, Maria Sobrepera. A Vinyes dels Aspres conserven part del seu llegat. Al costat del menjador on es fan els tastos hi ha el piano de Toldrà, amb les seves partitures. A l'alzinar de sobre les vinyes, amb vistes al campanar de Cantallops, es conserva una taula de pedra on el músic solia inspirar-se, prenent la fresca.

Empordà

Vins de tramuntana a la Costa Brava
Empordà

L'Empordà és la zona de vins més al nord de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme a l'Empordà, del Cap de Creus a Girona amb vins de lledoner i carinyena. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a l'Empordà, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Empordà.

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials