Celler

Vins El Cep

El celler de la calma d'Espiells
mapaCOM ARRIBAR
Penedès
Experiències


DESCRIPCIÓ

Vins El Cep es troba a Can Llopart de les Alzines, a Sant Sadurní d'Anoia, molt a prop d'Espiells, que és un paratge natural. Un patchwork de vinyes, boscos, masies, ermites i alguns cellers, integrats en el paisatge. En aquest lloc indòmit el 1980 va néixer Vins El Cep, de la unió de quatre amics, veïns, de les famílies Carreras, Esteve, Masana i Parera. La unió dels seus heretats, situats entre Sant Sadurní, Sant Llorenç d'Hortons i Gelida continua amb la segona generació, marcada per dones. Vins El Cep va ser el primer celler en elaborar un cava biodinàmic, el Claror, l'any 2003. L'amor per la terra, el compromís amb el paisatge i la fusió amb la natura es noten en els seus vins de terrer i en els seus caves de quilòmetre zero. Durant la visita al celler podreu conèixer de prop un projecte fascinant, un monument al paisatge del Penedès ancestral, amb una oferta d'enoturisme natural encisadora.
Image
 

RECOMANAT

A Can Llopart de les Alzines s'hi arriba des d'una carretera de serpentina, salpebrada de tractors, ciclistes i vianants. Els ocells són una banda sonora de calma. El celler està envoltat de cingles de vinyes i boscos. La visita comença al celler, on descobrireu el valor de l'amistat i la unió de quatre famílies, fa 40 anys. A dues passes hi ha un bosquet espès, que dóna nom al cava l'Alzinar. D'allà aneu a una vinya de turons màgics i camins de sorra, on perdre's amb una bicicleta, al costat del GR-5, que dóna nom a la gamma de vins GR-5 Senders. Els vins blancs del celler són monovarietals de Xarel·lo, la varietat tradicional més plantada al Penedès i els caves més emblemàtics són de la gamma Mim Natura. Destaca la fragància i personalitat del Pinot Noir, al Mim Natura Pinot Noir Brut Reserva, un cava ecològic deliciós i diferent. És un gust tastar-lo asseguts a la terrassa del celler, o a l'interior de la sala de tastos, que data del s. XV,  banyats per la llum d'Espiells, al costat d'unes caves llargues, on hi reposen caves com el Clos Gelida 4 Heretats, considerat el millor cava del 2020 per Wine Spectator, o el Claror, el Cava biodinàmic de Paratge Qualificat.  
Image

INFORMACIÓ PRÀCTICA

La visita a Vins El Cep és una immersió a Espiells, un paratge natural del Penedès ancestral. Els heretats de Vins El Cep han cultivat vinyes des de 1448. El celler és un mirador privilegiat, un punt de partida o final per excursions a peu o en bicicleta per la zona, com La Miranda d'Espiells, l'ermita romànica de Sant Benet d'Espiells o l'entorn rural de Sant Sadurní d'Anoia, la capital del Cava. La visita a Vins El Cep és en petit comitè, planera, adaptada a cada tipus de grup, amb vinya i celler, amb tastos de paisatge. Els guies us recomanaran llocs on seguir gaudint del paisatge, de bons restaurants pròxims i d'indicacions per trobar els millors senders on oblidar-vos que (només) estan a 30 minuts de Barcelona.
Image           


Adreça
Can Llopart de les Alzines
08770 Espiells, Sant Sadurní d'Anoia

EXPERIÈNCIES

Descobreix Vins El Cep
Descobreix Vins El Cep
Una experiència d'enoturisme natural. Conèixer la història familiar, viure la vinya biodinàmica i ecològica, tastar dos vins de terrer i dos caves de qualitat, en una cava antiga on hi reposen caves de paratge i exclusius vins i escumosos que triomfen arreu del món.
1:30
20€
MÉS INFORMACIÓ
També et pot interessar
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials