











Vins de Pedra
DESCRIPCIÓ
Visita Vins de Pedra, l’únic celler dins d'una torre de la muralla de Montblanc, dirigit per Marta Pedra.
HORARIS
De dilluns a diumenge, matí o tarda, sempre amb reserva prèvia.
COM ARRIBAR-HI?
Amb cotxe particular. Aparcament gratuït al costat de l'estació de trens de Montblanc, o aparcament de pagament en zona blava foramuralla, a dos minuts caminant del celler. La durada aproximada del trajecte des de Barcelona és d'una hora 15 minuts i des de Tarragona de 30 minuts.
Amb transport públic des de Barcelona. Tren Regional des de Barcelona Sants fins a l'estació de Montblanc. (Durada aproximada del trajecte 2:01h.)
Per altres opcions, consulteu Google Maps.
PREUS
La visita a la torre de tastos amb tast de cinc vins surt per 10€ per persona. L'espai és limitat i el màxim de persones que el poden visitar al mateix grup és de 10.
QUÈ has de SABER ABANS D'ANAR-HI?
Vins de Pedra és el projecte més personal de la jove Marta Pedra, copropietària del celler La Vinyeta (Mollet de Perelada) a la Conca de Barberà. Des d'una espectacular torre de guaita de la muralla de Montblanc podràs tastar cinc dels vins que elaboren de vinyes ecològiques.
Els seus vins tenen caràcter. Pots tastar-los a les vinyes, al costat del Mas de Pedra, als afores de Montblanc, en una fantàstica experiència natural, o descobrir-los durant la visita al celler. La torre de tastos de Vins de Pedra és un edifici monumental, dins de la muralla, amb set plantes. A dalt de tot hi ha un espectacular terrat amb vistes a la Conca.
RESERVES
Imprescindible reserva prèvia abans de visitar-los.
Per correu electrònic a celler@vinsdepedra.es
Per telèfon al 630405118.
Per comprar vins directament al celler concertar una cita per telèfon o correu electrònic.
* Tarifes i horaris actualitzats el desembre de 2022.
RECOMANAT
Les cinc coses imprescindibles quan visitis Vins de Pedra.
passeig per montblanc
La capital de la Conca de Barberà és una de les ciutats medievals més ben conservades de Catalunya. La llegenda diu que el cavaller Sant Jordi va matar el drac, alliberant la princesa d'una mort segura. Montblanc respira aires de pel·lícula, especialment per les torres de la muralla. L'únic accés a una torre de tastos monumental és Vins de Pedra.
vins amb nom de dona
Després de 10 anys aixecant el projecte de La Vinyeta a l'Empordà, juntament amb el seu marit, Josep Serra, la Marta va sentir de nou la crida a tornar a la Conca de Barberà a elaborar vins en concordança amb les seves arrels. El seu besavi va ser un productor d'aiguardents i de vi. Descobreix la història de com una dona jove, cridada a ser metge per tradició familiar, va decidir recuperar les vinyes de casa per elaborar els vins que feien els seus avantpassats.
TREPAT I PARELLADA
La Conca de Barberà ha mantingut una de les varietats tradicionals més singulars de Catalunya: el trepat. És un raïm negre que s'havia destinat a fer escumosos rosats i que, des de fa un temps, també s'elaboren vins negres, amb poc grau i color molt singulars. La varietat blanca per excel·lència és la Parellada. Vins de Pedra les treballa amb amor per obtenir vins molt especials, alguns de molt limitada edició, com l'ancestral de Parellada o el Trepat de sol i serena.
EL MAS DE PEDRA
Les experiències a Vins de Pedra solen fer-se a la torre de tastos, on apreciar l'art de Víctor Pedra, el tiet de la Marta, que ha deixat la seva empremta en etiquetes dels vins, quadres, bótes i decoracions. És un art reconeixible i pròxim. També hi ha experiències que es fan a la vinya, amb tastos de vins, formatges i embotits. El Mas de Pedra serveix per fer-hi les xefles de Vins de pedra, com calçotades o festes de la verema. Consulteu les activitats.
LA CASA SUGRAÑES
El quilòmetre zero de ls història de la Marta Pedra a la Conca de Barberà és la Casa Sugrañes, un dels pocs edificis modernistes que es conserven fora de la muralla de Montblanc. El conjunt monumental conserva l'emblema familiar: una bóta i una àncora, símbol de quan l'aiguardent de Montblanc, via Reus i Tarragona, feia la volta al món. La Marta lluita perquè l'edifici continuï dempeus, en una història bonica de record i homenatge a la feina dels seus avantpassats.