Vardon Kennett

Masia d'escumosos de Família Torres
Penedès
Experiències

Vardon Kennett és el celler de vins escumosos de Família Torres al Penedès, que amaga una història d’amor apassionada. La Masia Vardon Kennett es troba a la Quadra de Santa Margarida d'Agulladolç, a Sant Joan de Mediona. La finca  la va adquirir Família Torres el 1985. Des del 2013 s'hi elabora el primer vi escumós del celler, el Cuvée Esplendor, ideat per Mireia Torres Maczassek i l'enòloga Anna Velázquez. Més tard, el 2016, s'elabora el segon escumós de qualitat, el Cuvée Rosé de Mar, un rosat d'edició molt limitada.

 

Horaris

Vardon Kennett només obre per visites privades.

El celler no està obert al públic general.

Preus

Vardon Kennett fa visites privades, amb reserva prèvia. Abans cal consultar disponibilitat.

Com arribar-hi?

Finca Santa Margarida d'Agulladolç - 08773 Mediona
Google Maps

Transport

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, uns 60 minuts.

Des de Vilafranca, uns 26 minuts.

Des de Sitges, uns 40 minuts.

TRANSPORT PÚBLIC

Amb tren de Renfe Rodalies R4 des de Barcelona-Sants fins a

l'estació de Sant Sadurní d'Anoia, uns 54 minuts.

Des d'allà bus Llacuna-Cap de Línia fins a Mediona, uns 55 minuts. O agafar un taxi a Santa Margarida d'Agulladolç.

Caminar a peu fins el celler.

RECOMANAT

Image

DANIEL VARDON KENNETT

El nom de Vardon Kennett prové d'una misteriosa làpida que van trobar a l'ermita de Santa Margarida d'Agulladolç, a tocar de la Masia. El sepultura pertanyia a Daniel Vardon Kennett, nascut a l'illa britànica de Guernsey, al Canal de la Mànega. La seva estimada esposa li va encarregar una làpida en què dóna el darrer adéu a aquest súbdit anglès, que es va quedar enamorat de la dona i del paisatge del Penedès, a finals del s.XVIII. Els escumosos del celler rendeixen homenatge a aquest mariner, la seva família i les vinyes que envolten l'antiga finca familiar.Les cinc coses que ens han entusiasmat de la Masia Vardon Kennett

HISTÒRIES DE MARINERS I COMERCIANTS 

El primer que hem de dir és que de Daniel Vardon Kennett se'n saben poques coses. Nascut a l'illa de Guernsey el 1781. Mariner. Comerciant de vins. Probablement l'enclavament de la seva illa natal, al Canal de la Mànega, va fer que tingués bona connexió entre França i la Gran Bretanya, alguns dels grans compradors de vins a l'època. Se sap que va arribar al port de Barcelona a principis del s.XIX. La resta de la història és la llegenda que amaga el celler. Una part la podreu veure en un vídeo que es projecta dins d'uns antics cups de vi

Image

UNA LÀPIDA DINS DE L'ERMITA

El final de Vardon Kennett es descobreix quan visites l'ermita romànica de Santa Maria d'Agulladolç, del s.XI, a tocar de l'antiga masia. És un lloc encantador. Als peus de l'altar hi reposa una làpida que diu "D. Daniel Vardon Kennett. Súbdito británico, comerciante y hacendado. Natural de la isla de Guernsey. Falleció del 12 de enero del año 1835, a los 54 años de edad. Llorando su lamentable pérdida puso a sus restos este mármol la ternura conjugal de doña Maria Francisca de Ferrer, natural de Barcelona". Quina història d'amor amaga aquest mausoleu?

JUGAR A DESXIFRAR ESCUTS

El passeig segueix cap a l'antiga masia, de la qual ara sabem de Daniel i Francisca van ser hisendats. A l'entrada hi ha l'escut que ara vesteix el celler. És curios que s'hi puguin reconèixer fàcilment els quatre motius: peixos (de l'origen mariner de Vardon Kennett), una torre  que fa referència al Castell de Mediona (la quadra d’Agulladolç pertanyia al segle XVII als senyors del Castell de Mediona), la muntanya de Montserrat i tres ferradures (probablement de Ferrer). L'heràldica de la marca es completa ara amb un segon escut que té una taula de ferrer

Image

ESCUMOSOS D'ALTA QUALITAT 

A continuació visitem el celler i les caves. Són un espai diàfan, amb més llum que els foscos passadissos on envelleixen els escumosos. Hi ha les ampolles en rima, pacients, que esperen una llarga criança. Entre el silenci de les ampolles seguim pensant en la història d'amor. La casa estava perfectament pensada per elaborar vins. Els cups eren molt grans i la finca estava envoltada de vinyes. És una manera curiosa de tancar el cercle que ara s'hi facin vins escumosos, amb les ampolles de vidre plenes d'onades, homenatge als mariners amb desig d'aventura.

TASTAR ELS ESCUMOSOS AMB VISTES

Amb la sal a la boca d'un amor estranger, d'haver creuat mig continent amb la imaginació ens asseiem a la bonica sala de tastos amb ganes de comprovar la qualitat dels vins. El lloc és màgic, ben conservat, construït de pedra noble, vigues de fusta i mantenint intactes els carrils per on brollava el vi quan es premsava antigament. El tast és sublim, amb els escumosos del celler i les vistes dels finestrals, que donen a les vinyes, acompanyats de l'enòloga Anna Velázquez. Una història d'amor a la copa.

Image

Penedès

Terra de vins i bressol d'escumosos
Penedès

El Penedès és la zona de vins més antiga de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme al Penedès, amb grans cellers de vins i caves de renom. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Penedès i la DO Cava.

 

Vins recomanats del celler Vardon Kennett

Articles relacionats

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials