Torre del Veguer

Un palauet històric a Sant Pere de Ribes
Penedès
Experiències

Torre del Veguer és un celler impressionant de Sant Pere de Ribes, en ple Massís del Garraf, molt a prop del mar Mediterrani. El palauet on hi ha el celler és original de 1359, i ja hi feien vins a l'època medieval els monjos jerònims. La casa conserva el seu passat senyorial i elabora vins DO Penedès i escumosos Clàssic Penedès. Les vinyes són de varietats arrelades a la zona, com el Muscat, el Xarel·lo, el Xarel·lo Vermell o la Malvasia de Sitges. A l'interior de la casa, plena de sorpreses, hi ha la Sala Dalí, amb originals del pintor. 

Experiències

MARIDATGE DE VI I IBÈRICS
MARIDATGE DE VI I IBÈRICS
Els vins de Torre del Veguer amb embotits curats
Durada: 1:30 h.
Preu: 30.00 €
Reserva
MARIDATGE DE VI I FORMATGES
MARIDATGE DE VI I FORMATGES
Els vins de Torre del Veguer amb formatges
Durada: 1:30 h.
Preu: 28.00 €
Reserva

Horaris

De dilluns a diumenge, amb visites concertades.

Grups mínims de 6 persones.

Dissabtes i diumenges visites a les 11.00h.

IDIOMES

Català, castellà, anglès i polonès.

RESERVA PRÈVIA

Imprescindible.

Per correunatalia@torredelveguer.com

Per telèfon al (+34) 93 896 31 90

Preus

L'activitat "Maridatge de Vi i formatges" val 28 €.

La "Visita amb maridatge de Vi i ibèrics" val 30 €.

BOTIGA DE VINS

A la botiga de vins del celler podeu comprar totes les referències del celler del Massís del Garraf, i també els vins elaborats al celler de Bolvir (La Cerdanya) especialitzat en vins d'altura per lluitar contra el canvi climàtic, com el Llum del Cadí (blanc i negre)

Com arribar-hi?

Camí del Corral de L'Apotecari - 08810 Sant Pere de Ribes
Google Maps

Transport

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, uns 45 minuts.

Des de Sitges, uns 10 minuts.

Des de Vilafranca, uns 15 minuts.

Aparcament gratuït amb capacitat per a més de 50 vehicles a l'entrada del celler.

TRANSPORT PÚBLIC

Des de Barcelona, en tren i autobús, 1h. 30 minuts aprox.

Línia R2 Renfe Rodalies, de Barcelona Vilanova. 

A Vilanova, agafar el bus VL1 fins a Masia d'en Notari Nord (18 parades)

Després del bus hi ha una distància a peu d'un quilòmetre (uns 15 minuts).

 

RECOMANAT

Image

EDIFICI HISTÒRIC I CULTURAL

La Torre del Veguer és un edifici històric-artístic declarat per la Generalitat. Tot i que els seus orígens es remunten al 1359, i bona part de l'estructura antiga és de l'època medieval, l'estil eclèctic de l'exterior prové de reformes fetes a partir del 1880. A mitjan dels anys 90 Joaquim Gay de Montellà i Marta Estany refunden el celler, plantant ceps ben arrelats, com el Muscat, amb varietats internacionals. La finca té una capella, un antic teatre, i una sala de tastos, annexa a les vinyes i la piscina.

VINS DEL MASSÍS DEL GARRAF

El celler Torre del Veguer és dels que més ha lluitat per aconseguir que el Massís del Garraf sigui una subzona amb característiques pròpies dins del Penedès. El terrer té memòria de fòssils, poca fondària per la roca mare i sóls pobres. El clima mediterrani influeix en les vinyes. Hi ha varietats pròpies, com la Malvasia de Sitges, que cada cop prenen més protagonisme. A la visita coneixereu i tastareu aquesta zona tan especial.Image

SALVADOR DALÍ I LA FAMÍLIA

Les sorpreses estan assegurades a la visita al celler Torre del Veguer. Una de les més especials és la visita a la Sala Dalí, una estança dedicada al genial pintor, amic de la família, on es mostren originals i pintures i cartes de Dalí. La familia Gay de Montellà va ajudar a aconseguir retornar unes joies dissenyades per Dalí, que ara s'exposen al Museu de Figueres. Al celler seguireu la seva pista. En homenatge a Dalí tenen la gamma de vins "Els raïms de la immortalitat", que són els més especials del celler.

l'emprempta dels monjos

Uns dels primers pobladors de la Torre del Veguer, coneguda com a Quadra d’Escortey van ser un grup de monjos jerònims, que van ser els primers a vinificar a la propietat, el 1400. Del seu pas queda una tina de pedra, excavada sota terra, on avui en dia encara es fa un vi negre de garnatxa 100%, que s'anomena Jeronimus. Des de fa uns anys el nou director, Joaquim Gay de Montellà Estany, elabora aquest vi als antics cups.

Image

mar, garraf i vins

La combinació d'història, entorn i mediterrani han seduït a moltes persones que volen celebrar el seu casament, o un esdeveniment especial al celler Torre del Veguer. Consulta disponibilitat. Les vistes al mediterrani entre vinyes són fantàstiques. A l'esquena, el turó del Montgrós, símbol del Massís del Garraf. Dins del paluet, es conserven estances autèntiques, plenes de pàtina, com la sala de tastos o la capella. Les visites més recomanades són els maridatges de vins amb formatges, o ibèrics. El celler Torre del Veguer és membre de l'agrupació La Carretera del Vi.

Penedès

Terra de vins i bressol d'escumosos
Penedès

El Penedès és la zona de vins més antiga de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme al Penedès, amb grans cellers de vins i caves de renom. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Penedès i la DO Cava.

 

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials