Tomàs Cusiné

Vins de muntanya de Les Garrigues
Lleida
Experiències

Visita a Tomàs Cusiné, celler d’El Vilosell, on fer tast de vins amb botiga i dormir al Vilosell Wine Hotel, per fer enoturisme a Lleida. El celler Tomàs Cusiné és el projecte més personal del vitivinicultor Tomàs Cusiné Barber, fundat el 2003. El celler està a El Vilosell, un poble amb encant de Les Garrigues. Les instal·lacions ocupen l'antic celler cooperatiu del poble i un edifici annex, on reposen els vins de criança. A la visita tastaràs els vins d'autor, reflex de petites parcel·les cultivades en ecològic i amb pràctiques sostenibles.

Experiències

TAST DE TRES VINS DE MUNTANYA DE LLEIDA I VISITA AL CELLER
TAST DE TRES VINS DE MUNTANYA DE LLEIDA I VISITA AL CELLER
Tasta l'autèntic paisatge d'El Vilosell
Durada: 1:15 h.
Preu: 12.00€
Reserva

Horaris

De dimarts a diumenge, de 10.00 a 14.00 hores

IDIOMES

Català i castellà.

RESERVA PRÈVIA

Recomanable.

Per correu electrònicinfo@tomascusine.com

Per telèfon a (+34) 689 245 123 o (+34) 973 176 029 

 

 

Com arribar-hi?

Plaça Sant Sebastià 13 - 25457 El Vilosell
Google Maps

 

TRANSPORT PÚBLIC

Des de Barcelona a Lleida amb TGV, uns 60 minuts.

Des de Lleida a a El Vilosell amb autobús ALSA, uns 75 minuts.

Des de l'estació d'autobusos de Lleida, agafar ALSA Les Borges Blanques.

Des de l'estació d'autobusos de Les Borges Blanques, agafar ALSA El Vilosell.

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, uns 90 minuts.

Des de Lleida, uns 40 minuts.

Des de Tarragona, uns 50 minuts.

RECOMANAT

Image

VISITA CELLER TOMÀS CUSINÉ

L'encant de la visita a Tomàs Cusiné és descobrir la faceta més personal d'aquest enòleg, conegut com pel mestratge en l'assemblatge de vins.L'empresari és propietari del celler Castell del Remei (Penelles), on va iniciar l'activitat el 1985, i del celler Cérvoles (La Pobla de Cérvoles) l'any 1997, buscant vinyes on elaborar vins de muntanya. Aquesta recerca el porta a fundar Tomàs Cusiné en un antic celler cooperatiu del poble d'El Vilosell, a Les Garrigues. Cusiné també es propietari del celler Cara Nord, que fa vins amb DO Conca de Barberà i DO Montsant.  

ENOTURISME A LLEIDA

La visita al celler Tomàs Cusiné també us permetrà conèixer una manera de fer vins atrevida i amb un punt inconformista, diferent de la resta de cellers del grup de Tomàs Cusiné. A El Vilosell vinifiquen amb bocois de fusta, àmfores gegants, ciment,... per estudiar la personalitat de cada raïm, després d'una experiència que es remunta al 1985. Un dels punts més divertits és conèixer de prop com es fan aquestes microvinificacions, de la mà del propi Tomàs Cusiné, de l'enòloga Gemma Plaza, o del cap de celler, Joel Díaz.

Image

VITICULTURA DE MUNTANYA

L'enoturisme a Tomàs Cusiné us permetrà descobrir els genuïns vins de muntanya d'El Vilosell, un poble encantador, que es troba entre 700 i 740 metres sobre el nivell del mar, un dels més elevats de la comarca, amb el paisatge únic de les Terres de Lleida. Una de les vocacions del celler és l'experimentació. Per això, han fet un estudi detallat de cada vinya, parcel·la i varietat, per conèixer el millor rendiment possible. Tenen 17 varietats diferents, blanques i negres, autòctones i d'origen internacional, que es cultiven amb viticultura ecològicatreballs biodinàmics. Les finques són precioses, especialment una de les vinyes amb una cabana de volta, la construcció arquitectònica per excel·lència de les vinyes de la zona, feta amb pedra seca i conservades excepcionalment.

TURISME A LES GARRIGUES

Si ho demaneu, podeu reservar una visita especial, on passejar per les finques: Comabarra, Barqueres, La Serra del Vent o Racons, i gaudir dels seus vins de parcel·la, bona part d'ells monovarietals. Al celler també tastareu els vins més icònics, com el Llebre, l'Auzells, el Geol, o el popular Vilosell. Tomàs Cusiné està construït en dues edificacions. A l'antiga, on hi ha la recepció, l'enoteca i el laboratori, és on es vinifiquen els vins, i encara conserva la pàtina de l'antiga cooperativa del poble. L'edifici annex, situat al carrer de sobre, és el celler de criança, amb tres plantes, una d'elles sota terra, on es crien els vins del celler.

Image

DORMIR A EL VILOSELL

El Vilosell és un poble de postal, amb carrers estrets i cases de pedra vista. Podeu visitar l'església barroca de Santa Maria, o l'ermita de Sant Sebastià (s. XVIII), a tocar de la creu de terme. El poble disposa de dos miradors, des d'on observar l'abric de la Serra de la Llena. Un altre dels encants és fer senderisme pels voltants,  entre boscos i vinyes, com els de les finques propietat del celler. Gaudiu de la Ruta de les Cabanes de pedra, que va des d'El Vilosell fins a Vilanova de Prades. Són construccions humils, fetes entre els segles XVIII i XIX, amb pedres i sense cap material d'unió. Les més boniques tenen un sostre de volta. S'utilitzaven per resguardar-se del mal temps o per guardar-hi eines o refugiar animals. N'hi ha de catalogades, en una ruta amb un sender planer. També hi trobareu aljubs (dipòsits per aigua) o basses. A El Vilosell podeu fer senderisme, anar en bicicleta o visitar altres cellers (consulteu els recomanats a final de la pàgina). Molt a prop hi ha la Ruta del Cister, que engloba els tres monestirs de l'Orde (Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges). La comarca de Les Garrigues us permet gaudir també del turisme de l'oli.

Lleida

Vins d'interior, de les valls fins als cims
Lleida

Lleida és la zona de vins més canviant de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme a Lleida, des del Pallars, la plana del Segre a les Garrigues. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a Lleida, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Costers del Segre.

Articles relacionats

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials