Tomàs Cusiné

El projecte personal de Tomàs Cusiné
Lleida
Experiències

El celler Tomàs Cusiné és el projecte més personal del vitivinicultor Tomàs Cusiné Barber, nascut el 1962. L'empresari és propietari del celler Castell del Remei (Penelles), on va iniciar l'activitat el 1985, i del celler Cérvoles (La Pobla de Cérvoles) l'any 1997, buscant vinyes on elaborar vins de muntanya. Aquesta recerca el porta a fundar Tomàs Cusiné en un antic celler cooperatiu del poble d'El Vilosell, a Les Garrigues. Cusiné també es propietari del celler Cara Nord, que fa vins amb DO Conca de Barberà i DO Montsant. L'encant de la visita a Tomàs Cusiné és descobrir la faceta més personal d'aquest enòleg, conegut com pel mestratge en l'assemblatge de vins. L'enoturisme a Tomàs Cusiné us permetrà descobrir els genuïns vins de muntanya d'El Vilosell, un poble encantador, que es troba entre 700 i 740 metres sobre el nivell del mar, un dels més elevats de la comarca, amb el paisatge únic de les Terres de Lleida. Una de les vocacions del celler és l'experimentació. Per això, han fet un estudi detallat de cada vinya, parcel·la i varietat, per conèixer el millor rendiment possible. Tenen 17 varietats diferents, blanques i negres, autòctones i d'origen internacional, que es cultiven amb viticultura ecològicatreballs biodinàmics. Les finques són precioses, especialment una de les vinyes amb una cabana de volta, la construcció arquitectònica per excel·lència de les vinyes de la zona, feta amb pedra seca i conservades excepcionalment
Image

Experiències

VISITA AMB TAST D'UN VI
VISITA AMB TAST D'UN VI
Descobreix l'esperit de Tomàs Cusiné
Durada: 1:00h.
Preu: 8.00 €
Reserva
VISITA AMB TAST DE TRES VINS
VISITA AMB TAST DE TRES VINS
Tasta el paisatge d'El Vilosell
Durada: 1:15h.
Preu: 12.00 €
Reserva

Com arribar-hi?

Plaça Sant Sebastià 13 - 25457 El Vilosell
Google Maps

RECOMANAT

La visita al celler Tomàs Cusiné també us permetrà conèixer una manera de fer vins atrevida i amb un punt inconformista, diferent de la resta de cellers del grup de Tomàs Cusiné. A El Vilosell vinifiquen amb bocois de fusta, àmfores gegants, ciment,... per estudiar la personalitat de cada raïm, després d'una experiència que es remunta al 1985. Un dels punts més divertits és conèixer de prop com es fan aquestes microvinificacions, de la mà del propi Tomàs Cusiné, de l'enòloga Gemma Plaza, o del cap de celler, Joel Díaz. Podeu visitar les finques: Comabarra, Barqueres, La Serra del Vent o Racons, i gaudir dels seus vins de parcel·la, bona part d'ells monovarietals. Al celler també tastareu els vins més icònics, com el Llebre, l'Auzells, el Geol, o el popular Vilosell. Tomàs Cusiné està construït en dues edificacions. A l'antiga, on hi ha la recepció, l'enoteca i el laboratori, és on es vinifiquen els vins, i encara conserva la pàtina de l'antiga cooperativa del poble. L'edifici annex, situat al carrer de sobre, és el celler de criança, amb tres plantes, una d'elles sota terra, on es crien els vins del celler.
Image

Lleida

Vins d'interior, de les valls fins als cims
Lleida

Lleida és la zona de vins més canviant de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme a Lleida, des del Pallars, la plana del Segre a les Garrigues. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a Lleida, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Costers del Segre.

Vins recomanats del celler Tomàs Cusiné

Vins del celler Tomàs Cusiné

Articles relacionats

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials