Bodegues Sumarroca és un celler familiar de Subirats, entre Sant Sadurní i Gelida. El celler compta amb 406 hectàrees de vinyes pròpies a l'Alt Penedès. Bodegues Sumarroca fa vins i caves ecològics i sostenibles. El celler ofereix enoturisme, gastronomia i natura a les vinyes de Finca Molí Coloma (Subirats), Heretat Sabartés (Banyeres del Penedès) i Finca Sumarroca (Monistrol d'Anoia), on conèixer la filosofia d'elaborar vins i caves innovadors amb caràcter i equil·libri.
De dilluns a divendres, visites concertades amb reserva prèvia.
Dissabtes, diumenges i festius, de 10:00 a 14:00h amb reserva prèvia.
Català, castellà i anglès (amb reserva prèvia)
Per correu a winetourism@sumarroca.com.
Per telèfon al 93 891 10 92.
Bodegues Sumarroca té una àmplia carta d'activitats d'enoturisme i turisme MICE.
La visita al celler amb tast de vins val 20.00€.
L'experiència Vi i oli surt per 25.00 €.
L'activitat Vol de rapinyaires costa 25.00 €.
El maridatge de formatges costa 28.00€.
La visita amb Brunch costa 37.00€.
Des de Barcelona, uns 45 minuts.
Des de Vilafranca del Penedès, uns 20 minuts.
Des de Sant Sadurní d'Anoia, uns 8 minuts.
Amb tren i taxi
Estació de Rodalies Renfe Sant Sadurní d'Anoia (Línia R4)
Des de l'estació afageu un taxi fins a Sumarroca, uns 8 minuts.
Hi ha servei de bar de vins?
No. El celler ofereix tastos i degustacions només a les visites.
Hi ha terrassa a l’aire lliure?
Sí. Hi ha un pati amb taules i cadires exteriors, on solen fer els tastos guiats.
Hi ha botiga de vins al celler?
Sí. A l'interior de la masia hi ha una botiga, on pots comprar tots els seus productes.
Què puc trobar a la botiga?
Vins de la DO Penedès, escumosos de la DO Cava, i olis d'oliva verge extra.
Puc pagar amb targeta o mòbil?
Sí. El celler accepta targetes i pagaments amb mòbil.
Puc comprar els vins i caves online?
Sí. Aquesta és la botiga online de Bodegues Sumarroca (eClub Shop) on comprar els vins i caves directament del celler.
Quins productes puc comprar?
Vins de la DO Penedès, escumosos de la DO Cava, olis d'oliva verge extra, productes gourmet envasats, packs de vins i caves i xecs regal de les experiències d'enoturisme.
Hi ha aparcament al celler?
Sí. Hi ha un espai amb capacitat per a més de 50 vehicles.
Hi ha aparcament per a autocaravanes?
No.
Hi ha punt de recàrrega elèctrica?
No. El punt més pròxim és a la benzinera Amat Oil, al Polígon Industrial Lavernó, Passeig de la Creu Trencada, nau 2, segons Electromaps.
Puc anar-hi amb nens i nenes?
Sí. Els menuts són benvinguts. Algunes de les activitats estan pensades per a menors, i tenen preus especials.
Hi ha opcions de begudes sense alcohol?
Sí. Hi ha aigua i most.
Hi ha accés per persones amb mobilitat reduïda?
Sí. La majoria de les experiències de Bodegues Sumarroca són inclusives, i estan pensades per fer amb persones amb capacitats diverses.
Podem anar-hi amb mascotes?
Sí. Algunes de les activitats són pet-friendly.
Pot acollir reunions d’empresa?
Sí. El celler disposa de diferents espais, pensades per al turisme MICE amb sales equipades per a reunions i esdeveniments d’empresa:
- A la Finca Molí Coloma hi ha tres sales amb diferents capacitats i la possibilitat de banquet fins a 70 persones.
- A la Finca Heretat Sabartés (a 90 min de Barcelona i 30 de Tarragona) hi ha sales amb capacitat de fins a 300 persones (amb banquet) i extens jardí.
Bodegues Sumarroca disposa d'un catàleg d’activitats per a sessions de networking, festes i altres esdeveniments especials.
Pot acollir esdeveniments/casaments?
Sí, especialment a la Finca Heretat Sabartés.
Els vins són ecològics?
Sí. Els vins són ecològics, certificats pel CCPAE.
Hi ha vins de varietats autòctones?
Sí. Tenen vins de Xarel·lo, Macabeu, o Parellada entre d'altres.
Té el certificat Biosphere?
Sí. El segell Biosphere és una certificació voluntari i independent pel turisme sostenible, que s'emmarca en els principis de la sostenibilitat i millora constant.
Podem menjar al celler?
No. Hi ha opcions de visita al celler i dinar en un restaurant a 10 minuts del celler. Pregunteu opcions a Sumarroca.
Quins restaurants recomana ENOTURISTA?
Escull entre els millors restaurants del Pendès, recomanats per ENOTURISTA.
Podem dormir al celler?
No.
Quins allotjaments recomana ENOTURISTA?
Escull entre els millors allotjaments del Penedès, recomanats per ENOTURISTA.
Quines activitats de turisme puc fer a la vora del celler?
Descobreix què fer al Penedès si ets un amant de l’enoturisme. Busca els millors plans, recomanats per ENOTURISTA!
El Penedès és la zona de vins més antiga de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme al Penedès, amb grans cellers de vins i caves de renom. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Penedès i la DO Cava.
RECOMANAT
EXPERIÈNCIES PREMIADES
Un dels grans atractius de visitar Bodegues Sumarroca és el seu equip d'enoturisme, encapçalat per Mercè Sumarroca. És una sommelier empàtica, bona comunicadora, sensible, i de gran adaptabilitat a les necessitats dels visitants. El catàleg d'experiències és molt complert. L'activitat "Vol de rapinyaires a les vinyes i esmorzar de pagès" va guanyar la millor experiència d'enoturisme i medi ambient als Premis Vinari d'Enoturisme 2023 i el premi de Turisme Sostenible i Patrimoni de Turisme de Barcelona al 2022.
ECOLÒGICS I SOSTENIBLES
Les vinyes de Bodegues Sumarroca fan molt més que raïm: són un homenatge a la terra, que es viu en l'enoturisme. Les vinyes i el celler són ecològics certificats pel CCPAE. En els darrers anys han fet un gran esforç per reforçar la sostenibilitat, i entre les banderes de la seva marca hi ha el respecte pel medi ambient, l'esforç per repoblar la fauna i la flora local a les més de 200 hectàrees de boscos, el compromís per la lluita contra el canvi climàtic i les energies d'autoabastiment, la investigació i recerca en varietats adaptades a la sequera, entre d'altres.
PASSIÓ PER LA TERRA
Aquest compromís es fa notar en les seves experiències, que van més enllà d'elaborar vins i caves cada vegada més fins. El celler ofereix visites d'enoturisme curoses amb l'entorn. De fet, Bodegues Sumarroca es va fundar a principis dels anys 80. El celler i les caves estan situats a la Finca Molí Coloma, un antic molí paperer, situat a la riba del riu Anoia. És un espai preciós, envoltat de vinyes i natura, pròxim a Barcelona, Tarragona i els principals atractius turístics del Penedès.
TERRA DE SOMIADORS
El celler és el somni del seu fundador, Carles Sumarroca Coixet, i el de la seva família, que el 1999 van adquirir la finca més emblemàtica de Sant Sadurní d'Anoia, antigament del Marquès de Monistrol: la Finca Sumarroca. Entre més de 400 hectàrees de vinya en una sola finca hi ha tresors, com l'ermita de la Santa Creu de Creixà. És habitual que el celler ofereixi caminades solidàries, esmorzars a les vinyes, o altres activitats per tenir cura de l'entorn.
FAMÍLIA SUMARROCA
Els orígens de la família se situen a Llimiana, un petit poble del Pallars Jussà. Diverses generacions ja es dedicaven a la viticultura, fins que des de fa més de 30 anys es van traslladar al Penedès. Són viticultors, que controlen tot el procés d'elaboració dels vins. Entre els seus vins i caves hi ha el popular Temps de flors, el vi natural de xarel·lo brisat 2CV Extrem, l' Il·lògic Macabeu, fins a la gamma premium de caves Núria Claverol. A la web tenen l'apartat, Tria el teu vi, que permet escollir amb paràmetres com "sec, afruitat, suau, complex" entre més de 30 opcions.