Celler

Quim Batlle

Un balcó privilegiat de la DO Alella
mapaCOM ARRIBAR
Alella
Experiències


DESCRIPCIÓ

El celler Joaquim Batlle és un dels més panoràmics de la DO Alella. Des de la part alta de Tiana, a tocar del Parc Natural de la Serralada de Marina, gaudireu d'unes vistes impressionants a la zona de la DO Alella. Des del celler s'albira el mar mediterrani, vistes a la ciutat de Barcelona (que es troba a poc menys de 20 minuts de Tiana), i el parc natural. Les vistes són encara millors des de la part alta de les vinyes. El celler es va construir a finals de la dècada dels 90 a la parcel·la de La Sentiu, un dels pocs pulmons verds en una zona amb una alta pressió urbanística, precisament per la seva bellesa natural. Les vinyes es van plantar a la década del 2000. Tot i la proximitat amb el mar tenen una altura molt considerable, a uns 320 metres sobre el nivell del mar. Això els permet gaudir d'una bona insolació, gaudir del contrast tèrmic entre el dia i la nit i disposar de vents del mar que bressolen els ceps. Aquesta brisa, anomenada Foranell, dóna nom a la gamma de vins del celler.
ImageAdreça
Lugar La Sentiu, s/n
08391 Tiana
Com arribar


RECOMANAT

Un dels majors encants de la visita al celler Quim Batlle és descobrir (o redescobrir) es seus vins blancs envellits. El Quim elabora vins a l'antiga, com s'elaboraven fa anys a la zona d'Alella. A diferència dels vins joves, la majoria de copes que podreu tastar han fermentat en dipòsits d'acer inoxidable, on el raïm està en contacte amb les seves mares durant nou mesos. Després encara envelleix dos anys més en ampolla abans de posar-lo a la venda. Són vins molt expressius, panoràmics també de la complexitat de les varietats blanques envellides, amb la característica que els aporta el sauló: mineralitat i salinitat. El terrer característic de la DO Alella és el sauló, una capa granítica semblant a la sorra de platja, que aporta frescor, mineralitat i salinitats als vins. El celler Quim Batlle té tota la seva producció en ecologic, certificat pel Consell de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). A les vinyes hi tenen plantades tres varietats blanques: Garnatxa, Picapoll i Pansa Blanca, la varietat insígnia de la DO Alella. Les visites al celler Quim Batlle són encara més recomanables si opteu per opcions gastronòmiques, com la visita amb pica-pica, o l'esmorzar tradicional
Image

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Des del celler Quim Batlle teniu una bona possibilitat de seguir visitant la zona de la DO Alella, molt més àmplia que el municipi que li dóna nom. En direcció Barcelona teniu la ciutat de Badalona, que té un enorme passat, des dels romans de Baétulo, amb un enorme passat vinícola, fins a la Badalona actual, amb la fàbrica d'Anís del Mono, el pont de petroli o el passeig marítim. En direcció a Mataró teniu un munt de pobles amb encant, que toquen el mar, amb restaurants i xiringuitos mariners. Si voleu arribar fins a Mataró, trobareu punts interessants per descobrir el modernisme. Per exemple amb la Nau Gaudí, el considerat quilòmetre zero de l'arquitecte de Reus. I si opteu per travessar el Maresme i saltar al Vallès Oriental, descobriureu l'Alella més salvatge, on hi ha la majoria de vinyes de la zona de la DO Alella, amb cellers interessants per descobrir.
Image    

Alella

Alella

Experiències

VISITA GUIADA
VISITA GUIADA
Descobreix els encants del celler Quim Batlle
Una visita d'enoturisme per la finca de La Sentiu, a la part alta de Tiana. El passeig per les vinyes és preciós, amb vistes al Mediterrani, Barcelona i el Parc Natural de la Serralada de Marina. Descobrireu el terrer de sauló i les varietats blanques. El tast dels vins del celler es fa a l'espai CQB o a l'aire lliure. Podreu apreciar les singulars vinificacions dels vins blancs de criança del celler.
1:00h.
20 €
RESERVA ARA!
VISITA AMB APERITIU
VISITA AMB APERITIU
Tasta els vins de Quim Batlle amb degustació
La visita amb pica-pica us permetrà agafar forces després del passeig per la finca de La Sentiu i contrastar la riquesa dels vins del celler Quim Batlle amb un aperitiu. El celler us ha preparat unes copes i uns platets amb patates fregides, olives, fuet i formatges. Podeu gaudir-los amb unes espectaculars vistes de la DO Alella, dins de l'Espai CQB  a la terrassa a l'aire lliure.
1:30h.
25 €
RESERVA ARA!
VISITA AMB ESMORZAR
VISITA AMB ESMORZAR
La visita més gastronòmica
Els vins de Quim Batlle són molt gastronòmics. En aquesta modalitat de visita amb esmorzar tradicional pots gaudir de la riquesa i versatilitat dels vins. Després de visitar les vinyes i el celler, us han preparat un tast amb un pa amb tomàquet i un assortit d'embotits i formatges. Gaudireu molt més de les combinacions de maridatge dels vins del celler Quim Batlle
2:00h
32 €
RESERVA ARA!
EXPERIMENTA EL IOGA
EXPERIMENTA EL IOGA
La visita més 'winefullness'
La visita amb ioga comença amb un passeig per les vinyes de La Sentiu, on desconnectar amb unes magnífiques vistes al mediterrani, la Serralada de Marina i les vistes de la DO Alella des de les vinyes, on connectaràs amb els elements naturals. La classe de ioga dura una hora. I a continuació es fa un tast dels vins del celler.
1:30h
35 €
RESERVA ARA!
ESPAI CQB
ESPAI CQB
Esdeveniments privats i reunions d'empresa
El celler Quim Batlle posa a disposició dels clients la sala polivalent que hi ha a l'entrada del celler. Un cub de vidre entre vinyes, amb vistes al mediterrani, en un entorn natural espectacular. És una sala polivalent on celebrar reunions d'empresa, celebracions, o esdeveniments privats.
A consultar
A consultar
MÉS INFORMACIÓ

Vins recomanats del celler Quim Batlle

Altres vins del celler Quim Batlle
També et pot interessar
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials