El Celler Pascona està situat als afores de Falset, la capital del Priorat, a Tarragona. La visita us permet conèixer el paisatge, els vins i les persones passejant per la finca, a l'aire lliure. És l'anomenat Walking Pascona: un passeig a peu amb el propietari del celler, parant a cada vinya per tastar el vi que surt d'aquella terra. És una experiència divertida, amena i original. El vinater del Celler Pascona, Toni Ripoll, sempre fa les visites amb una nevera portàtil, on hi transporta els vins de temporada. Tastareu entre 4 i 6 vins, adaptats a l'estació de l'any, que és com el paisatge, sempre canviant. El trajecte a peu és fàcil i assequible, fins i tot per gent amb mobilitat reduïda o cotxet, tot i que sempre és més recomanable portar calçat còmode. La caminada us permet conèixer el paisatge a través dels vins, especialment interessant al Celler Pascona, on tenen terrers de granit, d'argila i de llicorella. La finca i les vinyes estan a la Vall de Fontanals, en costers ondulats. Hi ha vinyes de garnatxa, carinyena, cabernet sauvignon, merlot i syrah, i en una altra finca tenen macabeu i muscat de Frontignan. Els vins del Celler Pascona són inconformistes, originals i agradables. Darrera de cada copa hi ha una història que mereix ser escoltada: des de la gamma de la família (Lo Pare, La Mare, Lo Petitó o La Germana), fins a la gamma de vins fantàstics (La Maria Ganxa i Lo Noi del Sac) fins a les edicions més especials, com el Trencaclosques, o el Roc de Pascona. Precisament a Lo Roc de Pascona, la part més alta de la finca de Can Fontanals, és on acaben les visites amb unes vistes impressionats a Falset, envoltats de natura. Fes-te la foto a Lo Roc de Pascona!
Tot el que necessites saber abans de visitar el Celler Pascona t'ho expliquem aquí. El Walking Tour és una experiència 100% a l'aire lliure, que es pot fer amb grups reduïts, mantenint les distàncies de seguretat i respectant tots els protocols sanitaris. Abans de fer enoturisme al celler Pascona cal que facis una reserva prèvia aquí. Us demanen el nom, el correu electrònic, el nombre de visitants i la data preferent, abans de confirmar la visita. El celler Pascona segueix les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat dels treballadors i dels visitants. Els tastos segueixen les normatives vigents en cada moment, seguint les distàncies de seguretat. Al final de la visita us recomanem que compreu els vins al celler.
El Priorat és la zona de vins més admirada de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme al Priorat, terra indòmita i aparador d'història del vi. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Priorat, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant.
RECOMANAT
L'enoturisme sempre s'havia caracteritzat per una visita al celler, però Toni Ripoll ha capgirat aquesta definició perquè visitem les vinyes. Els enoturistes no veuen les tines d'acer inoxidable, ni les bótes de fusta, ni la poc interessant sala d'embotellament que altres cellers tenen tant d'interès a mostrar. Aquí es respira natura i es tasta natura. Cinc minuts després d'haver començat la visita ja tenim un glop de vi baixant per la gola. Un vi de qualitat, amb una història bonica rera de cada ampolla. En el conjunt de la visita descobrireu la història del celler, de la família, de la terra, definida a través dels seus vins. El seu Maria Ganxa ha obtingut el reconeixement a millor vi negre jove de Catalunya als Premis Vinari. De seguida descobrireu que en Toni és un vinater incornformista. I la seva mare, a qui li va dedicar un vi, té una gran història al darrera: la que dóna nom al celler Pascona. Descobreix-la en aquesta entrevista.
