Celler

Pascona

Un 'walking tour' entretingut per les vinyes
mapaCOM ARRIBAR
Priorat
Experiències


DESCRIPCIÓ

El Celler Pascona està situat als afores de Falset, la capital del Priorat, a Tarragona. La visita us permet conèixer el paisatge, els vins i les persones passejant per la finca, a l'aire lliure. És l'anomenat Walking Pascona: un passeig a peu amb el propietari del celler, parant a cada vinya per tastar el vi que surt d'aquella terra. És una experiència divertida, amena i original. El vinater del Celler Pascona, Toni Ripoll, sempre fa les visites amb una nevera portàtil, on hi transporta els vins de temporada. Tastareu entre 4 i 6 vins, adaptats a l'estació de l'any, que és com el paisatge, sempre canviant. El trajecte a peu és fàcil i assequible, fins i tot per gent amb mobilitat reduïda o cotxet, tot i que sempre és més recomanable portar calçat còmode. La caminada us permet conèixer el paisatge a través dels vins, especialment interessant al Celler Pascona, on tenen terrers de granit, d'argila i de llicorella. La finca i les vinyes estan a la Vall de Fontanals, en costers ondulats. Hi ha vinyes de garnatxa, carinyena, cabernet sauvignon, merlot i syrah, i en una altra finca tenen macabeu i muscat de Frontignan. Els vins del Celler Pascona són inconformistes, originals i agradables. Darrera de cada copa hi ha una història que mereix ser escoltada: des de la gamma de la família (Lo Pare, La Mare, Lo Petitó o La Germana), fins a la gamma de vins fantàstics (La Maria Ganxa i Lo Noi del Sac) fins a les edicions més especials, com el Trencaclosques, o el Roc de Pascona. Precisament a Lo Roc de Pascona, la part més alta de la finca de Can Fontanals, és on acaben les visites amb unes vistes impressionats a Falset, envoltats de natura. Fes-te la foto a Lo Roc de Pascona! 
Image

RECOMANAT

L'enoturisme sempre s'havia caracteritzat per una visita al celler, però Toni Ripoll ha capgirat aquesta definició perquè visitem les vinyes. Els enoturistes no veuen les tines d'acer inoxidable, ni les bótes de fusta, ni la poc interessant sala d'embotellament que altres cellers tenen tant d'interès a mostrar. Aquí es respira natura i es tasta natura. Cinc minuts després d'haver començat la visita ja tenim un glop de vi baixant per la gola. Un vi de qualitat, amb una història bonica rera de cada ampolla. En el conjunt de la visita descobrireu la història del celler, de la família, de la terra, definida a través dels seus vins. El seu Maria Ganxa ha obtingut el reconeixement a millor vi negre jove de Catalunya als Premis Vinari. De seguida descobrireu que en Toni és un vinater incornformista. I la seva mare, a qui li va dedicar un vi, té una gran història al darrera: la que dóna nom al celler Pascona. Descobreix-la en aquesta entrevista.
Image

INFORMACIÓ PRÀCTICA

El Celler Pascona és un enclavament ideal per gaudir de la comarca del Priorat. A Falset s'hi respira història del vi. La capital del Priorat té un impressionant Castell del Vi, un casc antic ben conservat i una zona comercial amb un gran aparcament amb nombrosos bars de vins, botigues de vins, restaurants i allotjaments. També és un bon punt de partida per descobrir els encants de la comarca: els pobles menuts, les vinyes, la llicorella, els paisatges dels vins, el pantà de Siurana i l'històric enclavement de Siurana amb unes vistes increïbles. Les visites a Pascona són sempre diferents. Cada estació de l'any la vinya canvia, ofereix nous colors, dóna per descobrir l'estat fenològic de la vinya, explicat de manera planera i entenedora. Visitar el celler de la mà del propietari és una sort. En Toni transmet la passió i l'inconformisme. 
Image


Adreça
Fontanals, s/n
43730 Falset
Com arribar

EXPERIÈNCIES

WALKING PASCONA
WALKING PASCONA
Un passeig entre vinyes i vins
El Walking Pascona és la manera més amena de visitar el Celler Pascona. Durant una hora i mitja passegeu per la finca i aneu tastant cada vi de la vinya on neix. És un passeig fàcil i agradable, que sempre fareu amb el vinater del celler, Toni Ripoll, de tracte amable i visita molt personalitzada. En total tastareu de 4 a 6 vins, que canvien a cada època de l'any, com el paisatge. Una experiència molt pròxima que us permetrà diferenciar els vins en funció del terrer d'on provenen, mentre descobriu la història del celler i el per què de cada elaboració única.
2:00h. aprox.
20 €
RESERVA ARA
Vins recomanats del celler Pascona
Altres vins del celler Pascona
Articles relacionats
També et pot interessar
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials